Mama &zo

En, komt er nog een tweede kind?

En, komt er nog een tweede kind?

En en en? James is nu één jaar oud dus wanner komt de tweede? Willen jullie nog een tweede? ben je al zwanger? Heb je al plannen? En, wanneer komt er gezinsuitbreiding? Dit zijn de meest normale vragen als je eerste kind nét een jaar is geworden.

Jeetje, ik ben nog bezig om de eerste bevalling te verwerken. Oke, dat is een grapje maar het lijkt allemaal nog als de dag van gisteren zo dichtbij. Het is voor mij ook nog niet helemaal te bevatten dat James nu echt aan zijn dreumes jaar gaat beginnen maar goed, het levende bewijs loopt hier vrolijk rond.

Ik heb nooit beseft dat een kind krijgen zo heftig en intens kan zijn dan dat het is. Althans, voor ons en daar heeft mijn gezondheid eigenlijk helemaal niks mee te maken. De eerste periode, na de bevalling, was de allermooiste maar ook de allerheftigste periode van mijn hele leven en dat zegt nogal veel in mijn situatie denk ik zo! 😉

Het is natuurlijk ook ‘leuk heftig’ want het kindje dat je samen, uit liefde hebt geknutseld kun je eindelijk vasthouden en liefde geven. Toch heb ik mezelf daar op verkeken en dat terwijl James eigenlijk een hele makkelijke baby was als ik het vergeleek met andere gezinnen.

Hoezo genieten van zwangerschap, ik wil hem zien!

Als je geen kinderen hebt weet je nou eenmaal niet wat je te wachten staat en dan kun je nog zoveel verhalen lezen, op Google zoeken en mensen kunnen het nog zo vaak tegen je zeggen maar je kunt jezelf er dan op dat moment gewoon nog niks bij voorstellen.

Toen ik 41,5 weken zwanger was, zei iedereen: ‘Geniet er nog maar even van hoor, als hij er straks uit is dan kan je niet meer lekker uitslapen of een filmpje kijken’ en ik dacht: ‘Genieten? met zo’n buik? HOE DAN?!’ en ik dacht: Hij moet eruit, ik wil hem zien en dan kunnen we pas beginnen met genieten.

Dat laatste is zeker zo. Ik was opslag verliefd op James maar dat neemt niet weg dat je hele leven van de een op de andere dag compleet veranderd. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en kinderen hebben is zorgen hebben. Dat zou zo een synoniem kunnen zijn. Hoewel je kind kerngezond is, zijn kinderen ook zorgen en dat zal altijd zo blijven als ik mijn ouders moet geloven.

Minder snel dingen ondernemen met twee kids?

Kleed ik hem nu te warm aan? Heeft hij het nu toch koud? Zal hij honger hebben? Is hij moe? Is hij nu blij of juist niet? Wat is dit vlekje nou weer? Plast hij wel genoeg en ziet zijn poepluier er wel gezond uit? Je moet werkelijk alles van je kind leren kennen.
De eerste nacht thuis met James was echt heel zwaar. Hij was nauwelijks te troosten, wilde niet in zijn wiegje liggen, ik lag erbij als een verrotte zoutzak door de operatie en Merijn was helemaal kapot door de hele hele ziekenhuisweek.

Na mate de tijd vordert en je je kind beter leert kennen wordt alles nou eenmaal een stuk makkelijker James is nu één jaar oud en kan alles prima duidelijk maken, slaapt altijd de klok rond, mits hij ziek is, eet en drinkt prima en we kunnen overal gaan en staan waar we willen. Dit zal je toch minder snel doen als je twee kids hebt, toch? of niet?

Wij willen zeker weten nog kind(eren) als het zo mag zijn want zwanger worden is en blijft een groot wonder. Voorlopig vinden we het zo wel prima en daarbij wil ik eerst echt de hoognodige kilo’s afvallen voordat ik opnieuw zwanger word. Voor nu genieten we intens iedere dag van James en alles wat bij het ouderschap komt kijken maar mochten het ooit lukken dan willen we zeker een broertje of zusje voor James in elkaar knutselen.

Wanneer voel je dat het goed is zoals het is? En wat zijn voor jou nou eigenlijk rammelende eierstokken?

(Visited 403 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.