negatieve zwangerschapstest
Mama &zo

De impact van een negatieve zwangerschapstest!

Ik dacht oprecht dat het zo ‘gepiept’ was.

Een negatieve zwangerschapstest is het ergste wat je kunt zien als je kinderwens opspeelt. Het duurde bij ons minimaal twee jaar waarin de nodige testen zijn gekocht. Allemaal negatief. Het moest onderhand eens gebeuren maar de moed zakte ons aardig in de schoenen.

 Iedere maand een negatieve zwangerschapstest is om depressief van te worden. Het was zelfs zo erg dat we iedere keer naar een andere winkelketen gingen omdat we bang waren dat ze er een keer iets van zouden zeggen. Dat zou hoe dan ook onprofessioneel zijn maar ze herkende ons zeker. Je kon er de klok op gelijk zetten dat wij weer binnen kwamen wandelen om een testje te kopen.

Het plan was dat wij op onze bruiloft in september 2012 zouden vertellen dat er een mini mensje in mijn buik zou zitten en wij ouders mochten worden. Dat liep compleet anders!

Ik dacht oprecht dat het zo ‘gepiept’ was. We hadden jarenlang bij het biologie vak op school geleerd hoe we het moesten voorkomen en dat alles moesten we weglaten en dan zouden we zwanger worden. Al die programma’s over tienermoeders keek ik met volverbazing. Zij wilde het niet, wij heel graag en waarom lukt het dan niet?!

Geforceerd ‘knutselen’ werd onvermijdelijk.

Ontpillen, cyclus, vruchtbaarheidsdatum, ovulatietesten, eisprong en allerlei andere termen kwam ik steeds vaker tegen op het internet. Ik heb de meest wanhopige en domme vragen gesteld: ‘Wanneer word ik zwanger?’. Alsof ik had verwacht dat er een termijn uit kwam rollen ofzo?!

De zwangerschapssymptomen staat zo ongeveer gelijk aan menstruatieklachten dus dat heb ik op een gegeven moment maar opgegeven. Iedere maand, als het weer zo ver was, kneep ik in mijn borsten en probeerde ik te voelen of het nu gevoeliger was dan anders. Je haalt je van allerlei dingen in je hoofd maar je kunt er niks mee.

Ik kocht iedere maand een test, we wilde het immers zó graag. Op een gegeven moment ben je aangekomen op het punt dat je geforceerd gaat ‘knutselen’. Dat gaat op ten duur vervelend worden. Knutselen is iets wat spontaan moet gebeuren omdat je elkaar lief Enzo vindt maar niet omdat het moet.

Het duurde ook niet lang voordat we daarmee zijn gestopt maar alsnog bleef het in mijn achterhoofd zitten. Onbewust wist ik precies welke dag ik hem gek moest maken om de kans te verhogen.

We besloten om naar de huisarts te gaan voor onderzoek.

En zo verstreken de dagen, weken, maanden en uiteindelijk jaren. We hadden besloten om naar de huisarts te gaan en het probleem voor te leggen. Bij mij deden ze een bloedonderzoek en Merijn moest zijn kwakje inleveren.

Ik wilde perse niet dat het aan mij zou liggen. Dat klinkt misschien egoïstisch en dat is het ook ongetwijfeld maar ik was toen al ziek. Ik had een hoop medicijnen wat een hoop nare ellende met zich mee bracht. Als ik dan ook nog eens, door mijn lichaam, geen kinderen kon krijgen dan weet ik niet wat ik had gedaan. Mijn lichaam faalde al zo erg, dit kon ik er psychisch niet bij hebben.

De uitslag van beide onderzoeken waren positief. Ik kon mezelf verder laten onderzoeken maar we hadden voor ons zelf besloten hiermee te wachten. We waren nog jong genoeg en we wilde niet al meteen in die medische molen stappen.

Beter geen test dan een negatieve zwangerschapstest!

Het onderzoek hebben we losgelaten en we besloten af te wachten wat er zou gebeuren en of het wel zou gebeuren. Ik kocht zelfs geen zwangerschapstesten meer omdat ik er geen vertrouwen meer in had. Beter geen test dan een negatieve zwangerschapstest. Het geloof in een zwangerschap was compleet verdwenen.

De ovulatietesten waren ook de deur uit. Ik weerhield mezelf om op het internet te zoeken naar tips. Er kwam een verhuizing om de hoek kijken waar ik mezelf volledig om kon storten zodat de zwangerschapswens tijdelijk op de achtergrond verdween.

Maandag 29 september 2014. Ik voelde mezelf al de hele dag vervelend. Ik wist dat mijn menstruatie eigenlijk die zondag al had moeten starten. Mijn cyclus was al die tijd perfect en ik was nooit overtijd. We hadden geen testen meer in huis want die hadden we weggegooid. Na mate de dag vorderde werd ik steeds meer moe, ik voelde me anders dan anders maar ik kon het gen plek geven.

Ik stuurde Merijn een appje dat als ik vanavond, als hij klaar was met werken, nog niet ongesteld zou zijn hij toch maar weer eens een test moest kopen.

De impact van een negatieve zwangerschapstest!

Merijn kwam thuis met een test. De zoveelste. Het zal wel weer niet zo mogen zijn en normaal gesproken deed ik die testjes vaak alleen. Deze keer wilde ik het samen met Merijn doen.  Hij had een digitale test meegenomen omdat de rest was uitverkocht. Lekker duur dus. Ik pieste voor de zoveelste keer in een bakkie en we gingen samen aan de eettafel zitten. Ik hield mijn hand op de test omdat ik niet durfde te kijken.

ZWANGER!. Ik zei nog tegen Merijn: ‘Ik vind het slecht van die fabrikant dat ze eerst het woord zwanger laten verschijnen en daarna pas het woordje ‘niet’. We bleven nog enkele minuten wachten maar er verscheen geen woordje NIET.

We waren eindelijk zwanger. Ons geluk kon niet op en de volgende dag hebben we nog een berg testen gedaan omdat we het beide niet konden geloven. Na dik 2,5 jaar knutselen was het ons dan eindelijk gelukt. En waarom nu wel? Ik heb geen flauw idee!

De impact van een negatieve zwangerschapstest is groot en vooral als je al een hele tijd bezig bent om kinderen te krijgen is het vreselijk. Iedere emotie komt om de hoek kijken en je voelt jezelf volledig machteloos.

Nu, nog twee jaar verder, loopt hier een klein, gezond en vrolijk mannetje in huis wat binnenkort van een baby naar een dreumes veranderd. Wat een geluk hebben wij maar wat zijn er moeilijke momenten geweest. Angst, onzekerheid, verdriet, boosheid, onbegrip.. alles! !

Je leest dit misschien als je al een hele lange tijd bezig bent om zwanger te raken. De goude tips heb ik niet maar je kunt mij altijd contacten als je ergens vragen over hebt of je gewoon je verhaal kwijt wil. In de comments zodat iedereen ervan kan leren maar natuurlijk ook privé. Contact@lonnekeschrijft.nl

(Visited 781 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Ingrid 6 juni 2016 om 07:53

    (L)! Het is en blijft een wonder zo’n kleintje. Bijna een jaar alweer.

  • Reageer Mathiske's mama blog 6 juni 2016 om 17:19

    We hebben wat af geknutseld, 2.5 jaar lang. Toen kregen we hulp van t ziekenhuis met knutselen. Toen waren we na een half jaar de gelukkige!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.