Sinterklaascadeautjes
Persoonlijk

Is een zak vol Sinterklaascadeautjes nou nodig?

De duurste maan van het jaar!

De duurste maand van het jaar is aangebroken! Sinterklaas, kerst & oudjaar staat weer voor de stoep en dat betekent vaak, een hoop cadeautjes. Wij vieren dit jaar Sinterklaas in ons nieuwe huisje. Jep, het is ons gelukt! We wonen er pas een week maar we hebben de deadline gehaald. Merijn zijn ouders, zusje & mijn ouders komen langs om er een gezellige middag en avond van te maken. We hebben morgenochtend nog genoeg tijd om ons huisje zo gezellig mogelijk aan te kleden en kan ik samen met James tussen al die leuke sinterklaasliedjes, een stoel versieren! Wie weet komt de Sint met zijn pieten wel een zak vol Sinterklaascadeautjes brengen. Ik heb ons nieuwe adres doorgegeven dus het moet vast lukken!

Ik heb er super veel zin in en ook al is James nog maar 1,5 merk ik aan hem dat hij deze hele sfeer wel gezellig vindt. Het is toch onwijs kicken dat er af en toe gewoon snoep in je schoen zit? De functie van Sinterklaas ziet hij nog niet zo, ik bedoel; een man met best wel leuke kleren en een hoed met een super lange baard die alleen maar lacht en uit zijn boek leest hoe goed hij wel niet kan kletsen, klimmen en spelen. Dat weet hij ‘zelluf’ ook wel! Nee, geef James maar pieten en het liefst zoveel mogelijk. Die hebben namelijk altijd pepernoten bij! Jammie.

Sinterklaas is voor ons speciaal omdat..

Wij als familie hebben altijd iets speciaals gehad met het Sinterklaasfeest. Toen mij het grote geheim verteld werd, liep ik mee naar de zolder en kreeg ik allerlei pakken, zakken en snoepgoed te zien. Ieder jaar maakte en maken we een film voor een basisschool en komen we daar langs met leuke trucs. Het vaste team gaat ieder jaar de geboekte bezoeken langs en daar zijn wij er hopelijk morgen een van!

In de jaren dat ik nog geloofde in dit geweldige sprookje kan ik me immens veel cadeautjes herinneren. Zakken vol! Geen paard, auto, skelter of andere grote cadeaus maar playmobile, lego, slijmie en Sinterklaas probeerde me ieder jaar een pop te geven in de hoop dat ik er leuk mee zou spelen. Helaas voor Sinterklaas, ik was niet zo’n meisjesmeisje!
Ik gun James natuurlijk dezelfde ervaring maar ik besef nu pas heel goed hoeveel geld dat wel niet heeft gekost en dan te bedenken dat wij er nog maar eentje hebben en mijn ouders voor 4 kinderen moesten inkopen. Ja wij werden wel verwend wat het Sinterklaasfeest betreft en pas nu ik zelf een kind heb zie ik dat het eigenlijk helemaal niet zo ‘normaal’ is een zak vol Sinterklaascadeautjes te krijgen.

Is een zak vol Sinterklaascadeautjes nou nodig?

Toch heb ik mijn best gedaan om dit jaar ook voor James een zak vol cadeautjes te kopen. Ik ben in de zomer al begonnen met het inslaan van goedkope cadeautjes die bij zijn leeftijd horen. We hebben afgelopen week een routeplanning gemaakt en zijn zo twee dagen onderweg geweest om leuke cadeautjes op te halen via Marktplaats. Ik denk dat die volle zak cadeautjes nog geen 100,- euro heeft gekost en nu besef ik ook dat dit voor heel veel mensen nog steeds enorm veel geld is (inclusief mezelf) maar als je het verdeeld over een heel jaar is het voor ons te doen en blijft het leuk voor zowel James als voor ons!

Ohja mijn ouders gaven ons ook altijd een pyjama, dekbed overtrek of bijvoorbeeld een badjas, iets wat we toentertijd ook daadwerkelijk nodig hadden. Dit heb ik voor James ook gedaan! Zijn winterschoenen zitten in een leuke verpakking, een potje voor de toekomst & een leuke pyjama.

Een zak vol Sinterklaascadeautjes, is dat nou echt nodig? Nee! (maar het is wel leuk!) Het is maar net wat je bent gewend, wat je kunt en waar waarde aan hecht. Ik vind het een heerlijk gevoel dat we James morgen, op onze manier, een zak vol leuke cadeautjes kunnen geven. Als we naar de speelgoedwinkel waren geweest mag je blij zijn als je een cadeautje kunt vinden voor 30,- euro, nee laat mij het maar verdelen over het gehele jaar. Het is leuk & de cadeautjes zijn er zeker niet minder om.

Ik besef me ontzettend goed dat er heel veel ouders zijn die dit niet kunnen doen voor hun kind. Hoe ga jij om met deze feestdagen? Hoe koop jij je speelgoed in? Ik ben benieuwd!

Let op, ik wil niemand voor zijn of haar hoofd stoten met dit artikel. Dit is onze aanpak en hier voelen wij ons prettig bij. Jij kan dit wellicht anders zien, dat mag en kan! Ik ben juist benieuwd naar jullie aanpak/mening. 

 

(Visited 193 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.