nooit verteld over onze ontmoeting
Persoonlijk

Altijd gelogen over onze ontmoeting, tot nu

Ik heb het nooit verteld, tot nu.

Merijn en ik hebben jarenlang volgehouden dat we elkaar hebben ontmoet via gezamenlijke vrienden. We hebben dit zelfs zo op onze trouwdag laten voorlezen omdat we ons schaamde voor hoe het werkelijk is gegaan. Daarbij, als mijn ouders toen der tijd wisten wat ze nu weten (nadat ze deze blog hebben gelezen dus) dan waren ze er nooit mee ingestemd dat ik ging afspreken met Merijn.

Ik heb Merijn namelijk leren kennen via Superdudes/babes. Ik heb zojuist even gekeken en tot mijn grote schok bestaat dit nog steeds. Ik heb geen idee wat de website nu precies inhoudt maar toen was het gewoon een persoonlijke page waar je je vrienden, die je al de hele dag zag op school, berichten kon sturen.

Er was een zoekfunctie ingebouwd en zo heb ik Merijn als eerst een berichtje gestuurd. Al snel kregen we elkaar op MSN, nu ook wel Skype genoemd en begonnen we te kletsen. Dit gesprek liep al snel dood en we hadden nauwelijks contact. Ik was slecht in Engels en het enige wat ik weleens vroeg waren zinnetjes die hij dan kon vertalen.

Hij was al bezet.

Merijn kreeg al vrij snel een vriendin die in het buitenland woonde. Dit vertelde hij mij trouwens niet hoor, zo slecht was het contact tussen ons maar dit zag ik dan in zijn MSN- naam staan. Ik begreep daar helemaal niks aan want ik kon me niet voorstellen hoe een relatie op afstand stand hield. We gingen weer af en toe te kletsen, puur omdat ik het interessant vond hoe dat ging tussen hen.

Een dik half jaar later zag ik plotseling geen hartje meer in zijn MSN- naam staan. Het was uit met zijn toenmalige vriendinnetje en ik probeerde hem op te vrolijke. Dit keer gingen we wat dieper in gesprek. Het was heel gezellig en raakte niet uitgepraat. We deden onze webcams aan en nadat we urenlang hebben gekletst zijn we verder gegaan via de SMS en kwamen we tot de conclusie dat we elkaar weleens wilde zien.

De dag daarna zou Merijn mij op het Station opwachten als ik klaar was met school. Ik vond dit wel een veilige plek om voor het eerst af te spreken. Ik had hem immers op de webcam al gezien dus ik wist dat het geen enge creep was. En ik wist heus wel dat mijn ouders dat om die reden nooit hadden geaccepteerd. Hoe kon ik dat verkopen? Met iemand afspreken die je nog nooit hebt gezien… dat kan echt niet! (Of dus wel) Maar goed, ik was me hier bewust van en daarom koos ik het Station uit om elkaar te meeten.

Na een ongemakkelijke kennismaking op het Station doken we La Place in om elkaar beter te leren kennen. Ik was altijd redelijk nuchter met dit soort dingen maar nu was ik toch lichtelijk gespannen. Ik weet nog goed dat ik heel veel honger had en ondanks dat Merijn meerdere malen vroeg of ik ook iets wilde eten, weigerde en zei dat ik geen honger had. Like wtf?

Onze eerste zoen!

Ik vond hem meteen heel gezellig en na urenlang kletsen gingen we weer apart naar huis. De hele avond natuurlijk weer ge-sms’t, we raakte niet uitgepraat. De dag daarna spraken we opnieuw af op het Station maar al snel belde ik mijn ouders op of ik Merijn mee mocht nemen. ‘Ja, ik ken hem via school’ zei ik toen en zo is de leugen daar ook begonnen. Het was natuurlijk prima. Mijn ouders waren de moeilijkste niet.

Ik weet nog precies wat ik aan had en wat hij droeg. We hadden namelijk precies dezelfde all starts aan. Bij mij thuis klikte het eigenlijk meteen met mijn ouders, zij hadden visite en dus na het standaard praatje van ‘Hey hoe is het, wat doe je en hoe oud ben je?’ was het een goed excuus om naar boven te gaan. We hebben de hele avond met elkaar gekletst en vooral gelachen en uiteindelijk bij de poort voor het eerst gezoend!

Aankomend jaar 10 jaar samen..

07-09-2007 kregen wij verkering en vanaf die dag zijn we eigenlijk onafscheidelijk geweest. We hebben maar een moeilijk moment gehad samen, hier heb ik al eens eerder over geschreven: relatieproblemen. Vijf jaar later trouwde wij op dezelfde datum en drie jaar daarna raakte ik zwanger van James. Deze kleine grote jongen heeft onze relatie alleen maar verrijkt.

