Baby ABC
Mama &zo

Baby Alfabet

Baby Alfabet tag!

In de bloggerwereld gaan er altijd wat leuke tags het internet over en het leek mij erg leuk om de Baby- ABC tag te doen. Een leuke tag met woorden die te maken hebben met ouderschap, zwangerschap en hoe James nu is. Ik spreek naar James toe omdat het eigenlijk ook om hem gaat.

A: Altijd. Ik zal wat er ook gebeurd altijd zijn moeder zijn. Jij zal wat er ook gebeurd altijd mijn zoon zijn en we zullen hem zijn hele leven altijd voorzien van oneindig veel liefde.

B: Blog. Tja mijn blog staat wel centraal voor deze gehele periode. Dit alles, de zwangerschap, bevalling en het moederschap, gaf mij zoveel inspiratie dat ik dagelijks ben gaan bloggen. Ik had toen ik zwanger was ontzettend veel vragen aan mijn moeder over ‘vroeger’ toen ik nog een kleine babyspek was. Gelukkig hield zij allerlei geboorteboeken bij en had ik genoeg informatie. Hoe leuk is het dat James later van alles kan teruglezen over zijn leven?

C: Cadeau. Dit was een van de moeilijkste letters maar eigenlijk zegt het woord al genoeg. James is ons grootste cadeau ooit!

D: Dreumes. Het duurt niet lang meer voordat James alles ‘zelluf’ wil doen en het baby-zijn achter zich laat. Hoewel hij nu al eigenlijk niks meer doet wat een baby wel doet.. Knuffelen met mama bijvoorbeeld! Nee, hij heeft het veel te druk om lekker te knuffelen. Hij wil de wereld ontdekken!

E: Eten. James kan vanaf je allereerste hapje al super goed eten. Ik hoor van veel mensen dat er altijd een mindere eet- periode komt bij een kind. Nou ik moet het bij onze kleine grote man nog zien! Spruitjes, broccoli, bloemkool of boontjes? Hij eet het allemaal net zo lief!

F: Fiep. Ik zweer bij een fiep. Gelukkig is James niet zo gehecht aan zijn fiep, het staat natuurlijk een stuk leuker zonder en dat doet hij prima. Als hij gaat slapen is het wel een must, dan vindt James het heerlijk om lekker tuttend in slaap te vallen. Overdag laat ik zijn fiep in bed liggen en dat gaat eigenlijk altijd wel goed.

G: Gezond. In mijn situatie met allerlei medicijnen en infusen is James toch gezond ter wereld gekomen. Het was tot op de laatste moment ontzettend spannend aangezien er geen studies konden uitwijzen dat deze heftige medicijnen niks met James zijn gezondheid zouden doen. Gelukkig is alles rond en gezond en nu is het onze taak om dit voort te zetten!

H: Hoera. James kon eerder zijn handjes omhoog doen als wij ‘HOERA!’ riepen dan dat hij zwaaide of zelf met de vork kon eten. We zijn bewust zo vroeg begonnen met dit ‘kunstje’ omdat ik het zo leuk zou vinden als hij op zijn verjaardag zijn handjes omhoog doet bij het zingen. Dit moeten we nog even afwachten maar ik denk dat we wel een mooie foto kunnen schieten!

I: Intelligent. Dit moet later op school nog blijken en dat vinden wij overigens ook totaal niet belangrijk, als hij maar plezier heeft en zijn best doet is het prima. Toch vind ik je nu al een intelligent mannetje. James begrijpt veel voor zijn leeftijd en kan alles goed duidelijk maken.

J: James. James, de naam die wij met grote trots aan hem hebben gegeven. Maandenlang allerlei namenboekjes bekeken en vele discussies later zijn we allebei super blij met deze naam. Hij is ook gewoon echt een James!

K: Keizersnee: James is doormiddel van een keizersnee ter wereld gekomen. Het proces bleef steken op 4cm steken en hoeveel weeën ik ook weg pufte, niets hielp. Gelukkig mocht ik bijblijven en werd ik niet onder algehele narcose gebracht. James mocht na het onderzoek bij de kinderarts direct op mijn borst liggen. Die eerste ontmoeting is om nooit meer te vergeten.

L: Liefde & Lachen. Liefde & Lachen zijn twee belangrijke ‘emoties’. Hier kan ik wel een heel verhaal over typen maar wij hebben gewoon heeeeeeel veeeeeel liefde voor jou James. En een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

M. Mama. Jij bent degene die mama, mama heeft gemaakt. Jij bent degene die mama voor het eerst mama gaat noemen en jij laat mama, mama voelen! Moederschap is een heel bijzonder iets. Ik kan het moeilijk omschrijven maar het is gewoon geweldig, prachtig en voor altijd.

