terras weeen bevalling
bevalling, Zwanger &zo

Mijn bevallingsverhaal deel 1 – Weeën begonnen op het terras!

Mijn bevallingsverhaal deel 1 – Weeën begonnen op het terras!

12 juni 2015 hadden wij een controle afspraak in het WKZ. Ik was inmiddels 41 weken zwanger en dus was èèn ding zeker. Aankomende week zouden wij ouders worden van ons kleine mannetje.

Het werd voor mij steeds zwanger en ook de ritjes van 1,5 uur naar het ziekenhuis toe werden zwaar. Mijn moeder vond dat ik dit nadrukkelijk moest melden aan de gynaecoloog zodat ze misschien eerder zouden beginnen over een inleiding. Ik was ervan overtuigd dat iedere vrouw na 41 het wel zat zou zijn dus wilde niet zeikerig overkomen. Die ene week kon er dan ook nog wel bij..

James deed het toen nog steeds heel erg goed in mijn buik en daarom was er geen reden om eerder dan 42 actie te ondernemen. Mama moest dus nog even wachten om oma te worden! Mijn bloeddruk was wel iets te hoog en daarom moest ik die maandag erop opnieuw op controle komen. Mocht hij zich dit weekend niet aankondigen dan zouden we die maandag het een en ander bespreken over een inleiding.

Mijn weeën begonnen op het terras, heel ongemakkelijk!

We besloten om bij het van der Valk hotel te lunchen voordat we weer een eind naar huis zouden rijden. Ik kwam immers ons huis niet meer uit buiten deze ziekenhuisafspraken dus dit was wel even een gezellig uitje.

Ik kreeg wat last van mijn buik en rug en we grapte over het feit dat het weleens zou kunnen gebeuren als we straks nèt thuis aankwamen.

De zon scheen en het terras zat bomvol zakenmensen. Wij waren heerlijk aan het genieten van onze lunch tot ik echt flinke krampen kreeg. Zo heftig dat Merijn zijn timer aan moest zetten. Wat denk je? Ik had dik drie kwartier om de 5 minuten weeën die zeker een minuut aanhielden.

In het begin kon ik er nog om lachen maar na een tijdje zat ik daar niet meer lekker. Het deed toch wel zo’n pijn dat ik mijn gezicht moest vertrekken en niet meer goed wist hoe ik moest zitten. Ik zat immers op het terras!

Wat was wijsheid? Merijn rekende snel af terwijl we nog niet helemaal klaar waren met onze lunc en ik strompelde naar de auto zodat ik in ieder geval even alleen was. Eenmaal in de auto belde ik mijn moeder op om te vragen wat zij er van dacht.

Hotel boeken want terug rijden durfde ik niet aan!

‘Rijd maar terug naar het WKZ Lon, nu ben je nog in de buurt!’ zei mijn moeder. Ze had natuurlijk wel een punt maar ik vond het te snel om nu al naar het ziekenhuis te rijden en dus besloten we een hotel te boeken in Zeist. Dit was zo’n 10 minuten rijden van het ziekenhuis af en we hadden toch al alle spullen bij ons. We zagen het niet meer zitten om zolang stuk naar huis te rijden.

In het hotel zakte de weeën weer wat af. Ze waren nog wel aanwezig maar niet meer om de 5 minuten. We besloten er maar een leuk weekend van te maken want maandag moesten we toch weer op controle komen.

Zaterdag hebben we gezellig rondgelopen in Zeist. We liepen zo het centrum in en ’s avonds zijn we heerlijk uit eten geweest. Op de terugweg naar ons hotel heb ik weer een aantal flinke weeën gehad. Ik was blij toen ik uiteindelijk in het hotel was.

Zondag werd ik wakker met hoofdpijn. Ik voelde me niet lekker maar dat hoorde er allemaal vast bij, dacht ik. Helaas werd de hoofdpijn steeds erger en besloten we te vragen of dit normale klachten waren. Nee dus. We moesten direct naar het ziekenhuis waar we uiteindelijk moesten blijven.

Ik vertel jullie in mijn bevallingsverhaal deel 2 wat er allemaal verder is gebeurd. Wil jij dit lezen? Klik dan hier! Heb jij ook mooi bevallingsverhaal en wil je dit met ons delen? Stuur dan vooral een e-mail via de contactpagina!

(Visited 427 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.