ritme baby 8 maanden
Mama &zo

Ritme baby 8 maanden oud!

James is 17 februari al 8 maanden op deze aardbol en het begint een beetje baby-af te worden. Hij ontwikkelt zich namelijk zo snel dat ik weinig terug zie van een kleine schattige baby. Oke, schattig is hij nog steeds maar wat wordt James toch groot! ritme baby 8 maanden oud. 

6:30 – James wordt wakker, soms al voor deze tijd maar dan fluister ik hem in zijn oor dat het nog midden in de nachie is, heel soms luistert hij maar vaak niet. Ik maak dan een lekker flesje voor hem klaar van 210 & ga samen met hem op de bank zitten.

7:30 – Na zijn eerste flesje die hij overigens nooit helemaal opdrinkt gaat hij lekker spelen. Ik rommel wat in huis en maak vaak zijn fruit vast klaar voor straks en dan is het tijd voor een boterham, hmm dat is smullen!

8:00 – Even uitbuiken samen en dan breng ik hem naar bed. Hoewel ik merk aan alles dat hij intens moe is vindt hij het geen strak plan om te gaan slapen. Dit kost dan ook wel even tijd en als het uiteindelijk lukt mag ik blij zijn als James een uurtje slaapt!

9:30 – We gaan een fruithapje eten! Och wat kan James toch lekker smullen. Ik gebruik vanaf het begin al een stoomapparaat waarna ik het fijn laat malen. Sinds kort stoom ik het alleen zodat het wat zachter wordt, ik laat het afkoelen en dan prak ik het zelf met de vork zodat hij vast een beetje went aan de grovere structuur. Dit gaat prima!

10:00 – Oke, het fruit is gezakt en nu is het tijd om even wat te drinken. Dit doen we weer gezellig op de bank, een flesje melk van 150cc maar dit drinkt hij eigenlijk nooit op!

12:00/12:30 – James krijgt nu een heerlijke boterham. Soms verwen ik hem (en mezelf) en maak ik wentelteefjes (zonder suiker!) Hierna krijgt James water uit een gewone beker en dat vindt hij super gaaf om te doen!

14:30 – Nadat James lekker heeft geslapen of gespeeld is het tijd om even wat te drinken. Ik geef James nog geen sap maar gewoon water of thee. Hij krijgt dan ook een rijstewafel of een ander simpel koekje en daar weet hij wel raad mee, hij eet zijn vingers er bijna bij op!

16:00 / 16:30 – James krijgt zijn warme maaltijd! Hetzelfde als zijn fruit, stroom ik dit en prak ik het daarna met mijn vork zodat het wat grover is en hij wat meer moeite moet doen om te kauwen. Hij heeft tenslotte niet voor niks twee hele mooie onder tanden!

18:30 – Het is tijd om zijn laatste flesje melk van 210 op te drinken, heerlijk samen op de bank liggen & daarna nog even lachen en liedjes zingen. Tandenpoetsen & lekker slapen! Owja, ook deze fles drinkt hij niet helemaal op!

Dus, ik ben eigenlijk de hele dag met eten bezig.. soms vraag ik me af waar hij het allemaal laat! Hoe is het ritme van jullie baby? Hoe vaak gingen ze nog slapen en hoelang? Lijkt het kwa eten een beetje op ons ritme of is het totaal anders? Ik ben benieuwd!

(Visited 478 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

4 Reacties

 • Reageer Monique 23 februari 2016 om 06:52

  Zou willen dat ik nog 8 maanden was en lekker die rust momenten tussen door?

 • Reageer Ingrid 23 februari 2016 om 07:15

  Klink prima!! Wij zitten op t moment op 6 flessen. En ons meisje slaapt vanaf dat het mag (dag5) door snachts! Heerlijk…. 23-5/5.30 dan weer tot uurtje of 9! Is nu 6wkn

 • Reageer Mathiske's mama blog 23 februari 2016 om 10:03

  Hier gaat het slapen gelukkig weer beter. Ze slaapt nu Smorgens van 10-11 en Smiddags nog even van 13.30 tot 15.00 en dan savonds om 20.00 naar bed.

 • Reageer Vlijtig Liesje 23 februari 2016 om 11:25

  Ik weet het ritme niet meer goed. Maar wel dat het vaak veranderde.

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.