Persoonlijk

Ik ben gezegend met vier schoondochters!

Ik moest wennen aan de kusjes!

Wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel. Als ik bedenk dat het alweer acht maanden geleden is dat onze dochter aangaf verder te gaan met een vrouw en gaat scheiden van haar ex- man. Mijn man en ik hebben er totaal geen problemen mee gehad toen we dit nieuws hoorde.

Ik moest in het begin even aan wennen als ze elkaar een kus gaven. Dit paste niet in het plaatje van wat ik altijd dacht en had gezien bij Lonneke. Ik weet zeker dat dit niks te maken had met het feit dat het een vrouw was. Het was precies hetzelfde geweest als het een man was geweest.

Gelukkig heeft Lonneke ons de tijd gegeven om het een plekje te geven en hebben we hier ook altijd goed over kunnen praten. Inmiddels zijn we ook gewend aan de kusjes en de knuffels die zij elkaar geven en doet dat ons juist goed komt te zien. Ze zijn gelukkig samen.

Ze kan James niet meer uit haar leven denken, prachtig toch?

Als ik terugkijk is het allemaal heel natuurlijk verlopen. We waren al snel gewend aan Lisa en natuurlijk waren wij erg benieuwd hoe ze James zou omgaan en met Lonneke die chronisch ziek is maar het verloopt allemaal heel soepel. Een agenda met z’n drieën zorgt ervoor dat ze alles goed rondom het kleine mannetje kunnen regelen.

Lisa is bij ons ook helemaal zichzelf, niet verlegen al vraagt ze soms nog netjes of ze iets mag pakken maar na acht maanden is dat vanzelfsprekend in ons gezin. Ze is gelukkig helemaal gek van James, zorgt goed voor hem en ze zei laatst dat ze James niet meer kan wegdenken uit haar leven. Een mooier compliment is er geloof ik niet, toch?

Het is bijzonder hoe snel we wennen aan de nieuwe situatie maar als je ziet dat je kind gelukkig is doet het er niet toe of dat met een man of vrouw is. De rest van onze grote familie waar ze inmiddels kennis mee heeft gemaakt reageert normaal en dat zorgt ervoor dat ze helemaal geaccepteerd is als de vriendin van onze dochter.

Ik ben dus nu gezegend met vier schoondochters en dat bevalt prima!

Met de feestdagen in het vooruit zicht kan ik beter met Lisa overleggen. Zij is handig in de keuken dus dat is een leuke bijkomstigheid. Lonneke houdt daar niet van dus dat kan ik nu allemaal met Lisa bespreken. Het is een leuke lieve vrolijke meid. Ze speelde voor het eerst als piet in ons Sinterklaasteam en paste helemaal bij de club.

Dit jaar zullen zowel Merijn en Lisa bij ons de feestdagen vieren. Gelukkig hebben onze andere kinderen ook geen problemen mee. Dit komt omdat we alles met elkaar bespreken en er daarom geen reden is om het niet te doen. Ik vind het voor James ook belangrijk om de belangrijkste mensen in zijn leven erbij te hebben.

Sinterklaas vieren we dit jaar zelfs nog gewoon met de ouders van Merijn erbij. Dat vinden we gezellig en belangrijk voor James. Ik ben zo blij dat dit op deze manier kan!

Ik ben nu dus gezegend met vier schoondochters en dat bevalt prima!

Xx je schoonmoeder

(Visited 443 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.