Mijn baby is 9 maanden
Mama &zo

Mijn baby is 9 maanden oud!

James is vandaag precies 9 maanden oud nog even en hij laat zijn ‘babyleven’ achter zich en ruilt het om voor een dreumesleven. Trouwens, 9 maanden geleden zat James nog heerlijk in mijn buik. Hij had het wel naar zijn zin geloof ik. Pas bij dik 41 weken kwam onze lieverd op de wereld. Mijn baby is 9 maanden oud! Ben je benieuwd hoe het met James gaat? ik vertel het in deze blog. 

Wij zouden een ‘pittige baby’ hebben aldus de osteopaat waar wij afgelopen week zijn geweest. Mocht je dit artikel nog niet gelezen hebben, kun je deze nog bekijken door hier te klikken.

Ik had altijd een gevoel dat ik James een beetje moest ‘helpen’ om zijn mannetje te staan. Geen idee waarom maar ik had dat gevoel altijd! Inmiddels is dat wel anders hoor. Deze meneer kan heel goed laten weten wat hij wel en niet leuk vindt. Heeft hij geen trek meer? duwt hij de lepel met zijn handjes weg. Trouwens, dat blijf ik echt bijzonder vinden.. een baby die nog niet kan praten kan met zijn lichaamstaal heel duidelijk maken dat hij geen honger meer heeft. Bizar toch?

Afin, hij weet precies wat hij wil. We hadden bij nader inzien de box weer terug gezet in de woonkamer! Deze hadden we namelijk al weggehaald omdat hij hier absoluut niet in wilde en als hij er eenmaal in zat en het wel ‘oke’ leek te vinden deed hij zich steeds pijn aan de spijlen van de box omdat hij gewoonweg wilde staan.

Waarom hebben wij de box terug gezet? Eigenlijk omdat James heel veel prikkels krijgt doordat hij zich te snel ontwikkeld. Hij wil het liefst de hele dag lopen en dat is voor een baby van net 9 maanden natuurlijk niet helemaal de bedoeling en dus leek het mij een goed idee om hem eens per dag in de box te laten spelen zodat hij even rustig met een speeltje kan spelen.

Daar trapt onze kleine man niet in hoor.. eenmaal in de box is het huilen geblazen en alleen maar staan, hij schut de box nog net niet op en neer! Tja, ik vind het niet nodig dat hij daardoor moet krijsen dus ik had hem er weer uit gezet. We gingen samen even wandelen in de woonkamer en toen ik weer richting de box liep. Stopte hij met stijve benen en ging hij achteruit lopen. Werkelijk waar, deze kleine man wist precies wat mijn bedoeling was en daar was hij het duidelijk niet mee eens!

James is inmiddels van zijn puffers af en ook dat is een geruststelling. Ik kon me even geen leven meer voorstellen zonder puffers maar gelukkig hoest en proest hij zelden of niet meer. Een snotneus die komt en gaat maar gelukkig geen bijkomende klachten.

Afgelopen week was ik zijn twee mooie ondertanden aan het poetsen toen ik plots een boventand zag! Hij was er al best ver uit dus ik was verbaasd dat hij daar zo weinig last van heeft gehad. Het was trouwens niet een van zijn bovenste voor tanden maar een snijtand en vandaag zagen we zijn eerste echte voortand uit zijn tandvlees steken, super schattig! Het is meteen een heel ander gezicht als je baby tandjes krijgt.

James ontwikkelt zich met sprongen vooruit, hij loopt het liefst de hele dag achter zijn loopkarretje aan, hij kan nu écht snel en mobiel kruipen maar hij heeft ook al een aantal keer los gestaan. Twee salontafels voorruit duwen is dan ook geen enkel probleem voor onze kleine man.

Helaas is het nadeel van een baby die loopt dat hij veel blauwe/rode/paarse plekken op zijn lichaam heeft. Oefening baart kunst maar dat gaat natuurlijk niet altijd goed. Enorm zielig en ik loop de hele dag te smeren met de welbekende ‘val en stoot’ cremé.

Ik ben in staat om alle scherpe hoeken van tafels en kastjes te bekleden met dikken kussentjes zodat hij zich niet pijnigt maar goed, dat is onoverkomelijk en meer dan goed opletten kunnen we niet doen.

Onze kleine man wordt echt een grote jongen. Als je hem ziet spelen en lopen dan zou je niet zeggen dat hij nog maar nét 9 maanden oud is maar dat is hij wel. Gelukkig blijft hij nog écht een kleine baby tijdens het drinken van zijn twee flesjes die hij per dag krijgt. Hij ligt dan nog zo heerlijk babyachtig in mijn armen maar als het flesje op is, wil hij er direct van door hoor, voor knuffelen en rustig uitboeren is geen tijd.

Ik ben benieuwd wat James de komende maand weer allemaal gaat leren! Wat kon jij zelf toen je 9 maanden was? Of je baby? ik ben erg benieuwd!

(Visited 285 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Monique 17 maart 2016 om 07:57

    Ja het gaat enorm snel niet te geloven dat hij alweer 9 maanden is!! Je kunt het niet tegen houden en voor je het weer loopt hij achter zijn neef van 1 aan!

  • Reageer Mathiske's mama blog 17 maart 2016 om 08:22

    De tijd gaat zo snel, Emily is nu 8.5 maand maar kan nog net niet kruipen, ze kan wel goed zitten en bladeren in boekjes en heel belangrijk, heerlijk slapen snachts ?

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.