wanneer op potje plassen
Mama &zo

Wanneer beginnen met potje plassen?

Wanneer beginnen met potje?

Afgelopen maand liep ik in de winkels aan tegen een potje, als in, een plas en poep potje voor kinderen. Ik dacht, het is nog veel te vroeg maar ik kan het maar vast in huis hebben.

Als James een boekje gaat uitkiezen, kiest hij namelijk altijd een boekje uit waar Timo op het potje plast en dit vol trots aan zijn moeder laat zien.
James is op zich nog best jong om hier intensief mee te beginnen en ik denk sowieso niet dat dit soort dingetjes heel relaxed moet aanpakken.

Bloot laten lopen!

Ik zette het potje in de woonkamer neer en vertelde hem wat de bedoeling was. Hij pakte direct het boekje van Timo erbij. James begreep dus direct dat dàt hetzelfde idee was.

Steeds vaker deed ik James zijn pamper uit en liet ik hem in de woonkamer in zijn blootje spelen. De verwarming lekker hoog en spelen maar! Tja, anders weet ik natuurlijk niet wanneer hij moet plassen. Sommige moeders kunnen dit aan zijn of haar kind zien maar ik niet. James geeft ook nog niet zelf aan dat hij een vieze pamper heeft dus dan maar zo!

Er zit geen druk achter, geef je kind alle tijd!

Een aantal keren liep het mis en was ik te laat om James op het potje te zetten maar toen ineens was het raak! Ik zag dat hij begon met plassen, zette James op het potje en hij was daarna helemaal verbaasd toen hij een plas in het potje zag liggen! Waauw, super knap van onze kleine grote man!

Het is nu niet zo dat we hem steeds op het potje zetten maar het is inmiddels al een paar keer gelukt. De grote boodschap nog niet maar dat geeft niet.

Ik vind het belangrijk om hier absoluut geen enkele druk bij te voeren. Als James wil, mag hij op het potje plassen en zo niet, ook geen probleem.

James begrijpt steeds meer wat de bedoeling is.

Ik merk nu dat hij steeds meer begint te praten en echt goed begrijpt wat je verteld. We blijven op deze manier doorgaan omdat hij het zelf enorm leuk vindt en ik denk dat het beter zal gaan als hij zelf aangeeft als hij een vieze luier heeft.

Wat die vieze luier betreft kijk ik weer heel erg uit naar de zomer waarin James weer lekker kan rondrennen in zijn boxer. Dit moet toch een stuk fijner zitten dan zo’n plastic frot tussen je benen.

Wanneer ‘moet’ een kind zindelijk zijn?

Het schijnt zo te zijn dat je van een kind van 5 mag verwachten dat het overdag zindelijk is omdat dan pas al je organen die daarbij een rol spelen volledig zijn uitgerijpt. We hebben dus nog even de tijd! 😉

Wanneer zijn jullie begonnen met zindelijksheids training? James is nu 1,5 maar we zijn absoluut nog niet bezig met een ‘training’. Het gaat op een hele speelse manier en alleen wanneer hij het zelf wil. Wanneer was jullie kind zindelijk?

(Visited 264 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.