opvliegers
Persoonlijk

Ik heb last van opvliegers!

Ik heb een grote aura.

Iedereen ken het wel, opvliegers! Je staat midden in een drukke winkel en plots breekt het zweet je uit. Super vervelend wat je kan er eigenlijk weinig aan doen dan vooral rustig blijven op dat moment. Zolang ik weet dat het woord ‘opvliegers’ betekent heb ik hier last van.

Shoppen vind ik best leuk maar als het te druk wordt in een winkel loop ik door of ga ik terug naar buiten. Jammer voor dat leuke truitje maar dat haal ik dan liever een andere keer.

Ik ‘irriteer’ mezelf aan mensen die mij dan per ongeluk aanraken om er bij te kunnen. Nu moet ik wel zeggen dat mijn persoonlijke ruimte (aura) best wel groot is. Familie, James en mijn partner mogen daar met alle liefde in komen maar de rest? Liever niet.

Dit betekent overigens niet dat ik je niet aardig vind maar ik voel mezelf daar niet prettig bij.

Ik val flauw als het te druk wordt.

Wij kozen voor een babyshower zodat wij in het begin samen en met directe familie van ons kleine mannetje genoten. Zonder dat iedere keer de deurbel ging. Ik vind het superrelaxed. Een dag ontzettend druk maar dan ben je ervan af. Het klinkt misschien wat onaardig maar zo bedoel ik dat natuurlijk niet.

Ik wil zelf ook altijd graag kijken naar pasgeboren baby’s maar ik begrijp dat je ook als gezin samen wil genieten. Wij hadden dit precies hetzelfde. Die dag was gezellig. Ik mocht nog niet alles doen aangezien het vrij snel na de bevalling plaats vond. James bleef namelijk tegen al onze verwachtingen in lekker zitten tot 41,5 week.

Ons huis is niet super klein, niet groot, gewoon gemiddeld maar wel te klein om zoveel mensen te ontvangen. Ik viel flauw op het moment dat het tegen het einde aanliep. Het was te druk voor mij. Ik kreeg het warm en was er helemaal klaar mee.

Opvliegers zijn niet alleen voor oudere mensen.

Mensen dachten dat dit kwam omdat de operatie nog niet zolang geleden was maar dat was niet zo. Dat zal best meegespeeld hebben maar als het ergens wat drukker is dan normaal dan gebeurd er iets met mijn lichaam waardoor ik opvliegers krijg.

Wij waren laatst bij een verjaardag en daar waren ook genoeg mensen. Ik stond als eerste buiten, zo warm kreeg ik het daarvan. Het is jammer want nu zie ik op tegen James zijn eerste verjaardag. Alleen wat de opvliegers betreft want verder kan ik juist niet wachten op zijn eerste feest.

Mijn hele familie heeft er zo’n beetje last van. Ik weet dat het bij de meeste mensen voorkomt die wat ouder zijn of in de overgang zit maar het kan dus ook al eerder voorkomen!

Heb jij ook last van opvliegers? Zo ja, wat doe je eraan?

(Visited 274 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 18 februari 2016 om 09:58

    Soms, bij mij komt t ook gewoon door hormonen, nu door het ontzwangeren. Daarvoor door de ivf hormonen. Misschien een idee om eens met de huisarts te bespreken?? Tot die tijd lekker cocoonen met je gezinnetje!!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.