op vakantie met een baby
Mama &zo

Met een baby op vakantie?!

Met een baby op vakantie, hoe is dat eigenlijk? Ik heb geen flauw idee want we zijn nog nooit met z’n drietjes naar het buitenland gegaan. Het lijkt me in heerlijk maar heel anders dan dat je met z’n tweeën op vakantie bent! Als ik nu dagje wegga met James dan zit de auto propvol. Hoeveel koffers moet ik dan wel niet meenemen als we op vakantie gaan?  

De laatste keer dat Merijn en ik op vakantie zijn geweest is twee jaar geleden, we gingen toen naar Tenerife en dat was geweldig! We hadden een auto gehuurd, de bekende vulkaan bekeken en we habben Jetski’s gehuurd. Dat was een super toffe ervaring. We wilde zelfs van een berg afspringen samen, wel met een parachute hoor maar omdat mijn ouders nadrukkelijk aan Merijn hadden gevraagd of hij goed op mij zou passen hebben we dat toch maar niet gedaan..

Wij gaan eigenlijk altijd naar een echte zonvakantie. Lekker op het strand of aan het zwembad liggen en ‘s avonds over de boulevard wandelen en een terrasje pikken. Ik ben dan meestal degene die wat impulsieve acties onderneemt en altijd wel iets spannend wil doen op vakantie maar dat zal nu anders gaan met een kind erbij! Ik bedoel dan spring je niet zo snel meer van een berg af, ga je geen Jetski meer huren, dat kan natuurlijk wel hoor maar ik voel me nu toch wat meer verantwoordelijk bij zulke dingen dan wanneer we samen waren.

‘De wilde jaren’ hebben Merijn en ik beide eigenlijk niet gehad en tot zover ook niet gemist. We zijn allebei niet het type dat van uitgaan houden. Gewoon in een café wat kletsen vinden we net zo leuk! Als wij dan ook quality time willen samen, zonder James, dan gaan we een avondje naar het Casino daar kunnen we intens van genieten. Een hapje, een drankje en of je nou geld wint of niet je hebt sowieso een leuke avond!

Onze tweede vakantie samen gingen wij naar Calella met een jongeren bus. Het was goedkoper en we dachten dat dit wel gezelliger zou zijn maar het was een hel! ‘s nachts slapen ging bijna niet door de muziek en het drankgebruik van die jongeren, toen leeftijdsgenoten. Gek genoeg was dit niks voor ons en hebben we toen ook gezworen nooit meer met een jongerenreis mee te gaan.

Als het mag lukken willen we september dit jaar met z’n drietjes naar Spanje. James is dan 1 jaar en 3 maanden oud! Ik ben erg benieuwd hoe zit zal gaan lopen. Het lijkt me best spannend op voor het eerst op vakantie te gaan met een dreumes die als het goed is dan overal heen kan lopen.

Ik zit als Crohn patiënt misschien nog wel het meest in over zijn eten, tot nu toe maak ik alles vers voor James en dat kan ik in het buitenland natuurlijk ook doen maar dan wel met net wat andere producten en lust hij het dan wel?Als hij daarin een beetje op mij lijkt wordt het nogal een probleem, haha.
Met zijn dagritme heb ik niet zoveel moeite, hoewel ik een moeder ben met vaste bed tijden en regeltjes, zal ik daar op vakantie niet echt naar kijken. Nu we een beetje aan het rondkijken zijn, vind ik een bungalow wel prettig, dan zitten gewoon op de bagane grond met een tuintje waar James dan ook lekker kan spelen en daar zit ook vaak een keuken in wat we nodig hebben voor zijn hapjes!

Normaal gesproken ligt James om 7 uur echt in bed maar op vakantie willen wij natuurlijk ‘s avonds ook nog wat rondlopen. Ik denk dat we wel vaak in ons huisje zullen eten, daarna James lekker in bad doen en hem dan in de buggy meenemen zodat hij lekker in slaap kan vallen terwijl wij kunnen terrassen!

Met een baby op vakantie, hoe ging dit bij jullie?

(Visited 206 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 3 februari 2016 om 11:36

    Wij gaan dit jaar ook voor het eerst met baby op vakantie, we hebben al geboekt, alleen is het wel 1200km rijden met een baby van 14 maanden.. dus dat word nog wel even spannend hoe we dat aan gaan pakken..

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.