Mama &zo

Lieve James, mijn zoon.

James, je bent jarig vandaag!

James, mijn lieve zoon. 17-06-2015 werd ons kleine mannetje geboren en dat betekent dat hij aankomende nacht transformeert in een dreumes! Alweer één jaar oud en zijn verjaardag hebben we afgelopen weekend gevierd met allemaal lieve vrienden en familie. Deze dag hebben we uiteraard zoveel mogelijk vastgelegd en de video zal morgen, op zijn verjaardag online komen! Abonneer vast op LonnekeFilmt.

Wij vieren vandaag jouw verjaardag! Het is een hele speciale dag want vandaag ben je één jaar geworden. Slik. Precies een jaar geleden zag jij ‘s ochtends om 5:31 voor het eerst het levenslicht en veranderde ons leven compleet.

Je had het wel naar je zin in mama’s buik want je zat er na 41,5 week nog steeds niet op te wachten om eruit te komen. Ik snap het wel hoor, je zat daar zo geboren en warm in mama’s buik maar wij, papa en ik, waren op van de zenuwen en wilde je onderhand wel eens ontmoeten.

Ik genoot van je schaapjes maar ik wilde je zien..

Ik had natuurlijk al een lange tijd kunnen genieten van je schopjes in mijn buik maar inmiddels was je zo groot gegroeid dat ze niet altijd meer als ‘fijn en teder’ aanvoelde. En papa, die kletste iedere ochtend en avond tegen mijn buik. Hij wilde je nu ook wel eens voelen, ruiken en vooral voor kusjes en knuffels geven.

Het was hoog tijd om jou eruit te halen en gelukkig kregen we hulp van een paar goed gestudeerde smurfen in blauwe pakjes met allerlei instrumenten. Hoe dat precies gebeurde leggen wij later wel aan je uit! 😉 Jouw leven moet zolang mogelijk een mooi sprookje blijven!

Je hield het nog even spannend want ‘normaal gesproken’ hoort een baby direct te huilen bij de geboorte. Jij deed dit niet maar inmiddels weten we dat jij wel een heel bijzonder jongetje bent. Vanaf het eerste moment heb ik mezelf verantwoordelijk gevoelt om jou zo goed mogelijk te verzorgen en bovenal eindeloos veel van je te houden. Jouw papa heeft gelukkig hetzelfde, hij was naast mijn vriendje, steun, toeverlaat, man, ook jouw papa en wat kon hij ervan genieten als jij lekker op zijn buik in slaap viel.

De eerste nachten samen in het ziekenhuis.

De eerste nachten in het ziekenhuis hebben we samen doorgebracht. Best spannend want weet je? Ik wist niet eens hoe je een baby moest verschonen! Laat staan mijn eigen zoon, want bij jou moest alles natuurlijk helemaal perfect gaan. Gelukkig kreeg ik hulp van de verpleegsters. We hebben de hele nacht geknuffeld met elkaar. Ik kon niet stoppen naar je te kijken, wat was je mooi, klein en vanaf het eerste moment al duidelijk een jongetje!

Na de derde dag was mama er wel een beetje klaar mee. Ik wilde jou je kamer laten zien en genieten in ons huisje samen met jou. We moesten een beetje aandringen maar uiteindelijk is het gelukt. Jouw eerste en meteen lange rit naar huis met de auto. Ik vond het heel spannend, jij niet, je sliep als een roosje.

Je bent een tevreden, lief, klein, boefjes mannetje die eigenlijk altijd vrolijk is. Heerlijk om jou uit bed te halen. Iedere dag sta jij op papa of mama te wachten in je bed met een glimlach van oor tot oor. We vergeten spontaan hoe vroeg het dan wel niet is, dat is je direct vergeven!

Het gaat allemaal zo snel!

Rollen, kruipen, kletsen, staan, lopen, poepen, plassen, spugen, kwijlen, high five, zwaaien, hiep hiep hoera, je doet het allemaal én goed. Oh ja, we mogen ook niet vergeten dat je al 8 tandjes hebt, dus eten kun je ook als de beste!

Je bent pas één jaar oud maar wat hebben we al een hoop mooie momenten meegemaakt samen. Het is jammer dat je van deze tijd later niets meer kunt herinneren want we lachen wat af! Ik hoef maar ‘pakken pakken’ te zeggen en je rent er schaterend vandoor of de momenten dat we samen met papa naar Centerparcs gaan, jij bent een echte waterrat en vindt het heerlijk om met ons in het water te spelen en te kijken naar alles wat er om je heen gebeurd. Max vind jij ook geweldig. Het allereerste schaterlachje was namelijk niet tegen papa of mama maar tegen de hond. Jij kwam niet meer bij van het lachen!

Gefeliciteerd met je allereerste verjaardag lieverd, papa & mama zijn onwijs trots op je. We gaan er opnieuw een onvergetelijk jaar van maken met z’n drietjes. Laten we hopen dat je aankomend jaar het woordje ‘mama en papa’ gaat zeggen. Daar kijken we stiekem ook wel erg naar uit hoor!

We maken er een feestje van vandaag, zoals we iedere dag doen!

James, i love you to the moon and back! 

(Visited 317 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer irix 16 juni 2016 om 14:20

  lieve lonneke en merijn
  gefeliciteerd met james
  geniet met ze drietjes.
  groetjes iris

 • Reageer Mathiske's mama blog 16 juni 2016 om 22:41

  Gefeliciteerd met James, nog vele mooie jaren samen ?

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.