Mijn baby is 10 maanden oud!
Mama &zo

Mijn baby is alweer 10 maanden oud!

Mijn baby is alweer 10 maanden oud! Jeetje, hij is al een paar weken langer op de wereld dan dat hij in mijn buik heeft gewoond. Best bijzonder! Hoewel ik me niet meer kan bedenken, als ik hem nu rond zie wandelen, dat hij ooit in mijn buik heeft gezeten. 

Ik moet echt af en toe de foto’s terug bekijken om het weer even te ervaren. Die schopjes in mijn buik waren heerlijk ondanks ‘zwanger zijn’ voor mij niet bepaald is weggelegd.

Het was super bijzonder en ik stond zeker stil bij het feit dat het een wonder is om überhaupt een kindje in je buik te mogen dragen maar ik was zo ontzettend blij toen hij eruit was en het allemaal ‘achter de rug was’. Dat dacht ik.. maar toen moest het herstel natuurlijk pas beginnen! 😉

Nee zonder gekkigheid. Ik was en ben echt heel erg blij dat hij uit mijn buik is en gezond ter wereld was gekomen. Mijn zwangerschap was immers toch best onzeker doordat ik allerlei medicijnen moest slikken en spuiten terwijl er een lief klein jongetje in mijn buik zat. Dit heb ik al eens verteld in mijn vorige artikelen.

Tja, 10 maanden alweer. James doet het echt super goed. Hij is kern gezond, gaat steeds meer ‘kletsen’ en het is echt een klein boefje aan het worden. Leuk dat speelgoed, maar over mama heen klimmen als ze op de grond ligt of zit, is het allerleukste! Daaraan merk ik echt dat het een jongetje is, lekker klimmen en klauteren!

In principe kan ik al zijn speelgoed weggooien en ik denk niet dat hij er ook maar iets van merkt! Wij hebben in de woonkamer een kist staan waar een groot deel van zijn speelgoed in ligt. Zo nu en dan vindt hij het super gaaf om alles eruit te gooien maar hij is meer fan van deurtjes open maken, aan stekkers trekken, mama’s meubels verplaatsen of.. nou ja, eigenlijk alles pakken wat niet van hem is.

De wereld ontdekken!

Mijn portemonnee is zijn favoriet! Ik hoef nooit ver te zoeken want er is een dikke kans dat hij in de speelgoed bak van James is beland. Gelukkig helaas! Is mijn portemonnee niet zwaar gevuld dus dat is geen probleem.

James heeft inmiddels al een paar maanden een vast ritme wat eigenlijk nu wel stabiel te noemen is.

7:30 – Heerlijk flesje melk & een boterham..

10:00 – Is het tijd om wat fruit stukjes weg te smikkelen.

12:00 – Hij mag twee boterhammen. De ene keer heeft hij genoeg aan een boterham terwijl hij de andere dag probleemloos twee boterhammen weg kaant. Bij deze lunch krijgt hij ook nog een flesje melk.

15:00 – Nu krijgt James een gezond appelkoekje of een iets minder gezond Nijntje koeken en vaak geef ik wat lauwe thee bij het koekje!

17:00 – Tijd voor zijn avondmaal! Hij vind eigenlijk alles heerlijk behalve avocado en dus eet hij prima met de pot mee. Macaroni en Tagliatelle met zalm is toch wel favoriet!

19:00 – James krijgt nu zijn laatste flesje melk. Hij drinkt deze fles niet altijd meer helemaal op en volgens het CB kunnen we deze fles gaan afbouwen als hij tussen de 11 en 12 maanden is. Ik denk niet dat dit een probleem zal worden, hij krijgt na zijn avondmaal dan een heerlijk schaaltje yoghurt!

James is een super druk en vrolijk mannetje. Los staan doet hij steeds vaker een hele kleine stapjes lukt ook al een beetje. Ik ben erg benieuwd wanneer hij gewoon aanloopt maar ik hoor van iedereen dat dit nog wel een tijdje kan duren ook al stond hij al met 7 maanden aan de tafel. Het lijkt me heerlijk om buiten wat stapjes met hem te kunnen zetten i.p.v altijd maar in de buggy of op de arm.

We komen steeds dichtbij James zijn eerste verjaardag. Super spannend! De uitnodigingen zijn de deur uit en we kopen al af en toe een cadeautje voor zijn verjaardag. James is al een beetje babyspekjes aan het kwijtraken en is alweer een stukje gegroeid in lengte. We nemen langzaam afscheid van maat 74..

Wat is het ritme van jullie baby van 10 maanden? Lijkt het een beetje op ons ritme? Ik ben benieuwd

(Visited 400 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 18 april 2016 om 10:13

    Ons ritme lijkt op dat van jullie leuk om te lezen. Alleen is ons meisje een echt uitslaper op het moment. Om 9.30 voor de voeding en dan slaapt ze weer tot 11u en dan krijgt ze haar fruit.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.