Wat heb ik nu weer onder de leden?
De ziekte van crohn &zo

Welke ziekte heb ik nu weer onder de leden?

Het doet geen pijn en het is niet besmettelijk.

Een aantal weken geleden kwam ik uit de douche en bij het afdrogen van mijn lichaam concludeerde ik loshangende velletjes aan mijn handen. Ik dacht dat dit kwam omdat ik te lang onder de douche had gedaan. Je kent dat wel toch? Dat is hetzelfde als je een middag gaat zwemmen en je handen eruitzien als de handen van je oma.

Dit keer trok het niet weg en werd het steeds erger. Als ik op de bank lag om televisie te kijken was ik ondertussen bezig om de velletjes van mijn vingers eraf te trekken. Ik besloot het even aan te kijken en er een tijdje niet aan te komen. Het deed geen pijn dus een bezoek aan de dokter was een beetje voorbarig.

De vellen die aan mijn vingers hingen trokken langzaam door naam mijn handen en uiteindelijk zaten beide handen vol met kleine witte velletjes. Het is niet besmettelijk want anders hadden James en Lisa allang iets van mij overgenomen. Ik dacht eerst aan een schimmelinfectie, lekker ranzig op je handen, maar een schimmelinfectie is besmettelijk en daarnaast het jeukte niet wat meestal wel het geval is bij een schimmel.

Ik kan er helemaal niets over vinden.

Als ik het op mijn grote vriendin Google ging opzoeken dan stond er toch een of andere infectie/ bacterie waar mijn dermatoloog al eerder over sprak. Het begon steeds meer op te vallen en de vellen hingen niet alleen maar aan mijn handen maar he zat nu ook onder mijn voeten.

Ik moest gelukkig afgelopen week naar de dermatoloog om mijn huid te laten bekijken. Mijn handen en voeten werden op tafel gegooid om het te bestuderen. De arts zei uiteindelijk: ‘Oh mevrouw, dit komt gewoon door de wisseling van het weer. Je kunt er verder niets aan doen. Het gaan vanzelf weer over!’.

Thank God, het heeft niets te maken met mijn andere ziektes of infecties. Ik wist dat je schrale lippen kon krijgen door de wisseling van het weer en kou maar ik had nog nooit gehoord en gezien dat iemand gaat vervellen als het weer wat kouder wordt.

Heb jij ook vervelde handen en voeten?

Ik kreeg als tip mee om mijn handen vettig te houden maar dat is een lastige klus. Je doet zo immens veel met je handen dat het binnen no- time is ingetrokken en het er weer hetzelfde uit ziet. Het moet vanaf nu binnen twee a drie weken weg zijn dus ik ben benieuwd.

Stiekem denk ik namelijk toch dat het iets anders is. Ik kan er op mijn grote vriendin Google niks over vinden. Ik heb nooit iemand gezien die vervellende handen en voeten heeft. Ik geef het het voordeel van de twijfel. Ik wacht het netjes af. Als het over drie weken nog steeds op mijn handen zit, trek ik opnieuw aan de bel bij de dermatoloog.

Dus, verlos mij. Heb jij ook last van vervelde handen en voeten tijdens de wisseling van het weer? Laat het weten in de reacties dan kan ik weer lekker slapen!

 

(Visited 1.046 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.