mijn eerste moederdag
Mama &zo

Mijn eerste moederdag!

Het is vandaag een super speciale dag. Zondagen zijn sowieso al ‘heilig’ bij ons in de zin van, lekker genieten van elkaar, juist iets leuks doen of juist helemaal niks doen. Alles kan en mag op zondag. Deze zondag is wel iets specialer dan de andere zondagen. Het is namelijk Moederdag en dat betekent, mijn eerste Moederdag!

Ik ben mezelf ervan bewust dat er nu iemand leest die moeder is van twee prachtige jongetjes maar waar zij niet meer voor mag en kan zorgen. Een oneerlijk en onmenselijk ‘iets’ wat nooit had mogen gebeuren. Ik weet dat het afgelopen week Moederdag voor onzichtbare moeders was en heb daarbij gemengde gevoelens. Jij bent en blijft een geweldige moeder van twee prachtige jongens en dus geldt de gewone Moederdag ook zeker voor jou! Die boefjes die boven met elkaar aan het chillen zijn mogen super trots zijn op hun moeder en dat zijn ze ongetwijfeld! <3

Moeder zijn… dat is van zichzelf al een heel groot (emotioneel) iets. In mijn ogen bestaat er niets mooier dan ‘gewoon’ moeder zijn. De verantwoordelijkheid hebben om een klein, in mijn geval jongetje, op te voeden tot een grote sterke lieve zelfstandige man.

Wij deden ‘vroeger’ nooit zoveel met Moederdag en dat is eigenlijk zo gegroeid sinds wij er als kinderen achter kwamen dat we eigenlijk helemaal niet goed konden tekenen. We maakte altijd standaard een mooie tekening voor mama en ons als dewinnetjes kennende, op het laatste moment.

Ik kan mezelf nog goed herinneren dat ik ooit briefjes had geschreven voor mama waarop stond: 1x stofzuigen 2x dweilen 1x was doen 2x kamer opruimen en die gaf ik dan op Moederdag zodat mijn moeder de briefjes kon inzetten op het moment naar keuze. Een week later zocht ik het huis af naar deze papiertjes en gooide ik ze stiekem weg. Het ging immers om het gebaar! Toch?

James is natuurlijk nog te jong om zelf een tekening in elkaar te flansen maar het lijkt mij een magisch moment dit van je kind te krijgen. Die paar strepen of krassen op dat witte papier is het allermooiste kunstwerk wat je ooit hebt gezien.

Merijn loopt een streepje voor wat dat betreft. Kort nadat James geboren werd was het Vaderdag! Ik gaf hem een naambordje van ons gezin en ik had er uiteindelijk voor gezorgd dat hij überhaupt vader mocht zijn. Nee, dat lieg ik. De artsen hebben dat gedaan maar toch!

Ik denk dat ik morgen word verast met een uitgebreid ontbijt op bed, gewoon, omdat ik moeder ben ofzo? Het maakt eigenlijk niet uit voor welke gelegenheid. Ik weet dat Merijn mijn blogs leest dus misschien heb ik geluk! 😉

Nee, gekheid. Ik ben veel te nuchter voor dit soort dagen. Ik waardeer mijn moeder iedere dag opnieuw en dat laat ik niet extra zien op moederdag. Ik vertel het haar wanneer ik dat daadwerkelijk zo voel en ik denk dat het daar juist om gaat.

Ik vond het vroeger altijd stom dat er een Vaderdag en Moederdag bestond maar geen kinddag.. ja een verjaardag maar goed, papa en mama’s worden ook jarig en dat vond ik heel jammer. Nu ben ik blij dat er niet ook nog een kinddag bestaat, met al die feestdagen houd ik niks meer over haha.

Wij gaan vandaag een gezellig dagje bij mijn ouders BBQ-en, net zoals heel Nederland dat doet als het ook maar een dagje mooi weer is. Lekker origineel, toch?! Mijn moeder heeft haar cadeautje al gehad, een lekker stuk chocolade en een lieve kaart! Morgen krijgt ze nog een hele dikke kus maar die zou ze anders ook wel krijgen.

Ik hoop dat ik voor James en zo’n moeder word als dat mijn moeder voor mij is. Een groter compliment kan ik haar niet geven, toch?

Wat vinden jullie van Moederdag? ‘Vieren’ jullie het? Kopen jullie altijd een cadeautje voor je moeder? ik ben erg benieuwd.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.