baby 11 maanden
Mama &zo

Mijn baby is 11 maanden!

Jippie, mijn baby is 11 maanden. Ja, zolang James nog een baby is zeg ik graag nog baby! Jeetje, over een maand is hij gewoon 1 jaar en laat hij het baby zijn achter zich. Nu moet ik eerlijk bekennen dat hij nu al goed op weg is en ik weinig echte ‘baby’ dingetjes terug zie, slik! 

Ik zeg ‘slik’ maar het is een dubbel gevoel. James kon zijn draai op aarde de eerste drie maanden maar moeilijk vinden. Hij was toentertijd echt een huilbaby. Ik zat van voeding tot voeding aan zijn bedje maar meneer wilde absoluut niet gaan slapen zonder papa of mama te voelen! Dat was ontzettend heftig moet ik zeggen en omdat wij donormelk gaven aan James was het voor ons lastiger in te schatten wanneer hij honger had. De ene melk is nou eenmaal voedzamer dan de andere melk dus dat waren wat struggles.

Ieder begin is moeilijk denk ik en vooral als je voor het eerst ouders wordt. Er komt zo ontzettend veel op je af en daar moet je even samen als nieuw kersvers gezinnetje je draai in vinden. Dat is zeker gelukt. Het werd bij James een stuk beter toen we hem biologische melkvoeding uit blik gaven. Hij kon beter zijn slaap vallen, huilde stukken minder en had eigenlijk alleen een moeilijk uurtje op de momenten waarop wij lekker wilde gaan eten! Klinkt ook heel bekend, toch? 😉

Oh ik had altijd een haat- liefde verhouding met de fles van 11 uur ‘s avonds. Het was zo heerlijk om hem half slapend in mijn armen de fles te geven en daarna nog lekker lang tegen mij aan te laten uitbuiken. Super! Aan de andere kant was ik ook wel weer blij dat deze fles er uiteindelijk af kon want dan konden we het slaap te kort van de afgelopen maanden een keer aanvullen!

James doet het echt geweldig. Jullie hebben op Lonnekefilmt een video kunnen zien dat hij zijn eerste echte stapjes zette. Het was heel bijzonder. We waren samen op de grond aan het spelen en hij trok zich aan mij op want iedereen weet immers dat James het liefst de hele dag staat en deze keer liep meneer gewoon aan. Zonder problemen, hoppa 5 stapjes los! Ik wist niet wat ik zag. Mijn kleine man van 10 maanden oud loopt gewoon in de woonkamer.

Wat ik ook geweldig vind is dat hij ons nu, met een glimlach van oor tot oor, op staat te wachten vanuit zijn bedje. Toch knap hoe baby’s zo goed met een slaapzak overweg kunnen en zelfs zonder problemen kunnen gaan staan. Gelukkig ligt die tijd al ver achter mij maar altijd als ik in een slaapzak moest liggen was het een Hell met omdraaien etc!

Hoe dan ook is onze kleine man nu alweer 11 maanden oud en geniet ik ook wel ontzettend van de interactie. James gaat steeds meer begrijpen en we kunnen samen al echt loltrappen. ‘Ik ga jou pakken, pakken, pakken’ blijft favoriet. Hij kruipt dan helemaal in je en hij giert van het lachen. Geweldig!

De vaccinatieprikjes komen ook om de hoek kijken, daar zie ik wel een beetje tegenop en vooral omdat hij nu wat ouder is maar goed, wat moet dat moet! De prikjes die hij al heeft gehad zijn allemaal goed gegaan en hij heeft eigenlijk nooit klachten zoals koorts of hangerig dus dat is dan wel weer positief.

James weegt nu om en nabij 10 kilo, ik had hem van de week zelf even gewogen omdat ik zo benieuwd was. Hij heeft nog duidelijk babyvetjes maar de lijn is weeldegelijk aan het dalen dus dat voelt ook prettig. James draagt nu maat 80 en ik gok dat we daar nog wel een poosje mee kunnen doen!

Jaja, nog een maandje. Ik vind het zo leuk! Mijn kleine mannetje die een jaar oud wordt en steeds meer gaan begrijpen en kunnen. We genieten iedere dag intens van James!

(Visited 575 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Vlijtig Liesje 17 mei 2016 om 11:09

    Wat een schatje!

  • Reageer Mathiske's mama blog 17 mei 2016 om 19:00

    Wat gaat het hard hé! Super knap dat ie al los loopt. Ik ben benieuwd naar z’n verjaardag

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.