Mijn baby is 8 maanden
Mama &zo

Mijn baby is 8 maanden oud!

Mijn baby is 8 maanden oud! Nog een maandje en dan is hij langer op de wereld dan dat hij in mijn buik heeft gelezen. Het gaat zó super snel en ik weet dat ik dit iedere maand zeg maar het is écht zo! Ben je benieuwd hoe het met James gaat? Ik vertel het je in deze blog! 

Dit is denk ik wel de maand is waarin James het meest heeft geleerd. James is vanuit zijn tijger stand zelf gaan zitten, kruipen & hij trekt zich zelfs al op aan onze tafel en bank! Dat werd wel tijd hoor want ik merkte aan hem dat dit hem echt frustreerde. Hij werd boos omdat het steeds niet lukte maar oefening baard kunst, dat blijkt wel. Hij crost nu officieel de hele kamer door en de eerste snoeren zijn al verstopt.

Je merkt gewoon dat de interactie steeds leuker wordt. Hij gaat echt steeds beter begrijpen wat wij hem vertellen. Als ik bijvoorbeeld zeg: ‘Waar is mama neus?’ dan wijst hij mijn neus aan! Ik vraag dus wel 100x op een dag waar mijn neus gaat en soms kijkt hij mij dan aan zo van ‘Weet jij nou nog niet waar je neus is mam?!’. Ik vind het gewoon super schattig dat hij dat nu kan, haha.

Iedere avond als we aan het knuffelen zijn voordat hij naar bed gaat, wijs ik zijn oortjes, oogjes, mondje en neusje aan.. en dan laat ik mijn buik zien en zo benoem ik alles wat ik zie. Er gaat nu ook geen avond meer voorbij dat we geen boekje lezen voordat James gaat slapen. Hij vindt dat echt super leuk al duurt het maar 3 minuten ofzo!

Ja ja, onze James wordt echt al een mannetje die ook niet meer om de twee uur netjes gaat slapen! Dat hoeft ook niet hoor, want hij kan super goed alleen spelen op het kleed met zijn blokjes, auto’s en knuffels die op zijn kleed liggen.

De box daarin tegen vindt hij vreselijk maar ik probeer hem alsnog eens per dag in de box te zetten zodat hij daar nog even aan blijft wennen. Het is toch makkelijk als de deurbel gaat ik hem snel even in de box kan zetten zodat hij niet mijn gehele meubilair ruïneert! Achteraf had ik hem daar veel vaker in moeten laten maar ja, je wil dat je kindje vrij kunt bewegen om van alles te kunnen leren en dat gaat nou eenmaal makkelijk als hij op het kleed ligt!

‘s avonds in bad gaan is nog steeds favoriet en als Merijn een gewone dagdienst heeft dan is dat echt hun momentje samen. Heerlijk om die twee zo samen te zien! Ik vind het ook wel fijn dat hij ‘s avonds meestal in bad gaat, lekker schoon in bed en vooral door het kwijlen de hele dag door en de etensresten die op zijn lichaam slingeren.
Ja ik ben de hele dag bezig om hem te fatsoeneren, een snottebel hier en nog een beetje yoghurt daar op zijn wang, oeps nu zit het op zijn kleding maar ach, het is een kind!

Zijn eetpatroon is ook flink veranderd, er vallen steeds meer flessen af op een dag en het begint steeds meer op ons eetpatroon te lijken. ‘s ochtends en ‘s avonds nog twee volle flessen en daartussen gewoon water & ‘s middags geef ik of een beetje biologische yoghurt of een klein flesje melk. Gewoon omdat het gezond is!

Het gaat super goed met deze kleine man en we genieten intens van dit boefje. Ik ben enorm benieuwd wat hij deze maand weer allemaal gaat leren!

Wanneer kon jouw baby zitten/staan/kruipen? 

(Visited 651 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Mathiske's mama blog 17 februari 2016 om 10:04

    Emily is nu bijna 7.5 mnd en kan bijna los zitten. Als ze op haar buik ligt gaat ze achter uit in plaats van vooruit ??

  • Reageer celeste 17 februari 2016 om 14:57

    Wat fijn dat het zo goed gaat!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.