Jaaroverzicht 2015
Mama &zo

Het consultatiebureau bezoek!

James is inmiddels 9 maanden en het was weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Dit plannen we meestal in de ochtend zodat hij hier in zijn pyama heen kan omdat we hem daar weer moeten uitkleden en ik vind het onnodig om hem twee keer te ‘vervelen’. Daarbij is het ook een stukje eigenbelang want aan en uit kleden is een hele klus bij onze kleine man! 

Aan het ontbijt vertelde ik James dat we straks even naar de babydokter moeten en dat hij gewogen, gemeten en onderzocht wordt door de babydokter en dat het belangrijk is omdat we willen weten of hij goed groeit en hoe het met zijn gezondheid gesteld is.

Hij begrijpt er natuurlijk helemaal niks van maar toch blijf ik deze kleine dingetjes aan hem uitleggen. Ik weet niet, dat is gewoon een gevoel en het voelt goed als ik dat doe. Oh ja, en ik heb hem verteld dat hij deze keer geen prikjes krijgt dus dat het eigenlijk allemaal zo voorbij is!

Merijn is vrij dus dat scheelt, hij kan me meehelpen. Ik krijg al opvliegers als ik eraan denk. De verwarming staat daar op 90 graden en dan moet je je baby uitkleden die 0 seconden stil zit. Vreselijk!

Maar goed, we waren voor het eerst goed op tijd en in tegenstelling tot de voren keren vond hij het wegen en meten niet zo leuk vandaag. Dat wegen vind ik prima maar dat meten vind ik zo naar, het lijkt wel alsof die voetjes bijna dubbel geklapt in dat apparaat moeten om hem zo klein mogelijk te maken ofzo?

Dit was de eerste keer dat James groot genoeg was dat hij in zijn stoere kikkerbadjas kon spelen.. Super schattig gezicht maar de ruimte was al snel te klein. Hij ging d’r met een poppenwagen vandoor en de arts stond wel even te kijken van zijn kunsten voor een baby van 9 maanden. Aan mijn hand liep James mee naar binnen.

Ik vond dat hij niet super veel was gegroeid sinds het vorige bezoek aan het consultatiebureau en in combinatie met het feit dat hij al wat kleiner is dan de gemiddelde baby wilde ik daar wel even meer van weten. Gelukkig kon zij via de lijnen laten zien dat hij in combinatie met zijn hoofdje best weer wat gegroeid was, top dus!

Het gewicht is nog een dingetje, ik had stiekem verwacht dat James al wat meer babyvetjes had verloren omdat hij ontzettend veel beweegt en geen moment stil zit en hij verder zo gezond mogelijk eten krijgt. We proberen James zo suikerloos mogelijk op te voeden!

Misschien komt het omdat we James iedere dag zien zijn lijn (wat eerst boven het gemiddelde zat) ging met een rechte lijn naar beneden. Dat is ook wel een fijn gevoel, alles fijn in verhouding. Rond en gezond zullen we maar zeggen.

De vorige keer werd er namelijk al over ‘obese baby’s’ gepraat en dat vond ik echt nergens op slaan. Ik bedoel, ze adviseren zelf dat je een baby van 4 maanden gemalen eten mag geven, het is logisch dat een baby weinig beweegt en dus lekkere babyvetjes krijgt.

Nu kwamen we op het belangrijkste punt. James zijn hartje. Bij de bevalling vonden de artsen zijn hartje veel te snel gaan en er zou eigenlijk direct een spoed keizersnee uitgevoerd moeten worden. Ze hebben in mijn dossier gekeken en dit vergeleken met hoe het was tijdens de bevalling viel het eigenlijk wel mee. Vreemd vonden ze het wel!

Ik wilde dit graag nu extra laten controleren omdat ik bang was dat als er een keer iets gebeurd met James waardoor we naar het ziekenhuis moeten en ze controleren ze hartje en zij vinden dit véél te snel kloppen dan moeten we misschien onnodig blijven.

James zijn hartje klopt gewoon wat sneller als een gemiddeld kind maar dat komt wel vaker voor dus dat was niks om ons zorgen over te maken. Ik vind het prettig dat ik dit nu weet zodat ik dit eventueel kan vertellen mocht er ooit iets gebeuren.

Daarna moest James nog in een lampje kijken om te zien of hij geen kokerzicht heeft maar hij vond het maar niks om in het lampje te kijken. Gelukkig kon de arts met een speeltje het onderzoek alsnog uitvoeren en dat bleek ook allemaal in orde te zijn.

Alles was dus goed bij het consultatiebureau! Ik vroeg me af wanneer we de laatste fles moesten afbouwen en ze gaf aan dat we dit met 11/12 maanden konden proberen. Hij mag dan yoghurt i.p.v zijn laatste fles dus daar gaan we nu weer langzaam naar toe werken en dan staat ook de volgende afspraak gepland, helaas dan ook met de vervelende prikjes!

Ik lees veel negatieve verhalen over het consultatiebureau bezoek maar ik ervaar dit zelf eigenlijk helemaal niet zo. Heb veel gehad aan de tips en tricks die ze me hebben gegeven vooral over de voeding. Je wordt na je kraamtijd eigenlijk gewoon los gelaten en je moet het zelf maar een beetje uitzoeken. Ik zal niet zeggen dat ik klakkeloos doe wat ze op het consultatiebureau zeggen maar ik vind het wel prettig om een richtlijn te hebben en te weten wat ‘normaal’ is.

Wat zijn jullie ervaren over het consultatiebureau?

 

 

 

(Visited 196 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.