Mijn ervaring met het consultatiebureau
Mama &zo

Ervaring met het consultatiebureau!

Laat je niet gek maken door het consultatiebureau’.

 • ‘Je kunt ze het beste gelijk geven. Als je van het consultatiebureau mag beginnen aan hapjes en je doet dit al een paar weken. Gewoon zwijgen’.
 • ‘Laat je niet gek maken door het consultatiebureau’
 • ‘Iedereen komt er weleens huilend vandaan’.
 • Neem het niet te serieus. Vertrouw op je moedergevoel’.
 • ‘Wij noemen het een consternatiebureau’.

Dit zijn de meest nette waarschuwingen die ik de afgelopen tijd van verschillende moeders heb gehoord of gelezen. Met veel goede moed en positiviteit, een klein beetje bevooroordeeld, vertrok ik samen met mijn moeder naar het consultatiebureau.

Het eerste gesprek vond bij ons thuis plaats.

Bij ons kwam de verpleegkundige van het consultatiebureau eerst bij ons kennismaken. Het ging het meest van de tijd over de Donormelk. Zij vond dit zo speciaal dus dat scheelde een hoop tijd.

Ik vond wel dat ze (te) diep in ging op onze jeugd. Begrijp me niet verkeerd. Ik besef mezelf heus wel dat ze dit verplicht zijn om te vragen maar ik denk niet dat dit veel zin heeft. Mensen die een vervelende jeugd hebben gehad en agressief zijn of moeite hebben om liefde te geven die zullen dit toch niet eerlijk vertellen, wel?

Neem altijd iemand mee naar het consultatiebureau.

Maar goed, aangekomen bij het consultatiebureau moest ik James uitkleden en in een badcape wikkelen. Ik raad iedere moeder aan om de eerste afspraken niet alleen te gaan. Je zit nog vol met hormonen en er komt veel op je af bij zo’n afspraak. James scheet natuurlijk alles helemaal onder dus ik was blij dat ik mijn moeder had meegenomen.

James werd gewogen en gemeten en daarna hadden we een gesprek bij de arts. Deze kon ook niet uitgepraat raken over donormelk. Ze wilde hier alles van weten dus dat is een compliment voor ons. Ik ben blij dat we hiervoor hebben gekozen.

De arts onderzocht James van top tot teen. Hij zit met zijn lengte precies op de middenlijn en met zijn gewicht net iets onder het gemiddelde maar alles wat prima. En dan nu, de prik.

De prik.

Ik was zenuwachtig. Mijn lief kleine schattige ventje die met een grote lach de schilderijen aan de muur aan het bekijken is weet niet wat hem te wachten staat. Ik vertel hem altijd precies wat er gaat gebeuren, dat het pijn kan doen en ondanks hij dit vast nog niet zal begrijpen is het minstens zo belangrijk om te doen.

James lag op het bureau van de arts, ik hield zijn handjes van terwijl ik gezellig met hem aan het kletsen was, werd de spuit alvast klaargemaakt door de arts. Twee spuiten in iedere been een prik. Dat vond ik sneu. Normaal gesproken worden deze prikken tegelijk gezet maar omdat zij vandaag alleen was, kon dat niet. Erg vervelend.

Superhard huilen natuurlijk maar gelukkig zijn ze dit zo vergeten. Ik vond het alles meevallen. Het ergste van alles was dat ik een trui had aangetrokken. Hoe verzin je het? Wie trekt er nou een trui aan naar het consultatiebureau? Niet doen. Gewoon niet doen. Ook niet midden in de winter, gewoon niet. Nooit.

(Visited 692 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

 • Reageer Felicia 5 maart 2018 om 10:42

  de prikken hoeven niet perse al zo vroeg gegeven te worden je mag ze uitstellen
  wij hebben ze bij alle 4 de kinders uitgesteld tot na hun tweede jaar
  het inmumsysteem krijgt een flinke opdonder van het al zo jong prikken krijgen en al zoveel achter elkaar
  het veroorzaakt onnodig ooronstekingen
  sneller vatbaar voor griep
  ontwikkelingsstoornissen
  schandalig dat dit ouders niet word verteld maar zo zijn hun sneller klaar met hun werk.
  de stoffen die in de prikken zitten zijn moeilijk voor een baby om goed af te breken en dat veroorzaakt stres in het lijfje van je baby .
  hersen huilen komt ook voor en onrustig slapen ook door het vroeg laten vaccineren
  veel ouders weten niet dat ze het gerust kunnen uit stellen .
  dit wilde ik dus even delen .
  het is super heftig voor zo lichaampje al die stoffen af breken zoveel ziektes tegelijk om tegen te vechten
  als mens krijg je ook niet 2 of meerdere ziektes tegelijk te verwerken.
  wij hebben ook aangegeven onze kinderen pas na hun tweede verjaardag te laten vaccineren en ook met een flinke tijd tussen de prikken
  en dat is goed bevallen zo blij dat ze niet hoefde te vechten tegen al die heftige stofffen al zo jong .

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.