kind in bad of douche?
Mama &zo

Je kind onder de douche of in bad?

In onze nieuwe woning hebben wij geen bad.

In ons, inmiddels oude huisje, hadden wij een bad en dit vond ik ideaal om James in te wassen. Hij vond dit trouwens ook helemaal geweldig. Wij waren eigenlijk al snel klaar met het babybadje van James en stapte toen over naar het ‘grote’ bad. In onze nieuwe woning hebben wij geen bad, gaan we dit missen? Doe jij je kind onder de douche of in bad?

De allereerste aankoop voor James was een mooi badje. Helemaal trots kwamen we thuis met een stijlvol bad wat bij zijn kamertje paste. De eerste keer in bad, met behulp van de kraamzorg vond James Heerlijk. Ze vertelde dat het voor James een veilig gevoel was aangezien hij in de buik zat met een hoop vruchtwater. Ik kreeg namelijk bij iedere echo te horen dat ik veel vruchtwater had, naja prima, James vond het top!

Een duidelijk ritme werkt voor James het beste.

We zijn na een maand of drie echt begonnen aan een duidelijk ritme. Dit hield in dat James in de avond in bad ging, pyjama aan, slaapzak aan, tandenpoetsen, boekje voorlezen of een liedje zingen en dan lekker naar bed. Dit was fijn voor James, zo wist hij op een gegeven moment precies wat er ging gebeuren en dat moesten we hebben, ook dat biedt een kind veiligheid!

Merijn sloeg hier een beetje in door, als hij dan een dag niet in bad kon omdat wij het te druk hadden of ergens naar toe moesten dan was Merijn bang dat hij niet goed zou slapen. Uiteraard was dat geen probleem en sliep James lekker door!

Een ‘grote mensen’ bad is wel heeeeuuulll leuk!

Ik vond het erg leuk toen hij goed kon zitten om hem eens in het ‘grote mensen’ bad te doen. Op die manier kon hij lekker spetteren met het water en spelen met zijn badeendjes. Hij voelt zich als een vis in het water dus de keuze was voor mij snel gemaakt om een aantal lessen aan babyzwemmen bij te wonen. Hij ‘zwem’ nu iedere keer zelfs even onderwater!

James kan zichzelf goed vermaken en vooral als het lekker weer is. Hij speelt het liefst de hele dag in de tuin met zijn auto’s of in zijn huisje. We gaan tegenwoordig een stukje wandelen. De buggy vindt hij helemaal niks maar aan de hand gaat het super goed. We wandelen dan naar het bos of naar een speeltuin in de buurt en gaan daar lekker ravotten, klimmen en vooral vies worden!

Ik heb niet echt een voorkeur, jij?

Een dag niet vies worden is een dag niet gespeeld en dan vind ik het fijn om de dag af te sluiten met een warm bad of natuurlijk de douche. Inmiddels wonen we al een tijdje bij mijn ouders en zij hebben alleen een douche. Eigenlijk gaat dit prima! We gaan dan wel vaak samen onder de douche, ik was mezelf als hij aan het spelen is met de lege shampoo flessen en als ik klaar ben ga ik hem wassen!

Een bad lijkt misschien wat fijner maar mij maakt het inmiddels niet meer uit. James vindt het net zo prima om onder de douche te gaan. In ons nieuwe huisje is de badkamer nog perfect en ook hier staat geen bad ingebouwd, dit gaan we ook voorlopig/nooit doen. De douche werkt prima!

Wat vind jij? Doe jij je kinderen liever onder de douche of in bad?

(Visited 230 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.