Mama &zo

Mijn ervaring met je baby naar osteopaat! (Deel 3)

Verkoudheid was de oorzaak?

Met mijn baby naar de osteopaat. Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik hiernaartoe zou gaan. Ik geloofde er niet in. Hoe kan iemand met een paar ‘greepjes’ ervoor zorgen dat er verschillende blokkades in je lichaam verdwijnen en je daardoor beter functioneert? Ik heb nog steeds geen flauw idee maar James heeft er ontzettend veel baat bij!

Ik heb inmiddels al twee artikelen geschreven over onze ervaring met de osteopaat. Deze kun je hier lezen deel 1 & 2.

James sliep vanaf het begin prima maar helaas werd dit op een gegeven moment verstoord door verschillende redenen. Wij dachten dat dit door een verkoudheid kwam maar het bleef mij aanhouden, de nachten werden steeds slechter totdat we ieder uur aan zijn bedje stonden om hem te kalmeren.

Is het slaapprobleem wat James had ontwikkeld nu echt opgelost?

James gaat nu zonder problemen om 19:00 uur naar bed. Natuurlijk met uitzonderingen daar gelaten, gaat hij lekker slapen en raad eens wanneer hij wakker wordt? De afgelopen week al de hele week tussen 7:30 en 8:00 uur! Met als eindresultaat dat hij wakker wordt en super lief zit te spelen in zijn bedje totdat ik hem eruit kom halen. Met een big smile begint onze kleine man de dag. Mooier kan niet!

Meestal wordt James vroeg in de avond een paar keer wakker. Hij slaapt dan nog niet diep genoeg en af en toe moeten wij dan helpen door zijn fiep te geven. Geen probleem, dit doen we graag! Dit is perfect. James is blij en papa en mama hebben hun nachtrust weer terug want laten we eerlijk zijn, op een gegeven moment eist dat z’n tol en wordt je geïrriteerd op elkaar omdat je gewoonweg te weinig slaapt.

De eerste twee nachten na de sessie was een hel.

We zijn erg te spreken over deze osteopaat en hebben zelfs de derde afspraak, die onder voorbehoud stond, af kunnen zeggen. Top dus! Ik kan nu niet anders dan geloven wat deze mensen kunnen. Het lijkt voor ons wel een wonder!

De eerste twee nachten na de sessie bij de osteopaat was het probleem verergert. Het was een hel, James werd veel vaker wakker en bij de laatste afspraak hield dit nog een aantal dagen langer aan. Wij hebben toen zelfs gebeld hoe dit kon en of het zin had de derde afspraak te vervroegen.

‘Die derde afspraak is niet nodig. Wacht nog maar even af. James is nu alles aan het verwerken en zal zich een beetje gaan verzetten tegen zijn nieuwe systeem. Het komt wel goed’ vertelde onze osteopaat telefonisch.

Het is dus geen geldklopperij?

Het is dus duidelijk ook geen geldklopperij. Niet dat ik er zo negatief in stond hoor maar na de eerste afspraak ging het al redelijk goed. James sliep tot een uur of half 6/6 uur en daar waren wij al tevreden mee. De tweede afspraak was voor ons eigenlijk niet nodig maar goed, ik wilde het nog een kans geven hoewel ik nooit had durven dromen dat het nog beter kon worden!

Gelukkig dekt mijn zorgverzekering de helft. Zeker de moeite om daarnaar te kijken. Een sessie kost al snel 100,- euro. De vooroordelen van osteopaten zijn in ieder geval helemaal weg!

We hebben grote stappen gemaakt!

We zijn nu een weekje bezig om James in zijn bed te leggen en dan weg te lopen. Normaal gesproken had hij namelijk wat moeite om in slap te komen. We bleven er dan even bij zitten en hielden zijn fiepje tegen. Hij sliep altijd wel binnen 15 minuten maar toch.. Uiteindelijk moet dat niet meer nodig zijn.

Afgelopen week zong ik twee liedjes, wenste hem goede nacht en ging ik naar beneden. Hij zag dus overduidelijk dat ik wegliep en dat ging goed! Soms jengelt hij nog 10 minuten maar meestal vindt hij het prima. We gaan dit nu langzaam opbouwen zodat hij bij ieder slaapje op deze manier in slaap kan vallen.

Weer een stapje verder dus! We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hebben jullie ervaring met een osteopaat? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen!

Lees hier deel 1 en deel 2.

(Visited 1.899 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer maaike 12 april 2016 om 15:21

    Wij hebben ook alleen maar positieve ervaringen met de osteopaat. Onze dochter had Kiss en na 6 behandeling hadden we een vrolijke blije baby.

  • Reageer Jan en Riet van der Borden 15 april 2016 om 11:34

    Onze kleinzoon ging met drie maanden naar de osteopaat. Klachten waren veel huilen en aan zijn gezichtsuitdrukkingen kon je zien dat hij zich niet prettig voelde. Na twee behandelingen was het een ander kind: vrolijk en hij huilt alleen als er echt wat aan de hand is.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.