Met je peuter naar de kapper
Mama &zo

Met je peuter naar de kapper!

De eerste keer naar de kapper was super eng!

James zijn haren groeien onwijs snel. Het lijkt erop dat zijn haren alles aan het inhalen zijn van zijn eerste levensjaar. James is het meest van de tijd kaal geweest in het eerste jaar. Dit heeft hij van zijn vader, hij had dat ook alleen duurde het bij hem nóg langer voordat hij een aantal sprietjes op zijn hoofd had.

Het eerste jaar konden we dus besparen op de kapper maar het is daarna zo snel gaan groeien dat de eerste keer kapper onvermijdelijk werd. We hebben al enkele jaren een thuiskapper die bij mijn ouders komt. Het leek me wel zo gemakkelijk om James ook te laten knippen door haar.

De eerste keer bij de kapper vond hij logischerwijs enorm eng. Er komt iemand die hij nauwelijks kent aanlopen met een schaar, doet een keep om en gaat aan zijn haren zitten. We hebben hem toen der tijd gewoon in de kinderstoel voor de televisie gezet en op deze manier was het redelijk te doen.

Naar de herenkapper met mijn peuter.

James is inmiddels ge- upgrade naar een peuter en dit zorgt ervoor dat ik alles een stuk beter kan uitleggen. De laatste keer dat hij naar de kapper moest was de thuiskapper niet beschikbaar en zochten we naar een kapper die op dezelfde dag nog tijd had om James zijn haren te knippen.

We kwamen uit bij een herenkapper die wel even tijd had ’s middags. Hoe schattig is dat? Mijn peuter bij de herenkapper! De binnenkomst was even spannend. Hij wilde graag zo snel mogelijk weg. Het huilen stond hem nader dan het lachen maar hij verpeuterde zichzelf tot een grote peuter en ging met behulp van mama in de kappersstoel zitten.

Deze herenkapper had een speciaal hoekje voor kinderen. Inclusief een televisie en een hele coole eenden föhn wat alles is leuker maakt voor een kind. Oh ja en niet te vergeten een grote pot met spekjes waar James zijn ogen niet vanaf kon houden. Hij ging keurig zetten en liet alles op zich afkomen.

De welbekende kapperskeep vinden kinderen meestal spannend maar deze vrolijke kinder- keep was voor James geen probleem. Het was even schrikken toen de kapper wat water op zijn haren spoot om alles goed te kunnen doorkammen maar kijkend naar de sprookjesboom ging dit prima.

Met mijn peuter naar de kapper gaat prima!

Ik vind het mooi om te zien hoe hij nadat hij geknipt is zoveel ouder lijkt. De babyharen vervliegen en er komt een model in zijn haar. Hij verandert in een schattige kleine peuter naar een stoere grote jongen.

James doet het super goed. In het begin moet ik hem een beetje afleiden en ga ik gehurkt bij zijn stoel zitten om alles nog even extra duidelijk te maken. Als hij klaar is en een grote spek in zijn mond mag stoppen is het een groot feest.

Als we thuiskomen met James laat hij vol trots zijn haren zien aan papa, ‘kijk jij haar’. James noemt zichzelf ‘jij’. Erg verwarrend kan ik je vertellen maar goed, James is nog te moeilijk om uit te spreken.

James zijn haren groeien nu zo snel dat we bijna iedere acht weken wel naar de kapper moeten. Hoe vaak ga jij met je peuter naar de kapper? Vindt hij of zij het leuk of juist spannend?

(Visited 255 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.