Mama &zo

Sparen voor je kind?!

Sparen voor je kind?! Is dat verstandig en wanneer begin je hier eigenlijk mee? Ik denk dat iedereen die de mogelijkheid heeft om te sparen voor je kind dit wel zou willen doen. Als ik kijk naar mijn eigen ‘jeugd’ vind ik dat mijn ouders dit goed hebben gedaan. Zij hebben iedere maand 25,- euro gespaard dus reken maar uit wat voor leuk spaarcentje ik had toen ik 16 jaar was. 

Mijn ouders hebben dit uiteraard voor ieder kind gedaan en besloten zelf wanneer wij het geld zouden krijgen. Ik denk ook dat je dit zo het beste kunt doen. Het ene kind gaat doorstuderen en wil op kamers wonen in de desbetreffende stad waar hij/zij op dat moment gaat studeren terwijl het andere kind nog een poosje thuis wil wonen en liever eerst wat wil werken.

Zij hebben overigens nooit verteld dat ze voor ons aan het sparen waren, logisch denk ik en ik zou dat ook niet doen. Je wilt immers ook meegeven dat je moet werken voor je geld en dat het je niet komt aanwaaien als je niks doet. Ik wilde graag wat nieuwe meubels kopen voor op mijn slaapkamer, ik had nog een eenpersoonsbed en dat was niet relaxed als Merijn bleef slapen. Hoewel we dat in die tijd wel gezellig vonden geloof ik..

Mijn ouders vertelde uiteindelijk dat ze voor mij hadden gespaard en aangezien ik geen plannen had om op kamers te gaan besloot ik wat nieuwe meubels te kopen voor op mijn eigen kamer van het gespaarde geld. Mijn vader ging mee en ik koos toen wel al dingen die we nu nog steeds hebben dus in dat opzicht heb ik mijn keus wel overwogen gemaakt!

Wij hebben al voordat James geboren werd gesprekken gehad over geld en gelukkig zitten we in dat opzicht ook op een lijn. We hebben een spaarrekening geopend voor onze kleine man en maken iedere maand een bepaald bedrag over zodat hij later de mogelijkheid heeft om zijn huisje in te richten of te gaan studeren.

James mag er alles mee doen wat hij wil. Steeds meer jongeren nemen een tussenjaar en gaan een rondreis maken om zo wat meer van de wereld te zien. Prima, ik vind alles prima zolang het een weloverwogen beslissing is en ik denk dat een ‘kind’ van 18 dit best kan maken. Wij zullen daar uiteraard wel over adviseren en op is op, laat dat hem duidelijk zijn! 😉

Het lijkt me wel super lastig als je een kind hebt met de verkeerde vrienden en die op het verkeerde pad dreigt te komen. Wellicht zullen we de situatie dan opnieuw bekijken en nog even wachten om hem te vertellen over zijn spaarrekening. Tevens is het mogelijk dat hij in de tussentijd mijn hele blog uit heeft gepluisd en dit artikel allang heeft gelezen, tja.. dan zijn we de lul, haha!

Sparen jullie voor je kind? En zo ja, wanneer ben je begonnen? 

(Visited 133 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 16 februari 2016 om 10:19

    Wij zijn vanaf de geboorte begonnen. Ik ga haar inderdaad ook niet vertellen dat we een spaarrekening hebben, maar we kunnen dan ook zelf de keuze maken wanneer ze het krijgt of nodig heeft. Ik zou het alleen zonde vinden als ze het over de balk zou smijten en er alleen maar kleding van zou kopen ofzo, maar daarom zien we tegen die tijd wel hoe en wat.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.