Een lopende baby!
Mama &zo

Help, ik heb een lopende baby!

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat je merkt dat je kind goed ontwikkeld. Je ziet hem groter worden en iedere dag een beetje meer leren van het leven. James was ontzettend vroeg en dat is niet altijd makkelijk en fijn. Wil je weten hoe wij hier mee omgaan? Lees dan verder! Ik heb een lopende baby! 

James wilde vanaf de tweede maand alleen maar op schoot staan. Als wij hem omhoog hielden voor een boertje en daarna nog even knuffelde bleef hij staan. Zijn beenspieren waren zo ontzettend sterk en zo vroeg al!

Het ziet er natuurlijk leuk uit als zo’n kleine baby alleen maar wil staan maar dat is eigenlijk nog helemaal niet goed voor zijn heupjes. We waren dan ook een beetje bang voor wat het consultatiebureau zou zeggen. Gelukkig viel dit mee en kregen we de woorden: ‘Wat een kind zelf doet, hoef je niet af te remmen’ mee dus dat was fijn om te horen. Zijn heupjes werden wat vaker gecontroleerd maar bij iedere controle was dit gewoon prima!

Ik had dan ook verwacht dat James snel zou omrollen, dit viel op zich wel mee, hij was 5,5 maand en toen rolde hij door de hele woonkamer! Best vroeg maar niet abnormaal. Ik lees wel vaker dat een baby nog eerder omrolt..

Dat is natuurlijk super leuk om te zien en hij bleef iedere keer als wij hem op schoot hadden staan.. Hij wilde absoluut niet zitten.. We gingen maar met hem mee met de woorden van het consultatiebureau in het achterhoofd.

Toen James 7 maanden liep hij op handen en voeten inplaats van kruipen, hij probeerde zich steeds verder op te trekken om te gaan staan en ik merkte aan hem dat dit alles hem frustreerde. Hij had de kracht wel alleen zijn evenwicht kon hij nog niet goed bewaren.

Twee weken later was het hem gelukt en met 7,5 maand liep James langs de salontafel. Dat is natuurlijk bizar snel. De box is dus inmiddels weg terwijl ik een vorige blog schreef dat ik van plan was deze zolang mogelijk te laten staan maar het het is geen optie meer voor James. Ik had hem er zelf vaker moeten inzetten en nu deed hij zich alleen maar pijn in de box.

Ik heb nu een kleinmuziek tafeltje waar hij aan kan staan zodat hij op wat knopjes kan drukken en dat vindt hij natuurlijk geweldig maar hij hoort eigenlijk nog tevreden te zijn met een knuffeltje, boekje of rammelaar. Best lastig dus!

Mede door wat de osteopaat zei: ‘James is een overprikkelende baby’ zijn we erachter gekomen wat voor James helpt. Hij kan van alles maar hij is nog maar 8 maanden en dat moeten we natuurlijk niet vergeten! De helft van zijn speelgoed heb ik opgeruimd en op zijn kleed beneden liggen slechts 4/5 speeltjes waar hij mee kan/mag spelen.

In de ochtend kom ik erbij liggen en gaan we samen alles bekijken. Omdat James alleen maar wil staan en lopen kan hij de prikkels die hij dan krijgt, James ziet de wereld dan immers weer op een hele andere manier, niet goed verwerken en dat kan ik me best voorstellen. Hij doet wel alsof hij al één jaar is maar dat is nou eenmaal nog niet zo en daarom proberen wij hem toch een klein beetje te ‘remmen’.

Het liefst wil hij onze handen pakken en de hele kamer doorlopen, los lopen lukt nog net niet maar ik gok dat dit niet meer zolang gaat duren!

Natuurlijk verbied ik hem niet om te gaan staan maar ik hem bijvoorbeeld een kleintafeltje waar hij aan kan staan waar dan twee simpele speeltjes op liggen. Zo houd ik rekening met het feit dat hij wil gaan staan maar leg ik daar wel speeltjes neer wat bij zijn leeftijd hoort.

Dit kan dan ook goed de reden zijn waarom hij ‘s avonds niet goed sliep. Nu we namelijk al twee dagen hem met relatief weinig speelgoed laten spelen, geen radio of tv aan doen dan slaapt hij prins heerlijk de hele nacht door.

Nu moet ik wel zeggen dat hij ‘s nachts graag op zijn zij/buik wilde liggen maar de kracht nog niet had om met zijn slaapzak die draai te maken. Ik ben blij dat we inmiddels weten wat er aan de hand is zodat we hier rekening mee kunnen houden!

Ik heb een lopende baby! En dat is dus niet altijd zo leuk als het eruit ziet, althans, het blijft natuurlijk een super schattig gezicht maar het is ook erg sneu als je je kind zo ziet worstelen met zijn babyproblemen.

Vanaf wanneer kon jouw baby lopen?

(Visited 325 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Saskia 27 februari 2016 om 13:21

  Ik kan mij voorstellen dat het niet altijd even fijn is als je kindje al zo vroeg is met alles. Wel goed om er gewoon in mee te gaan. En eregns toch ook wel weer schattig zo’n lopende baby 🙂

  • Reageer Lonnekedewin 27 februari 2016 om 15:13

   Haha we hebben ons handen er vol aan maar inderdaad het heeft ook wel iets schattigs! 😉

 • Reageer Mathiske's mama blog 27 februari 2016 om 16:29

  Hier doet Emily over al heerlijk rustig aan! Is overal net aan op tijd mee. Soms maak ik me daar wel zorgen over maar alles op z’n tijd. Nu nog lekker even van het baby zijn genieten

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.