Gazpacho
Food

Een heerlijke Cazpacho recept – foodblog Tamar

Een heerlijke Cazpacho recept – foodblog Tamar

Gazpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, bereid zonder vlees of bouillon. Gazpacho kun je elk moment van de dag eten; als tussendoortje, voorgerecht, hoofdgerecht of amuse. Het is een lekker, simpel en gezond recept!

Het is misschien even wennen; een koude soep, maar wel lekker frist! Daarnaast hoef je er ook bijna niks voor te doen. Ideaal voor de warme dagen die er hopelijk nog aan zitten te komen. Gazpacho vult lekker en het lest de dorst. Ook voorziet het je lichaam met de nodige vitamines en mineralen. De groenten worden niet gekookt, maar rauw gebeld tot een stevige soep.

Tip: Bereid het recept een uurtje voordat je gaat eten, zodat je het nog lekker kunt laten afkoelen in de koelkast. 

Ingrediënten: (4 personen)

– 1 brood (pavé campagnard)
– 100 ml olijfolie extra vierde
– 3 tenen knoflook (geperst)
– 1/2 tl gemalen komijn
– 8 trostomaten
– 1 komkommer (geschild)
– 2 el rodewijnazijn
Extra: Blender

Bereidingswijze:

  1. Snijd 50 gram brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
  2. Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel zo 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat het afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart.
  3. Snijd 1/4 komkommer in blokjes van 1/2 cm. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm.
  4. Doe het brood met de olie, tomaten, komkommer in de blender. Voeg 200ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden groenten en broodblokjes erbij.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden, eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Dit is geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 197 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.