Salsa verde
Food

Vispakketje met salsa verde!

Het recept van Tamar is een dagje opgeschoven vanwege het feit dat gisteren James precies 11 maanden was. Gelukkig is het geen probleem en krijgen we vandaag een extra lekker recept van Tamar! Vorige week stond de ‘gevulde courgette’ op de planning, hebben jullie dit gegeten? ik ben benieuwd! 

Vorige week kwam het ‘Het boek van Jet’ uit, geschreven door Jet van Nieuwkerk. Ik volgde haar al een tijdje op social media; ze schrijft voor de website Amayzine en daarnaast ook nog wekelijks voor Het Parool. Net zoals ze in haar boek beschrijft: Healthy, maar niet te saai en zeker niet te streng.

In het boek staan 45 verschillende recepten, die heel goed en makkelijk te maken zijn en je dus niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. Ook geeft Jet adviezen en geeft ze een kijkje in haar eigen leven; Hoe zij gezond en leuk leven combineert met haar drukke bestaan.

Deze week was ik bij mijn moeder, die in Frankrijk woont en hebben wij (lees: heeft zij) een aantal recepten uit Jet haar boek gemaakt. Dit moet ik uiteraard met jullie delen!

Benodigdheden: (4 personen)

– 4 stukken kabbeljauwfilet (ca. 500-600 gram)
– 1 citroen
– 1 teentje knoflook
– 4 takjes verse tijm
– olijfolie extra vergine
– zout en zwarte peper
Extra: Aluminiumfolie.

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven op 200 graden. (Bij het gebrek aan een oven, kun je de vis ook stomen)
  2. Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg op ieder stuk folie een kabeljauw.
  3. Snijd 4 dunne plakjes van een citroen, leg een schijfje op ieder stuk kabeljauw en knijp de overgebleven helft van de citroen uit over de 4 stukken.
  4. Snijd het teentje knoflook en verveel samen met de takjes tijm over de vis. Besprenkel het met olijfolie en strooi er wat peter en zout over.
  5. Vouw de punten van de folie naar elkaar toe en draai het in een punt.

Stomen: Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar. Kabeljauw stukken van meer dan 140 gram moeten 2 minuten langer.

En dan is het nu tijd voor de salsa. Deze salsa kun je ook bij andere vleesgerechten gebruiken of als dip bij de borrel. 

Benodigdheden Salsa Verde: 

– 1 handje verse peterselie.
– 1 handje verse munt.
– 1 handje verse basilicum.
– 1 handje verse koriander.
– 2 anjovisfilets.
– 1/2 teentje knoflook.
– 1 tl kappertjes.
– zout en zwarte peter.
– 8 tl olijfolie extra vergine.

Bereidingswijze: (Met keukenmachine)

Stop alle ingrediënten behalve de olijfolie in de machine en draai het op volle toeren tot alles is fijngemalen. Zet de keukenmachine op de zachtste stand en voed geleidelijk de olijfolie toe. Proef of er nog meer zout en peper bij moet. Serveer het in een bakje zodat iedereen het zelf kan doseren.

Bereidingswijze: (Met een vijzel)

Hak de verse kruiden fijn met een hakmes en snijd de ansjovis in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een grote vijzel en vijzel alles heel fijn. Voeg lepel voor lepel de olijfolie toe.

Smakelijk eten! 

Dit is geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding.  

vispakketje

(Visited 246 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.