iedere dag iets ondernemen met je kind
Mama &zo

Iedere dag iets ondernemen met je kind!

Iedere dag iets ondernemen met je kind. Dat vind ik belangrijk. Ik bekijk gedurende dag wat James allemaal heeft gedaan en probeer me dan in hem te verplaatsen. ‘Als hij straks naar bed moet, heeft hij dan een leuke dag gehad?’ dat vraag ik me iedere dag af en daar probeer ik iets aan te doen. Als we op visite gaan dan is het eigenlijk altijd al wel leuk, een andere omgeving is natuurlijk super interessant om te ontdekken. 

Op momenten dat wij op visite gaan plan ik daarom heen niet te veel. Hij is natuurlijk nog jong en het moet voor onze klein man wel vol te houden zijn! Maar je gaat niet iedere week op visite dus er blijven een hoop andere dagen over waarop we ons samen moeten vermaken.

Ik probeer hem in de ochtend in de box te laten spelen. Even rustig opstarten en wat speeltjes bekijken. Dit gaat gelukkig goed en ik kan dan even iets in het huis doen (was, vaatwasser, fruit snijden) terwijl hij op een veilige plek in de box zit. Als ik klaar ben gaan we meestal een boterham eten en dan zing ik wat liedjes of klets ik tegen hem. Ik vraag eigenlijk altijd of hij nog een leuke droom heeft gehad die nacht en James kletst dan vol uit terug! Jammer dat ik er nog niks van begrijp.

Na zijn ochtend slaapje gaan we ‘samen spelen’ dit houdt in dat ik op de grond ga liggen en hij over mij heen probeert te klimmen. Tja, het is echt een jongetje en van een pop moet hij niks weten! Misschien komt dat nog.. Ik speel met zijn speelgoed en bij interessante geluidjes komt hij even kijken!

Ik begin hem dan een beetje te kietelen en we liggen in totaal best een lange tijd met elkaar te spelen. Super leuk, ik geniet hier intens van! Ondertussen bedenk ik wat we de rest van de dag nog kunnen ondernemen en beslis ik of we direct na middag boterham gaan of dat we nog even wachten tot na zijn slaapje.
Na zijn boterham is eigenlijk zijn slaaptijd dus dan is het ‘makkelijk’ voor mij om even naar de winkel te gaan of wat rond te lopen maar voor hem is het natuurlijk niet zo spannend, hij slaapt immers!

Soms kies ik er dan ook voor om pas na zijn middag slaapje erop uit te gaan. Dan kunnen we nog een blokje wandelen en neem ik bijvoorbeeld onze hond Max mee zodat James ook kan zien wat er om zich heen gebeurd. Heerlijk rondkijken vanuit de chillmodus in de buggy.

Ik probeer iedere dag sowieso even naar buiten te gaan en als dit niet lukt doordat mijn gezondheid het even laat afweten dan probeer ik het binnen zo leuk mogelijk te maken door wat lege dozen neer te zetten waar James mee kan spelen of we gaan samen tekenen, verven of kleuren! Iets creatiefs doen vind ik ook wel belangrijk, even heel wat anders en lekker rustig in de stoel.

Het is ook leuk om naar de kinderboerderij te gaan. James is helemaal fan van zijn boekjes met dieren en die ben ik dan ook de hele dag aan het nadoen. Buren als je dit leest, ik ben geestelijk gewoon in orde dus schrik niet als ik plots als een varken loop te knorren in huis.

James vind het geweldig en dus zijn we samen opstap gegaan naar de diertjes en de bijbehorende speeltuin. De schommel is favoriet!
Hij keek zijn ogen uit en schaterde van het lachen als ik vroeg wat het kippetje deed en vervolgens zelf ‘toktoktoktok’ door de kinderboerderij liep.

Misschien is het meer mijn eigen gevoel om iets leuks te doen met mijn kind van 9 maanden. Het lijkt mij ook niet fijn als ik de hele dag maar binnen zit met dezelfde blokjes en boekjes. Toch denk ik dat een kind van 9 maanden nog niet veel nodig heeft want meer dan een stukje wandelen en de kinderboerderij kun je eigenlijk nog niet doen. Ja we zijn een keer naar de Efteling geweest en de ‘neuzen’ (carnavalsfestival) vond hij geweldig maar de attracties daarna sliep hij als een blok. Hij was kapot van al die nieuwe indrukken en hebben toen zelf het sprookjesbos maar bekeken!

Iedere dag iets ondernemen met je kind, doe jij dat ook? ik ben erg benieuwd!

 

 

(Visited 240 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.