met baby naar osteopaat
Mama &zo

Mijn ervaring met je baby naar osteopaat (deel2)

Met je baby naar een osteopaat part two! Jullie hebben in mijn vorige blogpost kunnen lezen dat wij met James naar een osteopaat zijn gegaan omdat de nachten écht een hel waren. Is het geldklopperij? Je leest in deze blog mijn ervaring met je baby naar een osteopaat (deel2) 

Ik voelde me hier niet direct prettig bij!

Baat het niet dan schaadt het niet, zei mijn moeder altijd.

Jullie hebben de vorige keer kunnen lezen dat ik het nogal een ‘gek begin’ vond. De osteopaat in kwestie begon eigenlijk direct met de behandeling en ik had eigenlijk iets meer uitleg verwacht. Goed, conclusie was dat James een uur lang krijste op de arm van de osteopaat en ik voelde me hier totaal niet prettig bij.

Eenmaal thuis heb ik echt even getwijfeld of ik überhaupt wel een tweede afspraak wilde maar ik besloot het even af te wachten. Nou dezelfde nacht was een drama, James heeft nog nooit zo slecht geslapen als de nacht volgend op de osteopaat. ‘Lekker dan, daar gaan we niet meer naar toe!’ Spanning op zijn schedel.

Ik had van verschillende mensen gehoord dat de klachten eerst verergerde voordat het beter ging worden, ik besloot het een kans te geven en ik kan niet anders zeggen.. James sliep de laatste weken als een roosje! In slaap vallen is nog steeds niet zijn sterkste punt maar dat is geen probleem. Zeker niet als je drama- nachten gewend bent geweest. Een kwartiertje helpen om hem te helpen om in zijn eigen bed in slaap te vallen deden we met alle liefde!

Afgelopen week stond de tweede sessie gepland. De osteopaat had de vorige keer uitgelegd dat James een bepaalde spanning heeft op zijn schedel.. nou dat klinkt alles behalve leuk om te horen, als het maar beter wordt, dacht ik! Eigenlijk stond de afspraak al een week eerder maar toen ging het door omstandigheden niet door en hadden we het verzet naar deze week. Even was ik bang dat er nu te lang tussen zou zitten en James weer zou gaan spoken maar het bleef rustig.

De tweede sessie bij de osteopaat.

Deze keer had de osteopaat iets meer gesprekstof. Hij begon wel direct bij binnenkomst met de behandeling, dat zal vast een reden hebben denk ik.. We hadden dit keer een flesje melk meegenomen waardoor James even lekker tot rust kon komen bij mij op schoot terwijl de osteopaat hem in verschillende grepen vast hield.

James hielt dit 15 minuten vol en dit vind ik eigenlijk al best lang voor een baby.. ik bedoel, hij moet, het liefst een uur, stil blijven zitten op mama’s schoot terwijl hij niks liever doet dan de wereld ontdekken. Hij zou daar ook het liefst alle kastjes en laatjes open doen maar helaas. Na een tijdje hij weer met James gaan lopen, dit deed hij de vorige keer ook en op die manier heeft hij maar liefst een uur lang gehuild. Dat was dus even slikken!

Het was heftig om te zien.

Dit uur duurt trouwens wel ontzettend lang voor ons als ouders. James huilde niet maar krijste en er is even niks wat je kunt doen op zo’n moment. Dat gaat tegen al het gevoel in. Mijn moeder huilt op zo’n moment kei hard mee en ik volg iedere stap die de beste man maakt met mijn liefdesbaby op zijn arm.

Ik kijk naar zijn kleine handje die achter zijn rug hangt, ik volg zijn voetjes en ik verlies geen seconde uit het oog.. Ik probeerde zelfs oogcontact te maken en hem aan te kijken met de blik van ‘Het is goed jongen, mama is bij je’ maar dat lukte niet.. In mijn ooghoek keek ik af en toe naar Merijn maar die zat gewoon met zijn vingers te spelen en wat rond te kijken. Hij kan zich hier duidelijk wat beter voor afsluiten dan ik kan. Het doet mij pijn en opeens maakt het me niks meer uit als hij de hele nacht door ‘wil’ huilen. Dat meen ik natuurlijk niet maar het is gewoon niet prettig om je kleintje zo verdrietig te zien.

Dit keer ging het gelukkig iets beter, de beste man kreeg James na 40 minuten in ‘relaxed modus’ nog niet slapend want dat was nog een stapje te ver. Dit uur duurt trouwens wel ontzettend lang voor ons als ouders.. James huilde niet maar krijste en er is even niks wat je kunt doen en dat doet pijn.

Het koste de osteopaat veel moeite!

Hij vond James interessant omdat het hem ontzettend veel moeite kost om James rustig te krijgen omdat hij zo bewegelijk is en heel graag vooruit wil. En dat zien wij ook.. James komt nauwelijks tot spel, hij wil alleen maar lopen met onze salontafels of zijn loopkarretje wat eigenlijk totaal niet bij zijn leeftijd past. Hij speelt met speelgoed waar hij eigenlijk nog te klein voor is.

Als ik samen met hem ga spelen, ga ik op de grond liggen en wijs wat spulletjes aan.. Eigenlijk doe ik dan voor hoe hij moet spelen en dat vind hij wel leuk maar dan gaat hij er niet bij zitten maar staan. De enigste ‘methode’ waarin ik James even rustig laat ‘spelen’ is als ik samen met hem een boekje ga ‘lezen’, de diertjes aanwijs en als een malloot een paard na doe. Heel aandachtig kijkt hij dan wat er gebeurd. De prikkels die hij dan krijgt, kan hij direct verwerken en zo hoort het!

Geen geldklopperij?

Het is onze taak om te kijken wat James precies doet en erachter te komen hoe we dit een klein beetje kunnen aanpassen/veranderen. De prikkels die James krijgt kan hij namelijk niet verwerken omdat hij steeds nieuwe prikkels zoekt. Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen met James. Ik hoop dat hij wat meer rust in zijn babybillen kan vinden om ook eens even lekker ‘baby’ te zijn.. Het gaat allemaal al zo snel!

Aldus de osteopaat is de spanning nu van zijn schedel af. Althans dat gaat de komende tijd gebeuren en als het goed is hoeven wij ook niet meer naar een vervolgafspraak. Deze staat wel gepland, puur voor de zekerheid! Dat vind ik best eerlijk.. ‘geldklopperij’ kun je er nu absoluut niet meer van maken. Ik bedoel, wat is nu twee sessies? En trouwens, wij hebben het kunnen indienen bij de zorgverzekering en deze dekt 50% dus dat is helemaal fijn!

De nachten gaan top!

De nachten zijn nog steeds dikke prima. James wordt zo af en toe een keertje wakker en dan is het een kwestie van zijn fiepje geven en lekker verder gaan slapen. Ik ben ontzettend blij dat wij deze stap hebben genomen en ondanks ik hier dus weinig van geloofd. Ik kan nu niet anders zeggen dan dat het bij ons heeft geholpen!

Met je baby naar een osteopaat, zou jij na dit verhaal eerder naar een osteopaat gaan of niet? Ik ben erg benieuwd of het bij jullie heeft geholpen! Heb jij mijn vorige blogpost gelezen over ‘Met je baby naar een osteopaat’? Klik dan hier!

Volgens de osteopaat moet James de komende tijd nog beter gaan slapen. Ik ben erg benieuwd of dat ook gaat lukken! Het wordt dus weer vervolgt. Het laatste deel kun je hier lezen.

(Visited 462 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.