Zelfgemaakte Chinese tomatensoep
Misschien niet het meest gezonde gerecht, maar wel heerlijk! En bovendien: Zelfgemaakt. Altijd nog beter dan uit een pakje natuurlijk. Een smaakvolle soep waarvan je niet bang hoeft te zijn dat je na een kop nog trek hebt! 😉
Het vergt wel even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat! Als je met z’n tweeën bent en dit recept volgt, heb je voor minimaal twee dagen eten, ook een fijne bijkomstigheid.
Mijn vriend kwam met dit recept aanzetten en eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken (voordat ik het had geproefd natuurlijk). Zelf ben ik niet gek op Chinees eten en had ook de Chinese tomatensoep van Chinees in gedachte, maar ik vond deze zelfgemaakte soep echt meer dan geslaagd!
Ingrediënten:
– 1 liter water
– 2 pakken of flessen gezeefde tomaten van 500 gram per stuk
– 2 grote kippenbouten
– 2 kippenbouillonblokjes
– 1 ui (gesneden)
– 2 tenen knoflook (geperst)
– bosui (gesneden)
– 6 el suiker of kokosbloesemsuiker
– 4 el zoete ketjap
– 2 el azijn
– 1 tl sambal
– 1 tl daihe
– 1 tl sereh
– 2 el maizena
– 1 handje vil mihoen
Bereidingswijze:
1. Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook. Laat dit dan 1 tot 1 1/2 zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
2. Haal alle ingrediënten uit de bouillon.
3. Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn. Doe het zolang in een schaaltje.
4. Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
5. Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh. Roer dit door de soep.
6. Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.
7. Voeg de mihoen toe.
8. Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
9. Als laatste de gesneden kip en bosui toevoegen.
En klaar is de soep, eetsmakelijk!
Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding.
Geen reacties