Zo mama zo zoon
Persoonlijk

James aan het woord. Zo mama zo zoon! (deel 3)

Ik kreeg allemaal dozen met een mooi papiertje er omheen.

Hallo allemaal. Ik ben James en ik heb eindelijk de tijd gevonden om jullie weer even bij te kletsen. De afgelopen, mama noemt het maanden maar ik weet niet wat dat betekend, zijn druk geweest voor mij. Ik ben namelijk twee jaar geworden. Nu ben ik pas ècht heel groot. Er kwamen allemaal mensen naar ons huis met grote dozen met een mooi papiertje er omheen. Ik begreep er niks van toen ik 1 jaar werd maar nu wel omdat ik dus zo groot ben!

Mama had stiekem tegen die mensen gezegd, zonder dat ik het wist, dat ik heel graag met auto’s en treinen speel en het leuk vindt om boekjes te lezen. Ik heb nu dus heel veel auto’s. Ik ga ze soms tellen en dan zeg ik ‘Een, een, een, een’ knap he?

Ik heb in mijn eerste blog geschreven dat ik een brokje had geproefd van onze hond Max. Nu doe ik dat niet meer want ik weet nu dat ik dat heel erg vies vind. Ik vind het wel leuk om bakken met water en brokken om te gooien. Het liefst doe ik dit als mama net heeft gepoetst. Ik moet dan heel hard lachen, haha.

Ik zal altijd een boefje blijven.

Papa en mama hebben over over een paar nachtjes slapen een afspraak met de peuterspeelzaal. Ik weet nog niet zo goed wat dat precies betekent maar mama zegt dat ik daar dan soms ga spelen. En dat daar andere kindjes zijn. Dat vind ik leuk want altijd als er andere kindjes in de buurt zijn dan ga ik naar ze kijken en soms doe ik ze dan na. Ik durf nog niet naar kindjes toe te lopen om te spelen maar mama zegt dat dit nog wel komt als ik groter ben. Nog groter dan dat ik nu ben!

Ik speel eigenlijk alleen maar met mijn grote neef Sam. Ik vind hem heel erg lief. Altijd als ik hem zie ga ik met hem in het huisje spelen bij oma. Met water spelen doen wij ook graag. Ik gooi soms een beker water over Sam heen alleen Sam vind dat niet leuk. Ik moet nog een beetje leren wat ik wel en niet mag doen bij andere kindjes maar mama zegt dat ik altijd een boefje zal blijven.

In de middag slaap ik nog. Ik ben dan moe en vind het fijn om met mijn konijn, aap en tijger in bed te chillen. Mama zegt dat ik dik 2 uur lang slaap maar stiekem ben ik gewoon aan het spelen in bed. Ik vind het niet erg om te gaan slapen. Mijn bed is zo mooi, het lijkt wel een kist want er zitten ook deurtjes in. Soms als ik niet wil slapen ga ik er uitklimmen. Dat mag niet van mama en papa maar ik vind het grappig om dat te doen. Papa en mama komen dan steeds naar mij toelopen om mij terug te leggen. Mama zegt dat ik aan het uitproberen ben, ik weet niet wat dat betekent maar ik vind het wel heel leuk.

James aan het woord. Zo mama zo zoon!

Oh ja, ik ben laatst op vakantie geweest. Ik ben in België, Frankrijk en Spanje geweest. In Frankrijk waren wij op een plaats waar allemaal huisjes stonden en wij sliepen in zo’n huisje. Iedere dag gingen wij zwemmen en dat vond ik zó leuk. Papa en mama noemen mij een waterratje. Lisa was ook mee op vakantie. Mama is verliefd op Lisa en ik vind Lisa ook lief. Ik kan zelfs haar naam al zeggen, ‘HIIAAAA’ roep ik dan heel hard en dan komt ze met mij spelen!

Het leukste aan de vakantie is dat mijn fiets mee mocht. Ik heb op, mama zegt dat het een boulevard heet, gefietst. Soms fietste ik dan tegen mensen aan omdat ik om mij heen aan het kijken was. Ik zag allemaal dingen die ik nog nooit van mijn hele leven had gezien. En ik ben al twee jaar! De zee vond ik een beetje spannend. Ik begreep niet zo goed wat dit nou precies was. Mama zei dat het eigenlijk een heel groot zwembad is. Ik vond het strand leuker, dan ging ik steeds met mijn graafmachines in het zand graven en met papa een kasteel bouwen.

Praten doe ik steeds beter. Ik kan zelfs zeggen: ‘Hele hoge boom’. Ik vind bomen heel mooi namelijk. Ik kan sinds kort ook ‘ja’ zeggen en ik weet nu ook precies op welke momenten ik dat wel en niet moet zeggen. Dan moeten we vaak lachen samen omdat ik het dan toch nog een beetje fout zeg.

De volgende keer ga ik kletsen over hoe leuk ik het vind op de peuterspeelzaal en of ik soms al op het potje kan plassen en poepen want dat begin ik nu wel interessant te vinden. Nu moet ik helaas stoppen met typen want mama zegt dat ik vierkante ogen krijg en dat wil ik niet hoor!

 

(Visited 255 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Evelyne 6 augustus 2017 om 13:49

    Heel leuk geschreven!

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.