Chucky monkey
Food

Chunky Monkey!

Het is weer tijd voor een lekker en verantwoord recept. Nu het lekkere weer eraan komt is dit recept perfect! Kennen jullie het recept ‘Chunkey Monkey’ al? Lees zeker even verder. Het recept van vorige week kun je hier terug lezen. Dit was een heerlijk vispakketje met Salsa verde!  

Stel je hebt een etentje en je bent op zoek naar een lekker toetje, het liefst ook nog een waarbij je niet nog een half uur voor in de keuken hoeft te staan, lekker zoet is en ook nog eens zorgeloos kunt eten?
Dat kan haast niet zul je denken. Toch wel! De Chunky monkey is het antwoord. In no time staat er een heerlijk toetje op tafel!

Persoonlijk vind ik het een heel lekker toetje en het vult enorm! Je kunt dit natuurlijk ook gewoon eten als je zin hebt in iets lekkers en een beetje verantwoord wil weten.
Zelf maak ik regelmatig smoothies met bevroren fruit. Denk dan aan bevroren aardbeien, frambozen of blauwe bessen, dit zijn dan ook net ijsjes. Super lekker in de zomer!

Benodigdheden: (4 personen)

– 4 rijpe bananen.
–  2 grote el kwark (vol of mager)
– 100 gram pure chocolade
– 15 walnoten.

Extra handig om te gebruiken:

– plastic zakje
– staafmixer of blender
– spatel

Bereidingswijze:

1. Schil de bananen en snijd ze in stukken.

2. Doe de bananen stukken in het plastic zakje en leg ze minimaal vier uur in de vriezer. Haal ze vlak voor het maken uit de vriezer.

3. Breek de chocolade in brokken en de walnoten in stukjes.

4. Doe de bevroren stukken banaan samen met de kwark in een kom en pureer dit met een staafmixer of blender.

5. Als je alles hebt gemixt, draai je de spatel door de substantie tot deze glad en smeuïg is.

6. Zorg dat je het snel op tafel zet, het blijft tenslotte ijs. Verdeel ‘het ijs’ over de kommetjes en verdeel de chocolade en walnoten over het ijs.

Smakelijk eten! Hebben jullie genoten van Chunky Monkey? 

Dit is geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. Dit recept is geïnspireerd uit het boek van Jet van Nieuwkerk. 

(Visited 418 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.