scheiden
Persoonlijk

Alvast oefenen hoe het is als we straks gescheiden zijn.

Ik wil hem niet van zijn kind weghouden.

Deze twee weken zijn mijn ouders op vakantie. Dit is voor ons een uitgelezen kans om alvast te oefenen in hen huis. Het klinkt misschien gek maar het is voor ons een manier om alvast te wennen aan de aankomende situatie. Een situatie die nog een lange tijd op zich laat wachten maar wel onze toekomst wordt.

Aangezien Merijn fulltime werkt is het voor hem onmogelijk om nu en ook in de toekomst volledig voor James te kunnen zorgen. Dit zal ik, zoals ik al deed, blijven doen. Ik wil echter niet Merijn van zijn kind gehouden en omdat we nog altijd goede vrienden zijn, kunnen we dit in goed overleg waarmaken.

We doen alles op ons tempo.

Ik hoor mensen alweer denken: ‘Zorg dat alles goed op papier staat voor het geval dat de liefdevolle situatie die er nu is, veranderd’. Jep, natuurlijk moet de basis op papier staan en alles omtrent James moet goed vastgelegd worden. Dit is voor ons nu nog niet van toepassing maar gaan we de aankomende maanden stapje- voor stapje, op ons tempo, regelen.

Het is voor zowel James als Merijn lastig dat hij ineens èèn dag in de week zijn vader ziet en om het weekend daar blijft slapen. In theorie hadden we dit nu ook kunnen oefenen maar dat vind ik voor mezelf en voor hen te snel gaan.

Merijn en ik hebben samen een planning gemaakt omtrent James. Hij komt dan bijvoorbeeld soms na zijn werk met James spelen en legt hem hier in bed. We zijn het er overeen dat James de aankomende weken bij ons (mama & Lisa) slaapt zodat het voor hem niet verwarrend wordt.

Apart om elkaar ineens zo weinig te spreken.

Apart is het wel. Alweer iets langer dan een half jaar geleden besloten wij om uit elkaar te gaan. We hebben elkaar daarna twee weken niet gezien om alles te laten bezinken. Wederom met de afspraak dat hij James ten alle tijden mocht opzoeken of hem kon ophalen voor wat qualitytime met papa. Dat is prima verlopen.

Na die tijd hebben we besloten om het samen te doen, voor ons zelf maar zeker voor James en is hij weer teruggekomen. We moesten allemaal even onze draai vinden maar al snel speelde we ‘s avonds een bordspel, deden we een potje kaarten en zijn we uiteindelijk samen op vakantie geweest.

Het is dan ook gek om elkaar nu zo weinig te spreken. We hebben iedere dag contact over hoe het met James gaat en aankomende week hebben wij een afspraak bij de peuterspeelzaal, waar wij ook samen naar toe gaan met James. Maar toch, het is een groot verschil met hoe het voorheen verliep. Je zag elkaar iedere dag, vertelde elkaar verhalen over het werk en hadden lol met elkaar.

Alvast oefenen hoe het is als we straks gescheiden zijn.

In deze situatie kunnen wij, Lisa en ik, wennen aan het feit dat we met z’n drieën leven, iets wat in de toekomst hopelijk ook zo gaat zijn. James heeft het helemaal naar zijn zin. Hij vindt het fantastisch om in het huis van opa & oma te zijn, een grote tuin waar hij genoeg plek heeft om zijn energie kwijt te kunnen met zijn fiets en zijn vertrouwde auto’s.

James zijn ontwikkeling gaat snel. Dat ik soms een filmpje stuur naar papa met een aantal woordjes wat hij weer heeft geleerd. Het is voor James twee weken vakantie en morgen wordt het heel leuk want dan komt zijn grote neef Sam spelen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen nu oma niet thuis is en ik kan dan alvast oefenen hoe het is om twee peuters te vermaken & verzorgen 😉

Het voordeel als je bij twee stoere vrouwen woont.

Het is voor ons, Lisa en ik, heel fijn om nu samen te zijn. Je leert elkaar nu nóg beter kennen omdat je nu helemaal op elkaar aangewezen bent. We waren dit al een tijdje van plan en Lisa wilde voorheen vrij nemen voor deze twee weken. Ik ben blij dat we hiervoor niet hebben gekozen. Op deze manier kunnen we zien hoe het loopt als we allebei ons werk en verplichtingen hebben. Dat geeft een beter beeld weer voor ons allebei!

We zijn dagen thuis, zoals je normaal gesproken ook bent maar we doen ook zeker leuke dingen. Aankomende week staat er op de planning dat we samen met James kikkers gaan vangen bij het vennetje. Echte ‘jongens’ dingen doen, dat is dan weer het voordeel als je bij twee stoere vrouwen woont! 😉

De situatie is goed zoals hij is. Maar ik denk dat Merijn de aankomende twee weken vast een keer ‘s avonds een bordspel komt doen. Gewoon omdat het kan!

 

(Visited 685 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Sabine 2 september 2017 om 11:09

  Lonneke,

  Wat schrijf je altijd mooie verhalen en wat knap dat je hier zo opelijk over durft te spreken.. Uuh typen haha.
  Ik heb een rare vraag maar gezien jij zo open minded bent, denk ik dat ik hem wel kan stellen..

  Is er een mogelijkheid dat jij me in contact kan brengen met Merijn? (Mits hij open staat voor daten enzo 😉 )
  Groetjes

  • Reageer Lonnekedewin 2 september 2017 om 12:48

   Hi Sabine, wat leuk dat je reageert! En je kan me zeker alles vragen. Ik kan alleen niet voor Merijn beslissen of hij dit wil. Ik heb je berichtje + e-mail adres laten lezen en dan is het verder aan hem zelf wat hij daarmee wil! 😉 Groetjes Lonneke

 • Reageer Cynthia 17 september 2017 om 07:33

  Mooi! ?

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.