Op je buik slapen tijdens zwangerschap
Mama &zo

Nederlandse app gaat vrouwen helpen bevallen?!

Bevallen doet pijn en vrouwen die beweren dat het anders is, liegen. Je kunt natuurlijk goed omgaan met de pijn die je op dat moment hebt maar dat betekent niet dat het geen pijn doet. De ene vrouw heeft haar man/vrouw ontzettend hard nodig tijdens de bevalling en de andere vrouw doet het liever op eigen houtje. Er schijnt al een tijdje een Nederlandse app gaat vrouwen helpen bevallen app te zijn?! ken jij dat?

Vaak zeggen vrouwen dat ze in hun eigen wereldje leven tijdens een bevalling, in een soort cocon/roesje en dat ze op die manier goed kunnen ontspannen tijdens de weeën zodat er goed veel ontsluiting komt. Ik heb tijdens mijn bevalling gesmeekt om dat stofje wat je eigen lichaam zelf hoort aan te maken in zo’n soort situatie. Bij mij was er geen stofje te bekennen?!

Ontspannen was voor mij dus ook erg moeilijk en daarom schoot de ontsluiting niet op! Ik had ook last van rugweeën wat ik van te voren al had voorspeld en helaas kon ik hier niet goed mee omgaan. Mijn moeder & partner waren bij de bevalling. Twee mensen die hun best deden om mij zo goed mogelijk te helpen tijdens de weeën maar het hielp niks!

Ik had niet geweten wat ik zonder ze moest doen hoor maar op dat moment hielp voor mij niks. Laatst zag ik in het nieuws dat er (al een tijdje geleden) een ‘Doula app’ is gelanceerd die mensen zouden helpen tijdens de bevalling. Ik had hier nog nooit van gehoord, jij wel?!

Bij mij gaat een normale bevalling hoogstwaarschijnlijk niet meer lukken dus ik zal hier waarschijnlijk niks aan hebben maar stel dat, zou ik zo’n app prettig vinden?

Lastig.. Aan de ene kant wel want ik kan me voorstellen dat je op zo’n moment tijdens de bevalling even niet meer weet wat ze precies zeiden tijdens de eventuele cursus die je hebt gevolgd. Je partner staat natuurlijk ook compleet onder stress want er komt (weer) een kindje jullie kant op en zal het allemaal wel goed gaan?

Tja, dan lijkt het me best handig als je een app kan aanzetten die je helpt tijdens de bevalling! In de app zou je muziek, een weeën timer (met grafiek!) en een ademhalingsbegeleidingsknop. Je kunt de app overigens ook instellen in Engels, Spaans, Marokkaans, Turks & Duits.. en er komen vast nog meer talen aan, dus dat is wel netjes!

Er werd verteld dat volkenkundigen, gynaecologen en cursusleidsters enorm enthousiast zijn over deze app en ze het echt aanbevolen. Ik heb werkelijk tijdens de week dat ik in het ziekenhuis lag aan het infuus om ingeleid te worden van niemand gehoord dat het misschien een idee is om die app te gebruiken.

Het schiet me ineens te binnen dat je als je net lekker bezig bent met die Doula app, je telefoon plots uitvalt omdat het zo’n batterij trekt of dat je gb’s op zijn! Helemaal waterdicht is het dus nog niet maar het lijkt me erg grappig om dit eens in de praktijk te zien.

Wisten jullie van deze bewuste app af? Zou jij het gebruiken of heb je het gebruikt? Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen hiermee!

 

(Visited 181 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.