Aankomend jaar zijn we alweer 10 jaar samen en ik zal nooit vergeten hoe het allemaal is begonnen. Leuk om daar weer eens op terug te blikken. En Merijn? Jij bent nog steeds mijn nummer enigste!

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal, durf je het achter te laten? Vieren jullie Valentijnsdag?

(Visited 942 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

15 Reacties

  • Reageer Thessa 14 februari 2017 om 08:35

    Mijn vriend en ik, wij zijn nu twee jaar samen maar kennen elkaar al vier jaar via een datingsite. Onze eerste periode vier jaar geleden werd onderbroken door het overlijden van mijn moeder. Maar gelukkig hebben we de draad later weer kunnen oppakken en zijn nu we nu heel gelukkig en hebben zelfs een huis samen gekocht!

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:38

      Wat fijn dat alles alsnog is goed gekomen en jullie nu een huisje hebben gekocht en gelukkig zijn met elkaar! Zo zie je maar, een datingsite is niks om je voor te schamen.

  • Reageer Laura 14 februari 2017 om 09:06

    Zelf heb ik nog nooit een vriend gehad. Maar ik ben wel een fictieve schrijfster en ik kan overal inspiratie uithalen. En ik kan je zeggen dat dit voor mij als een perfect plaatje klinkt.

    Mooi geschreven!

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:38

      Interessant, ik ga eens op je blog neuzen!

      • Reageer Laura 21 februari 2017 om 17:37

        Dat vind ik nou leuk! Veel leesplezier!

  • Reageer Melanie 14 februari 2017 om 12:26

    Ik vind jouw verhaal niet iets om voor te schamen. Ik zie het als twee mensen die via een omweg en misschien nog wat levenslessen elkaar uiteindelijk vond.
    Mijn vriend leerde ik kennen tijdens Koninginnedag. We kende de zelfde mensen. En raakte aan de praat. En vanaf die dag onafscheidelijk.

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:41

      Klopt, nu schaam ik mezelf er ook niet meer voor maar toen der tijd wel.. ik dacht dat mensen dit stom zouden vinden en dus logen we! Goed om te horen dat er meer mensen zijn die een soort gelijke situatie hebben meegemaakt. veel geluk!

  • Reageer Evelien 14 februari 2017 om 15:43

    Lieve Lonneke,

    Mijn vriend en ik zijn vrijdag 2,5 jaar samen en hebben elkaar leren kennen via internet. Ik was 9 jaar geleden septisch, mijn vriend ook trouwens. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en geen spijt gehad. Liefs

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:43

      Als je maar voorzichtig bent met wat je doet, dan is het tegenwoordig niet zo’n probleem meer. De meeste hebben nu allemaal standaard een webcam zodat je elkaar eerst kun zien, wel zo veilig! Fijn dat jullie nu gelukkig zijn!

  • Reageer Anja 14 februari 2017 om 21:01

    Wat leuk! Ik ben al bijna 21 jaar samen met mijn man, waarvan dit jaar 20 jaar getrouwd 🙂

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:43

      Wat leuk! ik hoop dat ook ooit te kunnen zeggen 🙂

  • Reageer Iris van der sluis 14 februari 2017 om 23:05

    Hoi Lonneke
    Leuk om dit te lezen. En niet schamen je hebt je grote liefde gevonden geniet van elkaar.

    Ik doe niet aan Valentijnsdag heb geen vriend en ik doe liever iets spontaans op een andere dag

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:44

      Zeker! Wij doen ook niet aan Valentijnsdag na de eerste jaren gaat dat er wel een beetje vanaf moet ik zeggen! 😉

  • Reageer Tamara TS 17 februari 2017 om 00:09

    Mijn man en ik stonden in elkaars lijst op Hyves, helemaal per ongeluk want ik kende hem niet. Hij kwam uit Brabant en ik uit Limburg. Ik had al een paar jaar een vriend waar ik mee samenwoonde dus ik was niet op zoek naar een relatie. Wel naar een pokermaatje en we speelden vaak online. Toen ik het heb uitgemaakt heb met mijn ex besloot ik het weekend daarna te gaan stappen in eindhoven met een vriendin en ik vroeg mijn man (die ik nog niet in het echt had gezien) of hij mee wilde met een vriend van hem. Dat was heel gezellig en 7 weken later woonden we samen en een jaar later waren we getrouwd. ?

    • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:45

      Oh ja Hyves, dat kwam voor ons na sugababes/dudes. Wat een leuke ontmoeting is dat geweest en vooral leuk dat het al je pokermaatje was! Heel veel geluk samen!!

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.