baby recepten
Mama &zo

Babyrecepten?!

Ik heb vanaf de eerste dag dat James hapjes mocht zijn eten vers gekookt of eigenlijk moet ik zeggen gestoomd. We hebben een stoomapparaat waar we James zijn hapjes altijd in hebben klaargemaakt. Inmiddels mag hij zo goed als met de pot mee eten en koken we gewoon voor ons allemaal zoutloos. Welke ‘babyrecepten’ vindt jouw kindje het lekkerst? 

James is een goede eter en dat is hij eigenlijk al vanaf het begin geweest. Wij zijn begonnen met groente omdat het in mijn hoofd logischer was dat hij fruit sowieso wel zou lusten aangezien dit van nature zoeter is. Ik vond het toen belangrijker dat hij eerst zou wennen aan groente voordat we fruit gaven.

In de ochtend, als je net wakker bent, heb je nog veel energie en dat vond ik een uitgelezen moment om James zijn groentehap te geven. In de middag krijgen kinderen (ook wij) vaak een ‘suikerdip’ en daarom vond ik het logischer om hem dan zijn fruit te geven zodat hij weer wat meer energie kreeg.

Inmiddels hebben we het weer omgedraaid en krijgt James ’s Ochtens zijn fruit. In de middag mag hij nu een koekje om zijn ‘suikerdip’ aan te vullen. Meestal geef ik James dan een biologisch appelkoekje, een rijst wafel en soms een Nijntje koekje!

James zijn favoriete eten is een pasta! Spaghetti, tagliatelle of macaroni vindt hij heerlijk en als ik hem zijn gang laat gaan eet hij zo een volwassen bord leeg dus dat doen we maar niet!

Aardappels, groente en een stukje vlees gaat er ook goed in. Een beetje suikervrije appelmoes erover heen en smullen maar! Ik had een aantal maanden geleden het consultatiebureau gemaild of hun nog meer combinaties wisten. Op iedere website staat dat een baby van 10 maanden dingen wel of juist niet mogen.

Wij weten nu wel beter, hij krijgt eigenlijk bijna alles! Zo stond ik versteld dat hij een bord vol spruitjes heerlijk op zat te smikkelen en ook aardbeien vindt James super lekker!

Voorheen delen we ook alles malen, inmiddels niet meer en prak ik het met mijn vork zoals ik dat bij mezelf eigenlijk ook altijd doe hier een aantal babyrecepten wat James heerlijk vindt om te eten.

Zoete aardappel, wortel en een Tataar.

Rijst, een stukje zalm en bloemkool

Aardappel, spruitjes en hamburger.

Courgette paprika, tomaatjes, stukjes kip en een aardappel vindt hij ook heerlijk om te eten!

Lekkere Hollandse pot dus. Nu moet ik zeggen dat wij ook niet zo super creatief zijn qua koken en we zo af en toe op internet rondspeuren naar lekkere baby gerechten.

Ik ben er van overtuigd dat mijn lieve James nooit chagrijnig aan tafel zit omdat hij niet wil weten maar mijn moeder zegt dat ieder kind weleens zo’n periode heeft. Het is dan denk ik zaak om sterk te zijn/blijven en niet steeds iets te maken wat hij/zij lekker vindt. Hoe gaan jullie hiermee om?

Hoe doe jij dit met je baby? Heb jij nog lekkere combinaties of babyrecepten? Laat het zeker even weten dan kunnen we dat voorschotelend aan onze James!

(Visited 184 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

4 Reacties

 • Reageer Mathiske's mama blog 9 mei 2016 om 09:12

  Ken je het boek opperdepop van de Albert Heijn? Die heb ik voor allerlei recepten om voor Emily te koken. Ik heb nu een hapje met asperge, aardappel, gekookt eitje en ham gemaakt. Valt hier goed in de smaak.

  Of iets met rijst, kikkerewten, tomaten, wortel. Op mijn site heb ik er nog meer staan als je nieuwsgierig bent. Koken voor baby’s onder de categorie koken en eten.

  • Reageer Lonnekedewin 22 mei 2016 om 23:15

   Goede tip, ik kende het nog niet maar ik ga zeker eens kijken!

 • Reageer Ellen 9 mei 2016 om 16:16

  Ik heb eigenlijk nooit apart gekookt voor mijn kinderen. Ze aten altijd (deels) mee met wat wij aten. Of als dat niet kon (te pittig bijvoorbeeld) kregen ze een kliekje van de dag ervoor.
  Was dat er niet, dan kookte ik wat pasta met doperwten of broccoli in een klein pannetje. Dat ging er altijd goed in.
  Niet gepureerd of geprakt. Meteen in stukjes en lekker zelf het eten laten ontdekken.

  • Reageer Lonnekedewin 22 mei 2016 om 23:15

   James at in het begin nog niet precies wat wij aten zoals pasta’s etc. Ik heb hem eerst laten wennen aan het ‘normale’ eten aardappels, groente en vlees. Gelukkig is dit inmiddels allemaal uitgeprobeerd en koken we inderdaad voor ons drietjes. Hoewel wij het voor James meestal moeten opwarmen aangezien we niet altijd met z’n alle kunnen eten.

   De methode om direct stukjes te geven heb ik ook nog even over getwijfeld. Ieder kind is natuurlijk anders en James vond dat absoluut vreselijk terwijl hij gepureerde hapjes ineens opat. Ach, wellicht bij een volgende baby kan het wel ineens goed gaan!

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.