Leren plannen en vooruitdenken
Persoonlijk

Leren plannen en vooruitdenken!

Mijn moeder is een ster in het plannen en vooruitdenken!

De afgelopen maanden heb ik samen met het hele gezin bij mijn ouders gewoond. Ik heb hier al eerder een artikel over geschreven dus mocht jij dit hebben gemist, klik dan even op deze link.

Het was een gezellige tijd, we deden alles samen en we hoefde nauwelijks tegen elkaar te zeggen welke klusjes er in het huishouden gedaan moest worden. Het ging vanzelf. Mijn moeder verzorgde het eten, daar zeiden wij ook niks van want dan wisten we zeker dat het goed zou smaken.

Mijn vader kan nog net een ei bakken en Merijn en ik kunnen er slechts voor zorgen dat het gaar wordt maar daar is alles mee gezegd. Mama is geen kookprinses maar toch smaken de aardappelen, groente en het vlees lekkerder dan dat wij het doen. Ik hield de was bij en Merijn zorgde voor de honden.

Mijn moeder is echt een ster in het vooruitdenken. Ik denk dat ze dit van oma heeft geleerd. Zij had 7 kinderen en dus was een beetje ‘organisatie’ wel op zijn plaats om alles in goede banen te leiden. Ons gezin bestaat ook uit 6 personen (inclusief mijn ouders zelf) en dan moet je is vooruitdenken wel een prè anders kom je in de knoei met je planning.

Mijn dag planning is om te janken…

Ik ben iemand die totaal niet vooruit kan denken en dus in de knoei kom met mijn planning aan het einde van de dag. Als het om James gaat zorg ik altijd dat ik alles goed geregeld heb. Als we weggaan check ik de tas dubbel na of alles erin zit wat hij nodig heeft.

Mijn dag planning is echter om te janken. Het houdhouden, voor James zorgen, eten koken, afwassen, was erin eruit en oppassen dat ik niet omval van vermoeidheid. Ik denk vaak: Oh dat doe ik straks wel, dat haal ik makkelijk!’ Maar in de praktijk loopt het altijd anders dan dat ik in mijn hoofd heb.

Neem nou gisteren. Het huis stond op zijn kop en Merijn had een lange scholdag. Ik wilde het hele huis stofzuigen, beneden dweilen, de afwas doen, de kerstboom op tuigen en zorgen dat het eten klaar was als Merijn binnen kwam wandelen. Om 3 uur in de middag had ik voor mijn gevoel nog helemaal niks gedaan. Ik lag al een uur met de kerstboom te vechten (kunstboom) en ondertussen was ik James aan het bezighouden. Eenmaal klampjes in de boom, besloot ik dat de andere lampjes (die natuurlijk compleet in de knoop lagen) toch mooier waren en kon ik overnieuw beginnen.

Gelukkig heb ik James toen in bed kunnen leggen en ging ik als een achterlijke door het huis heen om zoveel mogelijk van mijn lijstje af te werken. Merijn kwam thuis en het leek allemaal onder controle. Het eten stond op tafel, kaarsjes waren aan en de boom inclusief lampjes stond op zijn plek. Hij moest eens weten. Maar goed, dan heb ik zelf geen rust genomen, ben ik ’s avonds niks waard en moest ik vroeg naar bed..

Ik moet oppassen dat ik niet omval van vermoeidheid.

James slaapt soms nog twee keer op een dag. Ik wil het liefst de ochtend alles doen zodat ik in de middag, tijdens zijn slaapje, ook kan rusten. Het streven is ook om iedere dag naar buiten te gaan om te wandelen en dat allemaal past niet in mijn dag planning.

Ik vind het gezellig om met z’n drieën te eten en aangezien Merijn altijd rond 17:30 thuis is, wil ik graag het eten klaar hebben staan. Merijn en James kunnen na het eten nog even samen spelen terwijl ik de tafel afruim, Max eten geef en dan is het alweer tijd om James naar bed te brengen. We douche meestal samen zodat ik dat ook weer achter de rug heb. Lekker uitgebreid douche in de ochtend is geen optie meer sinds er een kind rondwandelt. Dat heb ik allang opgegeven!

James ligt altijd om 19:00 uur in bed. Het is dan tijd om het speelgoed op te ruimen, de was op te vouwen en of te strijken en dan mag ik blij zijn als ik om 20:00 uur op de bank zit om vervolgens om 21:30 zelf naar bed te gaan zodat ik de volgende dag hetzelfde riedeltje kan afgaan zonder om te vallen van vermoeidheid.

Leren plannen en vooruitdenken!

Met een goede dag planning ben ik er zeker van dat ik de dagen makkelijker door kan komen. Inclusief genoeg aandacht voor James. We hebben nu op iedere verdieping van ons huis wat speelgoed staan zodat hij kan spelen als ik boven bezig ben met de was. Hey, goed vooruitgedacht he?!

Iedereen met kinderen zal de cream tijdens etenstijd wel herkennen. Het is een lastig moment. Gelukkig gaat dat deel nu wat beter omdat hij ouder wordt maar het vergt wel wat organisatie. Ik snijd het liefst de aardappelen in de ochtend zodat het alvast klaar staat. Dat scheelt weer als het moment aanbreekt om te koken! Bedankt mam, voor de tip.

Help! Ben ik de enige die niet goed is om een dag planning te volgen? Tips zijn welkom en ik ben benieuwd hoe dit bij jullie zit. James heeft wel zijn vaste tijden als het gaat om zijn eet en slaapmomenten maar ik zelf bungel daar wat omheen…

(Visited 721 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Gertine 12 december 2016 om 08:13

    Sorry, geen tips. Heel herkenbaar. Heb hier ook een dreumes rond lopen. Heel gezellig maar alles gaat wel slomer of komt niet af.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.