Leven met Lon in een fotodagboek
Mama &zo

Mijn kind heeft een hekel aan de auto en buggy

Mijn kind heeft een hekel aan de auto en buggy!

James heeft een hekel aan de auto en de buggy en dat is best lastig kan ik je vertellen! Dit weerhoudt je een beetje om de deur uit te gaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De auto vindt hij het ergste dat is eigenlijk altijd huilen geblazen.

 Ik zorg dan dat ik allerlei speeltjes in mijn tas op de autostoel heb zitten die ik hem iedere keer kan aangeven. Max 30 minuten gaat het dan prima maar daarna wil hij eruit en lopen! Best onhandig als je wat verder moet rijden. Gelukkig gebeurd het niet vaak dat ik alleen zulke lange stukken moet rijden met James en als Merijn erbij is kan een van ons erlangs gaan zitten, wat liedjes zingen en dan gaat het redelijk.

Hij moet er niks van weten!

We hebben een schermpje die we achter onze rugleuning kunnen hangen zodat hij wat televisie kan kijken. Dit hebben we nog niet geïnstalleerd omdat ik eigenlijk niet wil dat dit een gewoonte word en dat al op deze leeftijd maar ik moet toegeven dat ik er steeds vaker aan zit te denken om dat wel te doen. Dan is het in ieder geval rustig in de auto!

De buggy hetzelfde. Als we gaan wandelen als hij eigenlijk moet slapen en we lopen in een rustige omgeving valt hij vaak wel inslaap. In het begin prima maar als we daarna winkels inlopen wordt hij wakker en wil hij eruit en echt meteen. Dit kan natuurlijk niet altijd en ‘winkelen’ met een huilende dreumes in de buggy is niet zo relaxed.

Hij wil perse zelf lopen.

Als hij écht moe is. Als we bijvoorbeeld een dagje naar de Efteling zijn geweest dan slaapt hij direct na iedere attractie die we hebben gehad. James ziet dan natuurlijk totaal andere dingen en dan vindt hij het prima om in de buggy te slapen.

Ik heb in het begin gewoon veel moeite gedaan om hem in bedje te laten slapen. Te gaan wandelen wanneer hij gewoon wakker is. Het lijkt mij superrelaxed om zo wat om me heen te kijken in zo’n wagen maar James vindt het dus wat minder.

Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen en wellicht tips en tricks hebben om dit ‘probleem’ een beetje te tackelen?!

(Visited 496 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.