Persoonlijk

Waar heb ik nou echt een hekel aan?

Nee het leven gaat niet alleen over rozen en zeker mijn leven niet. Gelukkig heb ik de mooiste, liefste en knapste roosjes van de wereld. James & Merijn. Ondanks mijn beperkingen zijn we super gelukkig samen maar waar heb ik nou écht een hekel aan? 

Laat ik gewoon een lijstje maken met allerlei dingen waar ik écht een hekel aan heb. Natuurlijk met toelichting anders zul je sommige dingen echt niet begrijpen! Later deze week komt er een blog online over waar ik nou écht van houd.

Een jas. Huh? een Jas? Hoe kan je daar nou een hekel aan hebben? Geen idee maar ik heb echt een hekel aan een jas! Vreselijk om dat ding aan te moeten doen. Mijn moeder moet hier nu vast om lachen, zij vraagt altijd als we gaan lopen of ergens heen gaan ‘Lon, heb je jouw jas bij?’ en dan 9 van de 10x antwoord ik: ‘Sorry, vergeten!’

Aan de mensen bij het openbaar vervoer. Vast geen verassing voor studenten die allerlei vertragingen etc hebben maar ik heb hier geen problemen mee. Natuurlijk is het wel vervelend als je trein voor de zoveelste keer te laat komt maar ik erger mij groen en geel aan die mensen, liever gezegd, mierenhoop die met z’n alle tegelijk op de trein stormt als die nog maar nét stil staat. Want je zou dat stukje moeten staan zeg?! vreselijk!

Een deken over mijn voeten. Ja, weer zoiets raars! Als we ’s avonds op de bank tv liggen te kijken hebben we vaak een dekentje over ons heen voor de lekkerigheid 😉 Maar dat dekentje mag absoluut niet over mijn voeten, dat vind ik vreselijk!

Dírect opstaan. Brr, ik heb echt een ochtendhumeur als ik niet even 10 minuten (voor een vrolijke Lonneke liever 30 minuten) bij kan komen van de nacht. Ik heb geen idee wat ik ’s nachts allemaal uitspook maar ik lijk nog even moe als ik opsta dan toen ik naar bed ging. Zal wel te maken hebben met de ziekte van crohn ofzo. Maar goed, ik moet er aan wennen!

Mensen die praten maar niks zeggen. Natuurlijk is het weleens leuk om lekker te ouwe hoeren over koetjes en kalfjes maar ik heb d’r een hekel aan als er geen -iets-diepere- gesprekstof in zit! Mensen die praten maar eigenlijk helemaal niks zeggen..

Onrecht. Hoor mij nou?! Onrecht? Dat is er door de hele wereld en veel ook. Ik kan hier in ieder geval erg boos om worden!

Mierenhoop mensen. Wat is dit nou weer? Ja je zult mij niet vaak zien in een drukke winkel! Vreselijk. Ik houd best van shoppen maar als je voetje voor voetje door de winkel moet lopen is er voor mij geen lol meer aan!

Een warme slaapkamer. Bah! Onze slaapkamer moet echt altijd koud zijn. Ik baal trouwens wel als ik in bed wil gaan liggen en het is ijskoud. Dit is ook niet goed voor mijn spieren dus ik ga binnenkort een matras verwamer kopen maar de omgeving moet gewoon koud zijn, lekker fris zodat ik goed kan ademen. In een warme slaapkamer krijg ik sowieso koppijn!

Verliezen. Jep, ik win graag alle spelletjes! Gelukkig is het niet meer zoals vroeger want toen kon ik echt geïrriteerd worden maar nog steeds zit die winnersmentaliteit erin! Misschien zelfs soms, heel soms maar hoor, een beetje vals spelen zodat ik win. 

Mensen zonder mening. Ik vind het zo irritant als je geen mening hebt. Sommige onderwerpen hoef je ook niet perse een mening te hebben maar meer van: ‘Wat zullen we doen?’ ‘Ja, wat jij wil’ Bleeehh kom zelf met iets!

Boter/kaas/melk. Ik vind het gewoon absoluut niet lekker! Optimeldrink kan er op zich nog wel mee door en een ei vind ik ook geen probleem maar van de rest afschuw ik!

Tja, ieder mens heeft zijn gekke dingetjes en hier zaten er vast ook een paar bij die jij super gek vindt! Waar heb jij nou echt een hekel aan?

 

 

(Visited 574 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

5 Reacties

 • Reageer Monique 29 februari 2016 om 08:50

  Ja echt Lonneke zoals je dit opnoemt?

 • Reageer Mathiske's mama blog 29 februari 2016 om 09:10

  Die openbaar vervoer haat, herkenbaar!! ? en een jas, ook wel, zo’n achterlijke winterjas, buiten is ie lekker warm.maar zodra je ergens een stap binnen zet is ie al te warm, en in de auto ook super onhandig!

 • Reageer Saskia 1 maart 2016 om 09:01

  Mensen die praten maar niets zeggen haha! Er komen direct een aantal namen in mij op. Ik heb daar ook echt een hekel aan 🙂

  • Reageer Lonnekedewin 1 maart 2016 om 22:21

   Haha, ja ik herken het.. kan er zo een aantal opnoemen maar om die nu in mijn blog te verwerken is ook zoiets 😉

 • Reageer Monique 1 maart 2016 om 12:16

  Hahahaha….waar ik een hekel aan heb, lache dit, aan artsen die doen of dat ze je willen helpen, maar uiteindelijk een bepaald lijstje afvinken en dan zeggen: nee geen idee wat u heeft…maar ik kan je verder niet helpen. (dan zo irritante stilte) en hop ik sta weer buiten zonder diagnose en zonder een doorverwijzing en vooral met de vraag…en NU????

  waar ik ook een hekel aan heb is dat ik gewoon de deur uitloop om een brief te posten en deze brief vervolgens op de trap laat liggen….ik snap niet dat ik deze gewoonte niet kan doorbreken. Vaak kom ik er al achter als ik tuinhekje nog maar net heb verlaten…maar toch…weer die deur van slot enz…

  of ik er echt een hekel aan heb….in elk geval komt t wel in de buurt aan mensen die meelopen…dus even hun eigen creativiteit naast hun neerleggen en gewoon voor het makkelijke gaan en ook doen wat die ander doet….meelopen. Kom op…wees jezelf doe wat jij wilt! (mag ook wel x meelopen zijn hoor…maar niet te vaak).

  verder valt het wel mee met hekel aan…lijstje….hihi. Oh wil ook niet dat die gekke witte eenden (die achter bij ons lopen langs de sloot) mijn tuin in vliegen…daar heb ik ook hekel aan, dan jaag ik ze weg.

  Oh nou heb wel een hekel aan die katten van de buren die de moeite nemen om in onze tuin hun drolletjes neer te leggen, gatverdarrie!!!!

  dat was het ! groetjes, mo

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.