Mijn baby is ziek
Mama &zo

Mijn baby is ziek

Iedereen wordt wel eens ziek, dat is een heel normaal proces wat bij het leven hoort en dan kun je nog zo gezond leven, dat doet er niet toe. De griep krijgt iedereen weleens! In de eerste maand van James zijn leven kreeg hij een oorontsteking die wij eigenlijk niet door hebben gehad. Oef! wat voelde ik me een slechte moeder. Iedere moeder ziet toch dat haar kind ziek is? Ik niet! Onze huisarts gaf aan dat het een echte bikkel was aangezien hij niet meer dan anders had gehuild en het volgens hem flink pijn had moeten doen. 

Ik lig momenteel met een fikse oorontsteking, 10 snottebellen aan mijn neus, een tas vol medicijnen op bed met hoge koorts deze blog te typen. De griep heerst momenteel ontzettend en mijn kleine lieve leuke mannetje is een van de vele slachtoffers! Mijn baby is ziek..

Mijn kleine schatje die woelend in zijn bedje ligt, happend naar adem omdat zijn neusje vol zit met snot, hoestend en proestend met zijn lieve mooie waterige oogjes. Het is zo sneu om te zien dat hij af en toe zo benauwd kan zijn en dan niet lekker kan fiepen omdat hij door zijn mondje moet ademen.

James zijn borst en ruggetje is ingesmeerd met LUUF, zijn bedje staat omhoog, er ligt een ranzige ui op zijn kamertje omdat dit zou moeten helpen, de neusspray ligt binnen handbereik en de zetpilletjes liggen klaar op de commode.
Ik heb net nog 15 minuten, douche op de heetste stand, samen met James staan knuffelen in een soort zelfgemaakte ‘stoomcabine’ want dat schijnt ook te helpen.

Dit is eigenlijk de eerste keer dat wij een ziek kindje moeten verzorgen en dat vind ik best lastig moet ik zeggen en toen ik google op ‘tips bij een ziek kind’ kwam ik ergens tegen dat een kind zo’n 6 tot 12 keer per jaar ziek is en dit twee weken kan aanhouden. Slik!

Ik wil niet direct voor alles naar de huisarts vliegen maar ik wil hem ook niet net zoals de vorige keer een paar dagen met een oorontsteking laten lopen. Best lastig dus!

Meestal schrijf ik mijn blog in een keer maar deze keer moest ik bij de vorige alinea abrupt stoppen met typen, James lag happend naar adem in zijn bedje en dat hield langer dan normaal aan. Verschrikkelijk om te zien. Ik had direct de spoedeisende hulp gebeld om te vragen wat ik hier het beste aan kon doen en we moesten meteen langskomen.

Shit, lag hij net weer heerlijk in zijn bedje te slapen maar goed, ze zullen het niet voor niks zeggen dus ik begon met alles in te pakken, Merijn zette de auto vast aan zodat het lekker warm kon worden en op het laatste moment haalde ik James uit zijn bedje en ging hij met slaapzak en al de MaxiCosi in, op naar het ziekenhuis!

Als ik hem optilde voelde ik een hele vervelende ruis op zijn ruggetje, ter hoogte van zijn longetjes en was daarom ook best even bang dat hij een longontsteking had. Tja, het is zo lastig.. als je meerdere kinderen hebt dan heb je daarin wellicht wat meer ervaring maar ik had geen idee wat ik moest doen en vond het erg naar dat hij zo benauwd was!

Als een zielig hoopje zieke baby lag hij in de MaxiCosi te hoesten & te proestend met z’n gloeiende rode wangetjes.
In het ziekenhuis werd hij helemaal onderzocht. Er werd in zijn oortjes gekeken, in zijn keeltje, er werd naar zijn hartje en longetjes geluisterd. Thank God, alles was goed! De arts vond hem wel zodanig verkouden dat we ‘grote mensen neusspray’ moesten gebruiken.

Twee dagen later zijn we opnieuw naar de huisarts geweest omdat James steeds slechter kon ademen en nadat hij James opnieuw helemaal had onderzocht kregen we te horen dat hij een longontsteking had. Nu hebben we een maskertje gekregen wat wij om zijn neusje en mondje moeten doen zodat hij het medicijn kan in ademen. Vreselijk om te doen bij je kind! Het lijkt me zelf ook niet prettig maar gelukkig laat hij het redelijk goed toe.

Ik heb hem wederom in babytaal uitgelegd dat hij daardoor beter kan ademen en fijner kan slapen & spelen. Daarna laat ik hem altijd zelf even spelen met dat maskertje en dan zeg ik ‘Nou gaat mama het kapje over over jou mondje doen en gaan we samen tot 10 tellen’ soms huilt hij een beetje maar dat is eigenlijk juist fijn want dan ademt hij sneller waardoor het eerder klaar is.

Voor mijn gevoel heb ik werkelijk alles geprobeerd maar mochten jullie nog tips hebben, tell me dan weet ik dit vast voor de volgende 12x dat hij ziek/verkouden gaat worden!

Ik hoop dat mijn mannetje zich snel weer beter voelt!

(Visited 504 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Mathiske's mama blog 1 februari 2016 om 10:55

    Pfoe jeetje.. is altijd zo zielig als ze ziek zijn ? beterschap!!

  • Reageer Godelieve 1 februari 2016 om 13:39

    Als zo’n kleintje ziek is dan is dat zo ontzettend zielig en je kunt het ze ook niet uitleggen. Ik hoop dat je kleine manneke weer op gaat knappen en jij ook Lonneke 🙂

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.