chocomuffins
Food

Chocomuffins!

Chocomuffins!

Zoals ik vorige week al zei, het is deze week tijd voor iets zoets. Deze chocomuffins met rauwe cacao, banaan, dadels en speltmeel kun je als toetje, voor bij de koffie of thee en lekker gewoon als lekker tussendoortje. Ze zijn heel makkelijk te maken en kost weinig tijd.

Deze muffins zijn een goed alternatief van de kant en klare pakjes uit de supermarkt. Ten eerste omdat je nu precies ziet wat er ingaat en daarnaast zijn de meeste producten natuurlijk. Even naar de kokosbloesemsuiker: Ja het is suiker maar deze suiker is de minst slechte suiker vergeleken met bijvoorbeeld tafelsuiker.

In kokosbloesemsuiker zijn meer voedingsstoffen bewaard gebleven dan bij tafelsuiker. Dit komt omdat dit niet wordt vershit, waardoor alle aanwezige mineralen waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B- vitamines. Kokosbloesemsuiker is een onbeperkt product met een lage GI (Glycemische index) waardoor het minder invloed heeft op de bloedsuikerspiegel van ons lichaam.

Ondanks dit voordeel blijft het natuurlijk verstandig zo min mogelijk suiker toe te voegen aan je eten maar als je dan iets lekkers wil makten, is kokosbloesemsuiker een betere keus!

Nu naar het bakken zelf!

Benodigdheden: (ca. 8 muffins)

– 200 g speltmeel
– 75 g rauwe cacao
– 120 g kokosbloesemsuiker
– 1 el wijnsteenbakpoeder
– 1/2 tl zeezout
– 1 tl vanille- extract
– 2 bananen
– 1 ei
– 175 g dadels (gekweekt en pit verwijderd)
– 90 g kokosolie
– 100 ml warm water

Extra: blender & muffinvormpjes

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de speltmeel, cacao, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder en het zeezout in een grote kom.
2. De rest van de ingrediënten mix je in de blender tot een romig geheel.
3. Schenk het mengsel in de kom met speltmeel etc. en roer alles nog een keer door.
4. Schep in elk vormpje ongeveer 2 lepels van het beslag. Bak de muffins 35 min.
Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden! Ik ben geïnspireerd door het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes.

Dit is geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 117 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.