Meloen smoothie
Food

Recept: Watermeloen smoothie

Recept: Watermeloen smoothie

Watermeloen is een van mijn favorieten! In de zomer heb ik steevast een watermeloen in de koelkast liggen. Het is een lekker fris tussendoortje, maar ook heerlijk in salades, als toetje en in smoothies. De watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat namelijk voor 95% uit water. Een goede dorstlesser voor in de zomer!

Waarom watermeloen gezond is? Watermeloenen zijn rijk aan ijzer, kalium en vitamine C, daarnaast bevatten ze weinig calorieën. Naast ijzer, kalium en vitamine C zit er in watermeloen ook lycopeen en bètacaroteen.

Bètacaroteen (provitamine A) is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen en helpt de huid ook om cellen de beschadigd zijn door de zon te herstellen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat zorgt  voor een gezonde opbouw van de huid en ook nog goed is voor je haar en je ogen.

Ik zei het net al: Watermeloen bestaat voor 95% uit water bestaat, wat ervoor zorgt dat je goed gehydrateerd blijft. Ideaal voor de warme dagen!

Meestal eet ik de watermeloen in stukken als snack (ook bij de borrel) of als onderdeel van mijn ontbijt, maar je kunt er ook lekkere smoothies van maken! Hieronder twee verschillende watermeloen- smoothies. Wat je naast de ingrediënten nodig hebt? Vijf minuten van je tijd!

Smoothie watermeloen, limoen & munt.

Ingrediënten: 

– 1/4 watermeloen
– 1/2 limoen
– 6 ijsklontjes
– 2 takjes munt

Extra: Blender of Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Schil en snijd de watermeloen in stukken
2. Schil de limoen en doe het in z’n geheel in de blender.
3. Voeg de ijsklontjes en de munt toe en mixen maar!

Smoothie watermeloen & aardbei

Ingrediënten:

– 200 gr watermeloen
– 6 aardbeien
– 4 eetlepels Griekse yoghurt
– halve eetlepel limoensap

Extra: Blender of Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Snijd de watermeloen in stukken en voeg deze samen met de aardbeien, limoensap en yoghurt in de blender en mixen maar!

Smakelijk!

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding.

 

(Visited 261 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.