Persoonlijk

Is een YouTube- kanaal een toevoeging voor je blog?

Heeft bloggen en vloggen nog wel zin?

Het is helemaal hip om te bloggen en te volgen in deze tijd. De kinderen op de basisscholen roepen het massaal als er aan hen wordt gevraagd wat ze later willen worden. Het wordt steeds moeilijker anno 2017 om boven de koplopers te komen. Je moet van hele goede en origineel huizen komen als je Stuk TV of Enzo Knol met 1.600000 wil inhalen of zelfs in te buurt komen!

Heeft het dan eigenlijk nog wel zin dat er dagelijks nieuwe kanalen worden opgezet en is het een toevoeging op je blog of staat dit los van elkaar?

Ik ben enkele jaren geleden gestart met het YouTube kanaal LonnekeFilmt. Dit was vooral omdat ik het ontzettend leuk vond om ons leven op dat moment te filmen en daar iets moois van te maken. Dat hele proces vond ik interessant. Als ik iets film weet ik precies hoe ik dit later wil monteren in een video.

Wij zijn verwend!

Als je vanaf dag één van je blog of YouTube kanaal je bedrijf wil maken dan kun je het best direct stoppen. Ik denk dat dit een onrealistisch beeld is, mits het je passie is natuurlijk. Aan YouTube verdien ik momenteel niets, niet gek met zo’n 600 abonnees. Dat is helemaal niks als je nu gaat kijken naar andere kanalen op YouTube.

We zijn een beetje verwend wat dat betreft. Iedereen wil meer en meer abonnees maar zet ze maar eens voor je deur. Ik denk dat het dan pas écht tot je doordringt hoeveel mensen het zijn. Ik doe het vooral omdat ik het leuk vind om video’s te maken maar is het echt een toevoeging voor mijn blog?

Is een YouTube- kanaal een toevoeging voor je blog?

Ik merk dat deze twee platformen in mijn geval los van elkaar staan. Als je een blog opent verwacht je dat daar een laptekst staat over hetgeen je wil lezen. Je verwacht op dat moment geen video want anders had je wel gezocht op een ander platform, bijvoorbeeld YouTube.

Het is wel zo dat de verwachting van de lezers en kijkers aangepast worden door iedereen die hen video’s ook op de blog posten. Ik doe precies hetzelfde. Als ik een vlog upload als YouTube- Kanaal dan plan ik deze ook in op mijn blog. Ik vind het namelijk zelf ook leuk om meer te zien van de persoon die achter een blog zit.

Je leert iemand op een andere manier kennen en dat is per persoon verschillend of degene van vlogs houdt. Als ik iedere video die mij wel interessant lijkt aan zou klikken dan kan ik 24/7 video’s bekijken. Daar heb ik geen tijd voor. Ik heb een selectief groepje YouTubers die ik af en toe bekijk als ik tijd heb maar dan houdt het voor mij op.

Een artikel lezen kost vaak minder tijd en kan ik op een of andere manier vaker tussendoor doen. In mijn geval is vloggen geen toevoeging voor mijn blog. Als ik kijk naar de statistieken veranderen deze op het moment dat ik geen blog maar een vlog post op LonnekeSchrijft. Het wordt bekeken door een andere groep mensen. Ik heb op mijn YouTube- kanaal voornamelijk wat jongere mensen zitten en op mijn blog zijn de meeste 18+.

Wat vind jij? Is jou YouTube- kanaal een toevoeging voor je blog of zie jij dit los van elkaar? 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Quirina 7 december 2017 om 08:57

    Hoi,

    Ik ben echt een beginnende blogger, doe het op mijn eigen manier en daar doe ik ook zeker af en toe een video of een vlog toe bij mijn blogpost. Of het een toegevoegde waarde heeft, geen idee. Voor mij is het belangrijkste dat ik tevreden ben over mijn blogpost en dat ik het leuk vind om te delen. Daarnaast vind ik het nog steeds leuk als iemand daadwerkelijk mijn bericht leest, video kijkt eventueel en mijn pagina leuk vind omdat je het echt leuk vind. Want ik merk helaas dat het wel vaak gaat om te om elkaar te helpen met abonnees op YouTubes, volgt op Instagram of de facebookpagina liked van elkaar. Dat vind ik wel jammer.

    Greetz Quirina

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.