Begrijpt mijn peuter iets van Sinterklaas?
Mama &zo

Begrijpt mijn peuter iets van Sinterklaas?

James vindt de pepernoten leuker dan het cadeautje!

Het gaat zo ongelofelijk snel. Onze kleine peuter is al 2,5 jaar oud en heeft al verschillende keren zijn schoen mogen zetten maar begrijpt hij eigenlijk iets van Sinterklaas?

Ons huis hangt vol met Sinterklaasversieringen en we zijn daardoor extra in de Sinterklaasstemming. James speelt graag bij de Sinterklaasopenhaard en als hij nu een tekening maakt dan wil hij het liefst dat er een Sinterklaas op zijn papier staat.

Bij de peuterspeelzaal wordt er alles aangedaan om dit thema duidelijk te maken bij de kinderen. We hebben een lijst mee gekregen met plaatjes van alles wat met Sinterklaas te maken heeft zodat James mee kan kletsen op school. Hij komt verschillende keren met knutselwerkjes thuis van de stoombood, piet of het paard van Sinterklaas.

James vindt het interessant om ’s avonds voor de openhaard met z’n alle Sinterklaas liedjes te zingen en een wortel in zijn schoen te leggen maar als ik hem de volgende ochtend niks vertel, heeft hij geen flauw benul van het cadeautje in zijn schoen en gaat hij lekker spelen.

De pepernoten zijn favoriet. Als ik aan hem vraag of hij even bij zijn schoen wil kijken komt hij met pepernoten in zijn hand terug terwijl hij het cadeautje mooi laat staan. De lieverd.

Samen met James onze Sinterklaasinkopen doen!

Lisa en ik zijn dit jaar samen met James Sinterklaas inkopen gaan doen. Dit jaar lukt dat nog wel en alles wat hij nu ziet of weet is hij volgend jaar weer vergeten. James zit lekker in de buggy om zich heen te kijken naar de talloze mensen in de speelgoedwinkel. Hij wijst af en toe iets aan terwijl wij zijn Sinterklaascadeautjes opstappelen achter in de buggy.

James mag af en toe een cadeautje vasthouden want na een uur in de speelgoedwinkel heeft een peuter van 2,5 het ook wel gezien. Mama ook trouwens, het is zo lastig om écht iets leuks te kopen voor je kind. James vindt vooral auto’s leuk maar een zak vol auto’s vond ik ook zoiets..

Hij krijgt dit jaar een jongenspop inclusief een badje waar hij de pop ik kan wassen, puzzels voor onder de douche, natuurlijk wél wat auto’s en ik heb ook wat spelletjes gekocht wat we met z’n alle kunnen doen. De speelgoedmarkt van afgelopen zomer scheelt een hele hoop qua kosten. Dit is echt een aanrader!

Begrijpt mijn peuter iets van Sinterklaas.

We dachten dat hij het nog niet door zou hebben maar toen hij vervolgens een cadautje in zijn schoen kreeg wat we hadden gekocht waar James bij was en wij de ochtend daarna benoemde dat hij dit van Sinterklaas had gekregen zei hij: Nee, Lisa & mama cadeau!

Het is de bedoeling dat vanmiddag Sinterklaas en zijn pieten alvast drie cadeautjes komen afgeven. Mijn ouders, broer, zijn vrouw en hen kinderen komen ook gezellig in afwachting van de Sint. Het huis zit goed gevult en ik ben benieuwd hoe James hierop gaat reageren!

De vorige keer dat Lisa thuis kwam als zwarte Piet zei James direct: Hai Lisa. Terwijl ze nog geen woord had gezegd. Met Piet kan hij het sowieso wel goed vinden. Mits hij pepernoten bij heeft natuurlijk maar Sinterklaas hout hij het liefst op afstand.

5 December op pakjesavond dan komt Piet hopelijk tegen de ramen kloppen en een zak cadeautjes afgooien. Ze hebben het dan vast te druk om nog een keer naar binnen te komen. Dit vieren we met allebei de opa & oma’s en ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen met onze kleine peuter want vorig jaar vond hij het pakpapier nog het leukste van alles.

Begrijpt jullie peuter al het een en ander van Sinterklaas?

(Visited 177 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.