Mama &zo

Herkenbare puntjes van het moederschap!

Ik kan niet meer tot 10 tellen. 

Er zijn bepaalde dingen die je pas voelt als je zelf moeder bent. Natuurlijk ook als vader dus er zullen wellicht punten zijn die je zult herkennen in het artikel. Ik voel me op en top moeder, er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan James denk en dan vooral de drang om voor hem te zorgen. Te moederen…

Laten we bij het begin beginnen. Baby’s leven alleen op melk en de meeste van jullie zullen weten dat ik helaas door mijn hoeveelheid medicatie geen borstvoeding mocht geven. Ik vind dat vreselijk want ik dacht dat ik wel een moeder zou zijn bij wie dat probleemloos zou verlopen. Helaas werd dat intieme stukje van mij afgepakt maar heb ik hierover al eens een blog geschreven inclusief een mooie oplossing, donormelk!

James kreeg in het begin donormelk maar na een tijdje zijn we alsnog overgestapt op de biologische voeding van Hipp. Je zet het flesje in de magnetron en schept de voeding over in een potje om het vervolgens makkelijker in het flesje te gieten. Iedere moeder, en vader, weet dat de hoeveelheid melk iedere keer verschilt. Op de basisschool, die ik gewoon netjes heb afgerond heb ik tot 10 leren tellen maar hoe vaak ik de tel kwijtraak terwijl ik zijn torrentje melk vul is ontelbaar!

Ik zing onder de douche maar dan wel kinderliedjes… 

Ik kan absoluut niet zingen maar ik vind het heerlijk om onder te douche mezelf helemaal te laten gaan. Wat zingen betreft hè. Hoppa een Spotify- lijst aan op mijn telefoon en lekker mee ‘blere’ terwijl ik mijn goddelijke lichaam was. Dat kan niet meer hoor sinds James er is. Ik douche heel stiekem en op mijn allerzachtst wanneer hij aan het slapen is. Het zou wel erg sneu zijn als hij wakker wordt door de zang ‘kunsten’ van zijn moeder.

Nu betrap ik mezelf er vaak altijd op dat ik onder de douche kinderliedjes aan het mee neuriën ben! Berenbotje, op een grote paddenstoel en zelfs ‘alle eendjes in het water’ komt voorbij. Ik probeer het te herstellen door een ‘grote mensen’ nummer te luisteren maar ik eindige op een of andere manier altijd bij een kinderliedje.

Herkenbare puntjes van het moederschap! 

Mijn moeder belde mij via FaceTime, mijn telefoon lag boven, ik zat op het toilet maar op mijn mac komt de oproep gelukkig ook binnen. Ik ren naar mijn pc om de oproep te beantwoorden en ik val keihard. Lees, echt keihard over James zijn speelgoed. Ik heb er serieus een schaafwond aan overgehouden. Heerlijk, moeder zijn!

James vond het als baby’s, net als vele baby’s met hem, heerlijk om bij papa of mama in slaap te vallen. Het liefst als wij een beetje door het huis aan het rondwandelen waren en hem tegen ons aanhielden. Ik heb zoveel gezongen en gewiegd dat dit doorging op het toilet. Ik dacht, wat doe ik nou? En ik zat gewoon op en neer te wiegen op het toilet.

Ik kan eindeloos door schrijven over deze herkenbare puntjes! Buiten de standaarddingetjes zoals altijd stinken naar spuug, poep en plas, niet kunnen douche omdat je gewoonweg geen tijd hebt en de hele dag bezig bent maar aan het einde van de dag eigenlijk niks hebt gedaan…

Welke punten herken jij of heb jij nog meer puntjes? Laat het weten in de comments!

(Visited 134 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.