brief aan mijn zoon
Mama &zo

Allerliefste James, mijn zoon!

Ik kijk er nu anders tegen aan dan in mijn zwangerschap.

Ik schreef in april 2015 een blog ‘Allerliefste Swip, mijn zoon’ dit is een brief die ik twee maanden voor mijn uitgerekende datum schreef. Nu James alweer dik 4 maanden bij ons leven hoort, leek het mij leuk op deze brief aan de vullen met de kleur rood. Ik kijk er nu tenslotte heel anders tegen aan dan in mijn zwangerschap.

Allerliefste Swip, (Geschreven op 13-04-2015)

Allerliefste James, (Geschreven op 28-10-2015)

Ik kijk uit naar het moment dat je bij ons bent maar ik weet tegelijkertijd dat ik je ontzettend ga missen. Jouw schopjes tegen mijn buikwand, ik voel dat je het fijn vind om samen te douche, je laat duidelijk merken als je vindt dat de muziek te hard staat en wat ben ik aan het genieten als je op de warmte van papa’s grote hand afkomt.
Wat ben ik blij dat jij er bent! Samen, jij, ik en papa vormen eindelijk een gezin. Ik weet dat je het fijn vindt om samen te douche, je laat duidelijk merken of je zin hebt in een muziekje en wat ben ik aan het genieten als je glimlacht naar papa!  

Jij maakt vooral heel veel liefde en vrolijkheid in mij los.

Bij de laatste echo was je al ademhalingsoefeningen aan het doen, het duurt niet lang meer lieverd en dan kan ik je eindeloos lang aankijken, je echt voelen en met je knuffelen.
We kunnen niet wachten om voor jou te zorgen maar tegelijkertijd maakt dat ons ook onzeker want als jij jouw moment hebt gekozen zal alles veranderen en ook nooit meer hetzelfde zijn dan hoe het nu gaat.

Ik ben benieuwd naar de gevoelens die loskomen als ik je voor het eerst zie. Het is nu al onvoorwaardelijk maar ik weet zeker dat dit nog meer zal zijn als we elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze zeggen dat je in het moedergevoel rolt. Dat je het allemaal zo onder de knie hebt en dat begint op het moment dat jij op mijn borst ligt. Het zal vast en zeker ook bij ons zo zijn. Dat we meteen een sterke band hebben en zullen slagen als moeder en zoon. Hoe zal de liefde voelen die je alleen voor je kind kan hebben?

Je bent al bijna 4,5 maand op de wereld en het leven is voor mij nog nooit zo mooi geweest dan nu jij er bent. Het is inderdaad veel anders dan toen je er nog niet was maar ik wil nooit meer terug naar die tijd, dat waren genoeg mooie herinneren en nu gaan we samen talloze herinneringen maken!  

Fantastisch om je voor te stellen aan de rest van de wereld.

Toen ik je voor het eerst zag dacht ik: ‘Wat ben je mooi. Ja, je bent mijn zoon. Mijn James!’ Alles klopte vanaf het moment dat ik jouw over het bebloede scherm zag hangen. Het klinkt eng maar het was het mooiste moment uit mijn leven. Jij maakt vooral heel veel liefde en vrolijkheid in mij los en inderdaad vanaf het eerste moment is mijn moedergevoel gegroeid tot de maan en terug en nog verder. Wat ik voor jou voel, heb ik nog nooit gevoelt! 

Ik kan niet wachten om voor het eerst je naam hard op te noemen. Hoewel je altijd wel een beetje een Swip zal blijven hebben we natuurlijk hard ons best gedaan om een mooie naam bij jou te bedenken. Eindelijk zijn we eruit, deze naam past bij jou & ons.
Wat was het een fantastisch moment om je voor te stellen aan de rest van de wereld. Ik dacht dat je altijd wel een beetje een Swip zou blijven maar je bent gewoon echt onze kleine James. 

Een troste moeder.

Je bent nu nog zo klein maar nu al mijn kleine sterke man. Hoewel het voor ons allebei beter is komen er toch iedere dag een hoop medicijnen bij ons naar binnen en ondanks dat doe jij ontzettend hard je best om groot te groeien en straks gezond ter wereld te komen. Ik ben nu al trots op je kleine man.
Hoe trots ik op je was in mijn zwangerschap, zo trots ben ik nog steeds op jou lieverd. Jij bent een klein, lief, mooi, zacht, stoer mannetje. Je hebt je gezichtje zeker van papa maar dat je alles wil meemaken, overal bij wil zijn heb je dan weer van mij. Nieuwsgierig ventje dat je bent!    

Dankbaar voor wie jij bent.

Wat er nu ook gaat gebeuren, jij bent en blijft voor altijd de enigste en de eerste die ons ‘ouders’ maakt. Jij bent degene die ons de titel ‘papa& mama’ geeft en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.
We zijn nog jong en ook wij moeten nog veel leren maar ik kan niet wachten om jou te leren wat ik in 22 jaar tijd heb meegemaakt. Jou behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt maar je tegelijkertijd vrij laten in de fouten die je sowieso gaat maken.
Samen met papa gaan we je begeleiden tot je het alleen kan maar we zullen altijd stiekem met je meekijken.
James,  Jij bent degene die ons straks als eerste papa&mama gaat noemen en daar zijn we jou nog steeds ontzettend dankbaar voor. 

We blijven jouw begeleiden.

Jouw mooie knappe hoofdje (behalve je neusje, die heb je van mij!) heb je zeker van jouw papa. Maar de nieuwsgierigheid naar het leven toe, heb je dan weer van mij. Je bent echt een mengelmoesje. Soms moeten we je nu al een beetje afremmen omdat je te snel te veel wil. En je bent nog maar 4 maanden jong. Samen met papa begeleiden wij je door het leven totdat je een zelfstandige grote, sterke, lieve man wordt. Thank God dat dit nog minimaal 18 jaar duurt! Jongens worden toch later volwassen dan meisjes? 😉 

Lieverd, je moet echt nog even veilig in mijn buik blijven zitten. Het duurt niet lang meer voordat we elkaar zien. Nog maar 7 weekjes voordat we zijn uitgerekend, spannend hé? blijf je nog een weekje extra in mama’s warme buik? Of kom je precies met 37 weken?
Jij kiest toch wel jouw eigen moment en dat is altijd goed, je bent meer dan welkom!
Je kwam wel heel laat hoor James! Maar goed, mooi werk heeft tijd nodig en dat heb jij zeker bewezen. Je bent ons lief, mooi en sterk mannetje, onze kleine maar toch ook alweer grote James.  

Tot snel mijn kleine vriend!
Liefs, Jouw mama
Tot snel mijn kleine vriend. Mama wacht op jou met een lekker flesje melk!
Liefs, Jouw mama.

(Visited 375 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Cornelis 28 oktober 2015 om 07:33

    Lieve Lonneke,
    Wat een mooie brief en wat bijzonder hoe je inzichten in de rode tekst soms zo anders zijn maar toch steeds liefdevol. Handig he met die kleurtjes..!!

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.