Thuiswerken handig of niet?
Persoonlijk

Thuiswerken met een gezin, handig of niet?

Bloggen in je pyjama, het kan gewoon!

De meeste bloggers onder ons werken thuis. Slechts enkele bloggers hebben een kantoor waar zij dagelijks heen gaan om te werken. De mogelijkheid om thuis te werken heeft iedereen maar je moet het ook kunnen. Ik lees vaak dat bloggers ’s avonds op de bank met hen laptop op schoot een artikel weg tikken. Dat is voor mij bijvoorbeeld niet weggelegd. Het gebeurd soms als mijn hoofd overvol zit met inspiratie en ik ondertussen televisie wil kijken of erbij wil zitten beneden.

Ik heb ook een kantoor, alleen dan wel thuis. Boven. Wat hopelijk ooit nog een kinderkamer mag worden. Het is een plak waar mijn camera, de administratie en verschillende tijdschriften voor inspiratie ligt. Oh ja en mijn Imac mag ik natuurlijk ook niet vergeten.

Het voordeel aan thuiswerken is dat je niet persé om 9:00 uur op kantoor moet zijn. Je hoeft jezelf uberhaubt niet eens aan te kleden want je bent thuis. Het is ook een nadeel. Iedereen die dagelijks artikelen verzorgt weet dat je 24/7 bezig bent met werken en je kunt in je eigen huis sneller afgeleid raken door het huishouden wat om je neus slingert.

Bloggen is een baan waar ik 24/7 mee bezig ben!

Mijn beste tijd om artikelen te schrijven is laat op de avonds en voordat ik James had zelfs ’s nachts. Ik kon uren artikelen wegtikken terwijl iedereen lag te slapen. Lekker rustig. Nu houd ik dit absoluut niet meer vol met een peuter die tussen 6 en 7 wakker wordt. In de ochtend zou het beste zijn maar dan kan ik het vaak niet laten om bezig te zijn met het huishouden.

Ik kan best goed werken als alles in mijn omgeving is opgeruimd. Anders werkt het niet lekker en vind ik de juiste fibe niet. Veel mensen denken dat het klaar is na het schrijven van een artikel maar er komt veel meer bijkijken. Ik moet eigenlijk werken met lijstjes zodat ik alles kan afvinken.

Je moet zorgen voor een leuke foto bij het artikel. Ik vind het leuk om deze nog te bewerken en de foto zo persoonlijk mogelijk te maken en het moet uiteraard ook bij het artikel passen van wat er op dat moment online komt. Het is altijd handig om voorruit te werken. Dit lukt mij meestal prima. Ik kijk in dan in de agenda wat er deze week in de planning staat en ga dan aan de slag. Mijn streven is om iedere week ook 7 dagen lang vooruit te schrijven, dat geeft rust.

Thuiswerken met een gezin, handig of niet?

Social media is ook een belangrijk platform. Het is om je lezers op de hoogte te stellen van verschillende zaken. Een kleine update over wat er speelt. Als laatst mijn website offline is meld ik dit meestal op Twitter en Facebook zodat ik de meeste mensen bereik. Ik probeer op ieder platform dagelijks te posten om het contact met je lezers te blijven houden, die interactie vind ik superleuk!

Ik probeer op de meeste prive berichten en e-mails ook te reageren als ze een beetje gepast zijn en als ik enkele vragen dubbel lees, schrijf ik meestal een artikel zodat het direct duidelijk wordt voor iedereen.

Als James naar de peuterspeelzaal gaat probeer ik in die uren zo snel mogelijk door het huishouden te vliegen en zodra hij ‘s middags gaat slapen en ik niet te moe ben, probeer ik dan aan mijn artikelen te werken. Als dit niet lukt, verschuif ik mijn artikelen naar de avond.

Ik wil voor nu zo veel mogelijk tijd doorbrengen met James en buiten dat, ik kan mezelf absoluut niet concentreren op het schrijven van een artikel als James in de buurt speelt en mijn aandacht op eist.

Thuiswerken heeft zijn voor en nadelen. Ik ben benieuwd wat jij ervaart? Ik vind het prettig, ik ben flexibel moet wel hard werken maar kan mijn eigen tijd indelen zodat ik de meeste leuke dingen niet hoeft te missen! Laat jouw mening weten in de comments!

(Visited 159 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mirjam 15 december 2017 om 11:48

    Beste Lonneke,
    Ik heb zelf geen kinderen. Van een paar oud-collega’s met kinderen weet ik dat het niet werkt. De kleine vraagt juist op het moment dat je aan de telefoon zit jouw aandacht. Zelf vind ik thuiswerken heerlijk. Ik doe veel meer.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.