Persoonlijk

Een avontuurlijke relatie of juist burgerlijk!

Ik ben zo impulsief als wat!

Ik heb het voornamelijk over reizen. Onze vakanties waren altijd strandvakanties. Dit hebben wij overgenomen van mijn ouders. Af en toe wat bekijken en dus op avontuur maar over het algemeen relaxed doen waar we zelf zin in hebben.

Impulsief, dat is een van mijn eigenschappen. Ik doe altijd wel iets zonder hier goed over na te denken. De vorige vakantie naar Tenerife is inmiddels drie jaar geleden. We hadden een huurauto gefikst en bedachten dat het leuk zou zijn om naar de vulkaan te rijden. Het duurde drie uur. Dit is geen probleem als je ervaring hebt met autorijden maar ik had pas net mijn rijbewijs.

We wilden trouwen ook van een berg afspringen samen. Wel met een parachute hoor maar dit hebben we uiteindelijk toch maar niet gedaan. Merijn had mijn ouders beloofd om op mij te letten en dit hadden zij geen strak plan gevonden. In deze vakantie hebben we wel een Jetski gehuurd. Dit is niet zo avontuurlijk maar wel als je een toch voor gevorderdere boekt terwijl je nog nooit op een Jetski hebt gezeten. We eindigde samen op open- zee dus hier hadden we ook wel iets meer over na kunnen denken.

Lekker de puber uithangen.

De eerste vakantie samen hadden wij een scooter gehuurd in Spanje. Dit was stoer. We wisten alleen niet dat ze in Spanje het geen probleem vonden als je met een scooter op de snelweg rijdt. Gevaarlijk en natuurlijk niet over nagedacht wat er had kunnen gebeuren. Een klein beetje (groot) impulsiviteit maar voornamelijk lekker genieten en de ‘puber’ uithangen.

Ik moet er nu niet meer aan denken om van een berg af te springen, een Jetski te huren en naar een Vulkaan rijden, die achteraf ieder moment kon uitbarsten. Ik zou het overwegen met een auto in goede staat.

Ouder en ze zeggen ook wijzer.

Dit is puur en alleen omdat ik nu, ouder en ze zeggen ook wijzer ben maar voornamelijk omdat wij nu James hebben. Natuurlijk kun je makkelijk als ouder deze avontuurlijke dingen blijven ondernemen. Het wordt genoeg gedaan en het gaat nauwelijks verkeerd. Toch zegt er iets in mij dat ik daarin rustiger ben geworden. Ik denk (iets) meer na over de gevolgen dan voorheen.

Als ik niet ziek was geworden dan zag mijn leven er nu anders uit. Niet leuker of mooier dan nu maar anders. Ik had nog graag een aantal landen bezocht. Ik wilde altijd graag naar Ecuador reizen, naar de jungle vol met leuke, enge en bijzondere dieren. Dat lijkt mij nog steeds fantastisch maar ook dat is nu geen optie meer. Dit komt niet per se door James. Hoewel een peuter in de jungle niet echt heel relaxed is geloof ik maar meer door mijn ziekte.

Een avontuurlijke relatie of juist burgerlijk?

Ik kan lastig overweg met voedsel in andere landen. Ik moet dan opnieuw uitvogelen waar mijn crohn wel of niet tegen kan. Ik ben juist blij dat ik het eten in Nederland nu een beetje onder controle heb.

Een stuk minder avontuurlijk geworden door de jaren heen. Het burgerlijke leven bevalt mij eigenlijk wel. Ik geniet van mijn kleine mannetje en we ondernemen veel als gezin.
Wellicht komt de drang tot avontuurlijke dingen ondernemen nog ooit terug maar dat is tijd zat als James een grote sterke man is van 25 jaar die goed voor zichzelf kan zorgen en ik hem met een gerust hart kan laten. Als hij een beetje op mij lijkt, gaat hij met zijn vriend of vriendinnetje tegen die tijd mee op avontuur!

Is jouw leven veranderd sinds de komst van je kleine? Ik ben benieuwd hoe dit bij andere mensen verloopt. Laat het weten in de comments!

(Visited 272 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.