de eerste nacht thuis met je baby
Mama &zo

De eerste nacht thuis met je baby!

We mochten naar huis en dat klonk als muziek in mijn oren!

James en ik lagen samen twee nachten in het ziekenhuis. Ik lag daar zelf al een dikke week doordat ik werd opgenomen met zwangerschapsvergiftiging. Uiteindelijk is James middels een keizersnee geboren en dan kan je natuurlijk niet dezelfde dag naar huis. Ik moest eerst aansterken en herstellen. Op de derde dag mochten we al naar huis en dat klonk als muziek in mijn oren.

Wij kwamen later op de dag pas thuis aan omdat er discussie was of wij überhaupt wel mochten gaan. Gelukkig kregen we groenlicht van de artsen met als voorwaarden dat de kraamhulp die avond nog zou komen. Prima, dat was zo geregeld!

Eenmaal thuis moest ik van mijn moeder meteen bellen naar de kraamzorg. Dit was immers de afspraak maar daar had ik nog even geen zin in. Ik vond het heerlijk om even samen met Merijn en James thuis te zijn. Na ongeveer een half uurtje te zijn bijgekomen van de lange rit kwam de kraamhulp langs.

Lees ook: mijn bevallingsverhaal deel 1 weeën begonnen op het terras!

De eerste nacht thuis met je baby!

Ik schreef eerder in een artikel dat ik moeite had met kraamzorg te regelen. Het leek mij echt verschrikkelijk om iemand in je huis te hebben die je niet kent en er gewoon de hele dag is. Maar goed, ik was herstellende van een keizersnee en had weinig keus dus ik accepteerde de situatie zoals het was. Er zou kraamhulp komen..

Ik liet natuurlijk vol trots onze kleine James zien en al kletsende liepen we naar boven om te controleren of we alles klaar hadden liggen voor de komende nacht. Het was een gezellig mens en nadat ze alles had uitgelegd van flesjes melk tot, kruiken en buikkrampjes ging ze naar huis. Huh, naar huis? en wij dan?

Je kon ons toch niet zomaar achterlaten met een baby? Ik had er werkelijk nog geen moment bij stilgestaan dat wij de eerste nacht thuis met James gewoon alleen waren. Dit kon toch helemaal niet? Ik was nog helemaal geen ervaren moeder en wist nog niet precies hoe ‘moeder zijn’ moest. Ik had overigens nog geen pamper verschoond. In het ziekenhuis deed Merijn of de verpleegkundige dit omdat ik met een keizersnee wond lag te herstellen.

BOMVOL adrenaline gingen wij de eerste nacht in!

BOMVOL adrenaline gingen wij de eerste nacht thuis doorbrengen met onze kleine James. Dit was ontzettend spannend. Ik was voornamelijk bang dat ik James niet zou horen als hij ‘s nachts begon te huilen. Dit moedergevoel had ik toch niet plotseling gekregen? Dit moest toch groeien? Nou èn of dat ik wakker ben geworden ‘s nachts. Geloof mij, net- moeders die dit nu lezen, niet bang zijn. Je wordt ècht meteen wakker bij de eerste kick van je kind!

De eerste nacht was zwaar. James vond het namelijk net zo wennen als wij en krijste heel de buurt bij elkaar. De kleine lieverd lag plotseling in een wiegje naast papa en mama terwijl hij drie dagen geleden nog heerlijk warm in mijn buik zat. We hebben die nacht voornamelijk wakker geleden en waren dan ook best blij dat de deurbel ‘s ochtends om 7:00 uur ging. Die kraamzorg was toch niet zo vreselijk als ik dacht.

De eerste nacht thuis met je baby is super spannend. De enige tip die ik kan meegeven is dat je echt op je moedergevoel moet vertrouwen. Want geloof me, dat is een soort functie die direct wordt geactiveerd zodra je moeder bent geworden.

Lees ook: Mijn ervaring met de kraamhulp!

Hoe heb jij de eerste nacht met je baby ervaring? ik ben benieuwd. Laat zeker achter in de comments! Vond jij het net zo spannend als wij? En is het even spannend bij een tweede of gaat het dan makkelijker?

 

(Visited 219 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.