kraamhulp ervaring
Mama &zo

Mijn ervaring met een kraamhulp!

Mijn ervaring over de kraamhulp. Ik zag er tegenop!

 Ik zag de gehele zwangerschap op tegen de kraamhulp die zou komen. Ik zag het gewoonweg niet zitten dat er iemand de hele dag in mijn huis rondliep. Laat staan dat ze mijn was zou doen, mijn ontbijt zou maken en James uberhaubt zou aanraken.

Mijn aura is misschien wat groter dan bij de gemiddelde mens. Ik heb veel moeite met mensen (die in mijn beleving) te dichtbij komen. Ik kan je namelijk ook prima verstaan als je een meter bij mij vandaag staat. Waarom zo dichtbij? Dat voelt voor mij niet prettig. En dan heb je ook nog van die mensen die tijdens een gesprek minstens 10x tegen je arm aan kloppen. Waarom? Ik heb geen idee! Ik luister heus wel hoor, daarvoor hoef je mij niet aan te raken.

Bij Familie, Merijn en al helemaal kleine James is dat natuurlijk compleet anders. Dan ben ik juist best een knuffelkont..

Op advies van mijn moeder liet ik de kraamhulp toe.

Op advies van mijn moeder en schoonzussen heb ik mezelf hierover heen gesteld en een kraambureau geregeld. Nog geen half uur na thuiskomst stond ze op de stoep en liet ik onze kleine James zien.

‘Dit is zeker wel de mooiste baby die je ooit hebt gezien’ vroeg ik zoals vast iedere moeder zou vragen.

Waar ik normaal gesproken veel moeite mee heb, ging nu vanzelf. Het klikte en ik had er al iets meer vertrouwen. Mijn moeder had al aangegeven dat ik er eigenlijk niet zo op zat te wachten. Gelukkig had ze hier begrip voor en moest ik gewoon zeggen als iets me dwars zat. ‘Het gaat immers om de mooiste weken uit je kraamtijd’ zei ze lief.

De eerste nacht was zwaar. Ik schreef hier al eerder een artikel over. James sliep nauwelijks. Merijn was kapot en ik deed er een half uur over om überhaupt uit bed te komen. Ik was dan ook blij dat ze om 7:00 uur weer op de stoep stond.

Ze bood aan om James even in zijn eigen bed te leggen zodat wij konden rusten. Ik vond dat niet zo gezellig maar omdat ik zo moet was ging ik akkoord. Samen met merijn deed zij de verzorging voor James terwijl ik even kon bijkomen.

Toen ik ging douche was ik bang dat ze erbij kwam staan om mij in de gaten te houden. Dit was officieel ook haar plan. Ik gaf aan dat ik de deur wel zou open laten zodat ik kon roepen als ik haar nodig had. Dit ging prima en ze hoefde alleen mijn tenen af te drogen!

Maar toen ging de kraamhulp op vakantie en kreeg ik een vervanger..

Ik stelde haar veel vragen over haar werk en zij toonde interesse in ons leven. Je bouwt in die dagen toch een band op met elkaar. Na 4 dagen zat haar periode erop maar zij vertelde ons dat we verlenging nodig hadden gezien het met mijn keizersnee wond nog niet lekker liep.

Er zou dus nog een kraamhulp komen voor de overige 3 dagen. Pff, ik kon niet anders dan ermee instemmen en we lieten het maar over ons heen komen.

Deze kraamhulp deed alles compleet anders. Zij adviseerde ons dingen wat de andere kraamhulp juist afraadde. Liet James 5 minuten huilen en praatte eigenlijk de hele dag de oren van je kop. Ik heb die dagen eigenlijk een beetje uitgezeten.
Zij ging iedere dag eerder weg en ik deed zoveel mogelijk zelf zodat ze kon zien dat ze niet meer nodig was.

Op de laatste dag vroeg zij hoe ik het de afgelopen dagen vond. Ik heb haar uitgelegd dat ik het niet prettig vond om twee kraamhulpen te hebben omdat iedereen het anders doet. Neem het niet te persoonlijk op, het ligt aan mij. Ik heb gewoonweg moeite om iemand die ik niet ken in mijn huis te laten rondwandelen.

Ik heb de gehele zwangerschap tegen de kraamhulp opgezeten en uiteindelijk is dit best meegevallen. Mijn mening is dus bijgesteld maar het blijft een lastig punt voor mij. Ik vond de eerste kraamhulp geweldig maar de tweede dan weer helemaal niet..

Kraamhulp is fantastisch maar het is ook heerlijk als ze weggaan en je eindelijk echt samen als gezin kunt genieten!

Hoe is jullie kraamtijd bevallen? Had je een fijne kraamhulp of totaal niet? Ik ben benieuwd!

(Visited 531 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer viplady.info 11 april 2019 om 05:52

    Wat ik met dit stuk wil zeggen is: Maak je geen zorgen. Moederliefde is aanwezig in iedere kersverse moeder, maar bij de een heeft het gewoon meer tijd nodig om zich te ontpoppen dan bij de ander. Praat er over met je kraamhulp, je verloskundige, je partner en je vriendinnen die ook kinderen hebben. Ze zullen allemaal hetzelfde zeggen: Het groeit vanzelf. En maak je je echt zorgen? Ga dan naar de huisarts en lucht je hart. Maar denk niet dat er iets mis met je is! Geef jezelf de ruimte om te groeien in je nieuwe rol, dat is het enige wat je hoeft te doen!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.