N. Nee. James kan al heel goed duidelijk maken als je iets niet wil en dus is het woordje ‘nee’ een vaak gezegd woordje thuis. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden omdat ik het vreselijk vind als er de hele dag ‘nee’ wordt geroepen, dat brengt onnodig een negatieve sfeer in huis. Ik geef aan wat je wel mag en leidt je af met jouw speelgoed. Soms is dat lastig want hij je bent een klein boefje! En jij zegt ook nee als je ja bedoelt, je lijkt wel een vrouw, hihi!

O: Opa & Oma. James kan zo genieten als je bij opa & oma bent. Lekker spelen in de tuin met het huisje. Nee als we bij opa & oma zijn zie je mama niet meer staan hoor! Behalve als je jezelf pijn doet, dan mag mama je troosten!

P: Papa. Jeetje, die kunnen we natuurlijk niet vergeten! Met papa ga jij ’s avonds altijd in bad en dat vind jij geweldig. Lekker gek doen en stoeien en het liefst spelen jullie ‘pakkertje’. Wat kan je toch schateren van het lachen, heerlijk!

Q: Quote. Dit is een engels woord en dit heb ik ook afgepakt van de vorige tagbloggers Kelly en Shirley. Het is natuurlijk super gaaf dat jij uiteindelijk grappige zinnen kunt kletsen.

R: Rust, Regelmaat en reinheid. Op deze manier hebben we jou opgevoed en het is de bedoeling dat we dit, totdat je op eigen benen kunt staan, volhouden. Je ligt op tijd in bed, je krijgt op vaste tijden eten en gaan iedere dag even naar buiten. Dit werkt voor ons het beste en jij doet het er super goed op James!

S: Swip, Sterk en speciaal. Dit was een letter die te moeilijk was om echt één woord te kiezen. Je zal altijd een heel klein beetje een Swip blijven. Zo noemde we James toen we nog niet wisten dat het een James zou worden. Sterk, ben je sowieso door alle medicijnen ben je toch gezond ter wereld gekomen en fysiek begin je ook al een beetje babyballen op je armen te krijgen 😉 Speciaal was je, ben je en blijf je voor altijd.

T: Temperamentvol. Dat ben jij ongetwijfeld.. Jij weet precies wat je wil en laat je niet zomaar iets vertellen. Met alleen maar een ‘nee’ ga jij niet akkoord. Nu is het nog leuk om te zien dat jij echt een eigen willetje hebt en op de grond gaat zitten omdat je niet akkoord gaat met onze ‘regeltjes’. Ik ben benieuwd hoe het gaat als je straks 16 bent!

U: Uitstapjes. Dat vinden we heerlijk om te doen en vooral als papa vrij is van zijn werk. We gaan dan vaak met z’n drietjes zwemmen bij Centerparcs, naar de dierentuin of gewoon een dagje rondlopen in de stad. Nu jij steeds meer begrijpt en beter kunt lopen zijn de uitstapjes extra leuk. Jij geniet hier intens van en wij dus ook!

V: Verjaardag. Je eerste verjaardag is bijna een feit en dat is natuurlijk wel heel speciaal dus dat gaan we vieren met heel veel Nijntje en een suikervrije cupcake!

W: Wens. De grootste wens voor papa en mama was dat jij ooit in ons leven zou komen. Gezond, knap, lief, schattig dat is allemaal bijzaak en leuk dat het zo goed is ‘uitgepakt’ maar onze grootste wens heb jij laten uitkomen. Makkelijk he? Je hoeft er alleen maar te zijn!

X: Xylofoon. Nog zo’n moeilijke beginletter. Dit is meer een goed woord voor galgje dan dat het op jou slaat. Hoewel je wel houdt van muziek maken op je trommel, sambaballen, gitaar en piano dus wellicht komt er ooit nog een Xylofoon optreden bij? 😉

Y: Youtube. Papa en mama leggen alles vast op camera, je eerste hapje, de eerste keer zwemmen, de eerste stapjes en nog veel meer leuke momenten. We hebben niet alles op YouTube gezet hoor, ben maar niet bang! De leukste momenten die verantwoord zijn op het internet, kun je daar terugvinden!

Z: Zoon. Jij bent onze, tot nu toe, allerliefste zoon! Je zult ook altijd onze zoon blijven als zal je daar vast niet altijd blij mee zijn in je puberjaren! 😉

Ik had verwacht dat ik wel een tijdje bezig zou zijn met het invullen van deze tag. Het tegendeel is waar, het was zo af. Alles ging vanzelf! Ik vond het leuk om in te vullen dus voel je vrij om deze tag over te nemen. Link je mij er dan even in? Ik ben benieuwd naar jullie baby alfabet!

(Visited 348 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.