crohn zwanger
Mama &zo

Babyproducten, favoriet of juist niet?

Favoriet of juist niet?

Babyproducten, je hebt een tijdje nodig om te weten wat prettig werkt. Waar jij achterstaat en wat fijn is voor je kindje. Het gaat niet alleen maar over de verzorging van je kind maar ook over de ‘echte producten’ die je nodig hebt.  Hebben wij echt een miskoop gedaan of zweren we juist bij een product? Ik ga het jullie in deze blog vertellen!

Dit artikel wordt niet gesponsord! 

Lees mijn eerdere blogpost!

Het duurde even voordat wij zwanger raakte. wil je hiervan meer weten dan kun je het beste mijn eerdere blogpost lezen. Toen we dus uiteindelijk zwanger waren kon ons geluk niet op. En wilde we het liefst alles zo snel mogelijk kopen voor onze kleine, toen nog Swip.

Ik kocht zo af en toe wat leuke kleding want we wilde toch niet weten wat het zou worden en ik hoefde dus ook niet te wachten tot ik zeker wist dat het roze of blauwe spulletjes kon kopen. Met de ‘echte grote’ dingen wilde we eerst wachten tot de 20 weken echo. Alsof die echo alles uitsluit, dus niet maar op een of andere reden vonden we dat een prettige tijd om te beginnen met de aankopen!

De producten.

Babybadje. 
Dit was gek genoeg onze eerste echte aankoop voor James. We gingen naar een grote babyketen en kochten daar een badje. Het badje wat we hadden gekocht was best duur en daar heb ik achteraf best spijt van. Het is een super mooi badje maar als ik nu kijk hoelang hij in dat badje heeft gepast, is dat absoluut niet lang! We hadden dus beter een goedkoper badje kunnen kopen omdat hij al snel overging in ons grote bad!

Naïfproducten. 
Ik dacht hier eigenlijk nooit over na want het eerst wat bij mij op komt als er ‘baby’ wordt gezegd is ‘Zwitsal’ dat is denk ik wel de bekendste van baby verzorgingsproducten. Het ruikt heerlijk maar er zitten allerlei stoffen in die eigenlijk niet zo best zijn voor een babyhuidje. In de eerst week gebruikte wij ook Zwitsal en James had ook geen last van irritaties. Toch vond ik het jammer dat de Zwitsalgeur overheerste. Ik ruik lieve de eigen geur van James en daarom hebben we gekozen voor Naïfproducten, dit is wat mij betreft echt een uitkomst. Het ruikt lekker en het zijn allemaal natuurlijkestoffen!

Babykamer. 
Het is natuurlijk super tof om een babykamer te kopen. Wij zijn heel wat winkels afgestruind om een leuke te vinden maar toen bedachten we dat je zo’n kamertje relatief kort gebruikt en daarbij, wat is er mis met een tweedehands kamertje? Wij zijn toen dus ook gaan zoeken op Marktplaats voor een leuke kinderkamer waar we nu nog steeds heel blij mee zijn. Ik vind het leuker om straks een peuterkamertje voor hem te kopen waar hij ook wat langer mee kan doen. Binnenkort komt de roomtour van James zijn kamer op Lonnekefilmt, abonneer dus alvast! (het is gratis)

Spijt van aankoop wandelwagen!

Wandelwagen/Maxi Cosi. 
Hier hebben we echt spijt van gehad. Onze Maxi Cosi kosten bij ook op MP en dit was een combinatie van een Maxi Cosi, wandelwagen en iets wat luxere buggy. Dit was echt een verschrikkelijk ding en hoewel we hem toen we hem kochten goed hebben uitgeprobeerd, ging het steeds minder soepel. Dit zou ik voortaan ook echt nieuw in een winkel kopen zodat je zeker weet dat het allemaal goed werkt. Het weerhield mij ervan om met James een boodschap te gaan doen omdat ik er dan 15 minuten mee aan het rommelen was voordat alles goed zat.

Voedingskussen. 
De beste aankoop van het jaar kan ik wel zeggen. Ik slaap hier namelijk nu nog steeds mee! Het is heerlijk als je zwanger bent en zo’n grote buik hebt om met het voedingskussen te slapen en voor mij was het echt een uitkomst aangezien ik normaal gesproken op mijn buik sliep. Door mijn been op het voedingskussen te leggen kwam ik alsnog een heel eind. Hier is het uiteraard helemaal niet voor bedoeld maar wij hebben hem ook veel gebruikt om James op te voeden omdat je anders een lamme arm krijgt als je hem zijn flesje of de borst geeft.

XL Hydrofielluiers. 
Dit is echt weer een perfecte aankoop geweest, hebben we veel gebruikt en nog steeds zit er standaard een in de babytas. Je kunt hem gewoon voor alles gebruiken. In het begin voor het spugen want zeg nou eerlijk, zo’n spuugdoekje is veel te klein op je schouder! Onze ervaring is in ieder geval dat het spuug alsnog vaak op de kleding terecht komt. Daar heb je met een XL doek geen last meer van. Ik gebruik het om hem op te verschonen als we een dagje op pad gaan in de auto of in een winkel, het is ook handig als je ergens buiten gaat spelen of gaat picknicken en ik gebruik het ook altijd als James in bad gaat om hem daarna in te wikkelen en af te drogen.

Wat is jullie miskoop?

Pampers. 
Tja dit is een dingetje. Je ziet zoveel verschillende merken in de winkels liggen en qua prijs scheelt het super veel. Wij vonden de Kruitvat of de Etos luiers prima. Het zo dat je bij deze luiers de zijkantjes moet ‘uitvouwen’ waardoor de boodschap die je kindje heeft achtergelaten er niet zomaar langs kan lopen. Dit vergaten wij super vaak. Omdat we alles nog een beetje moesten leren bij James kochten wij de echte pampers. We hebben dit de eerste maanden gebruikt omdat hij toen veel meer poepluiers had dan nu. Nu gebruiken we toevallig ook pampers omdat ik het in de zomer belangrijk vindt dat het zo luchtig mogelijk is. Pampers zijn naar mijn ervaring een stuk dunner!

Stokke Kinderstoel. 
Dit is denk ik wel de beste aankoop geweest. We hebben hier heel veel plezier van gehad. Ook toen James nog een kleine baby was kon hij in de stokke kinderstoel. Super handig want etenstijd is vaak een huiluurtje bij baby’s. Je kunt op deze manier dus nog prima eten en het is gezellig dat je kindje er ook bij kan zitten aan tafel!

Dit waren de producten waar ik of spijt van heb of juist als heel fijn heb ervaren. Je komt er vaak toch pas achter als je de producten gebruikt hebt en dat is voor iedereen verschillend. Ik ben benieuwd wat jullie miskoop is geweest of wat je juist echt heel fijn vond?

(Visited 165 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 13 juni 2016 om 15:27

    Wij gebruiken het badje nu nog, wij hebben geen bad. En zo kan ze toch lekker zitten badderen.

    Wij hebben ook een stokke tripptrapp stoel, super fijn ding!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.